Sund smoothie som mætter

Perfekt morgenmad på farten eller som snack i løbet af dagen

Her er en sund smoothie opskrift, som jeg har haft rigtig meget glæde af. Specielt til de travle morgener herhjemme. Det er en sund smoothie, der tilmed mætter, og som er lige til at tage med på farten!

sund smoothie

Sund smoothie der mætter

Hvis du gerne vil gøre den lækre smoothie lidt ekstra sund, kan du med fordel tilsætte 15-20 gram proteinpulver til den.

Proteinpulver kan fås fra mange forskellige producenter og med mange forskellige smage – og med garanti også en, du kan lide.

Selv er jeg ret stor fan af den danske producent Bodylab og deres smag “Strawberry Milkshake”. Den passer rigtig godt til den her smoothie. Samtidig er jeg tryg ved produktet, fordi jeg ved, det er produceret herhjemme under kontrollerede forhold, og lever op til de danske sundhedsmyndigheders krav.

Og så koster proteinpulver ikke alverden, hvis du køber det i større portioner.

Men det allerbedste er, at proteiner fra morgenstunden giver dig en masse sunde fordele.

Derfor er proteiner geniale fra morgenstunden

Proteiner er traditionelt set svært at få ind i en typisk dansk morgenmad. For den består oftest af brød og kornbaserede morgenmadsprodukter, hvorfor kroppen primært får kulhydrater og fibre ud af den. Så medmindre du spiser et blødkogt æg, eller kommer pålæg og ost på morgenbrødet, er det småt med proteinerne

Derfor bliver du hurtigt sulten igen, selv om du lige har spist morgenmad.

For proteiner giver en bedre mæthedsfornemmelse. Samtidig er de vigtige for kroppens muskler, og sætter gang i forbrændingen. Derved får du både mere energi, ligesom der går længere tid, før du bliver sulten igen.

Så vil du gerne springe det der rundstykke over, som du og kollegaerne altid starter dagen med, selv om du kommer lige hjemme fra morgenmaden? Så er et tilskud af proteinpulver til din sunde morgenmads-smoothie den geniale genvej til at undgå de overflødige kalorier.

Kan du se fidusen? Så tjek de mange muligheder ud på Bodylab.dk.

sund smoothie

Opskrift på sund mættende smoothie

Dejlig lækker og nem morgenmad eller eftermiddags-snack, man både kan tage med på farten eller bare nyde derhjemme! Og det bedste ved det hele, så er den også sund!
4,53 fra 74 stemmer
Antal: 1
Tilberedelse2 minutter
I alt2 minutter

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 1 banan (kan med fordel fryses ned for at give en dejlig kold smoothie)
  • 1 dl havregryn (havregryn kan sagtens undværes hvis det bare skal bruges som en forfriskende drik)
  • 2 håndfulde bær af eget valg (her har jeg brugt en pose blandede frosne bær (Bær-symfoni))
  • 3 spsk. skyr
  • 20 g proteinpulver* (Efter eget valg)

Tilberedelse

  • Det hele blandes i blenderen og blendes til det er ensartet, tilsæt evt. mere vand hvis konsistensen skal være mere flydende.
  • Nydes afkølet, på stedet eller til at tage med på farten!

Køkkenudstyr

Noter

Blenderen jeg har brugt er den gamle version til OBH Nordica Twister*

Proteinberiget skyr

Som du kan se i opskriften, benytter jeg skyr i min sunde morgen-smoothie. Skyr i sig selv har et højere proteinindhold end f.eks. yoghurt og andre surmælksprodukter.

Men du kan også købe en proteinberiget skyr. Det gør det nemmere at få de ekstra proteiner ind i morgenmaden. Men desværre ikke uden smag. For – i hvert fald da dette blev skrevet –det er ikke til at opdrive en proteinberiget skyr, uden at den har en smag af enten vanilje, skovbær eller noget helt tredje.

Det er bare ikke altid lykken rent smagsmæssigt. Særligt hvis du har nogle friske eller frosne bær, der ligger langt fra standardsmagene på proteinberiget skyr. Eller har valgt nogle bær med en meget svag og fin smag.

Så er det nemmere at vælge en neutral skyr og et proteinpulver med en smag, der ligger tæt på de bær du anvender. Eller et proteinpulver helt uden smag. Så undgår du, at smagene kolliderer i din sunde smoothie-morgenmad.

Så mit bedste råd til dig, der gerne vil have nogle ekstra proteiner i din sunde smoothie til morgenmaden, er at købe en smagsneutral skyr, og så toppe proteinerne op med et proteinpulver, der passer smagsmæssigt til den valgte bær- eller frugttilsætning.

Velbekomme.

Sund-mor
Sund-mor

Da jeg blev mor, begyndte jeg at interessere mig for sund kost. Jeg opdagede hurtigt, at når jeg levede sundt, så havde jeg også mere overskud i hverdagen. Men samtidig var det svært at leve op til at spise perfekt hele tiden. Jeg lever derfor nu et sundt og aktivt liv i balance, og det har en enormt positiv indvirkning på min hverdag. Derfor har jeg startet denne blog, hvor jeg deler ud af de opskrifter, som jeg synes gør den sunde livsstil nemmere, og som særligt er til dig, der også er mor.

Articles: 52
Abonner
Giv besked om

5 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments