Sund lasagne med squash – Nem og lækker!

Sund lasagne med squash – Nem og lækker!

og mine tanker omkring en travl hverdag.

Herhjemme er vi fan af lasagne. Dels fordi det er så nemt at lave, men også fordi, der som regel er til 2 dage. Og det er altså lækkert når man har 2 børn, fritidsaktiviteter og 2 forældre der også gerne vil passe deres træning.

Man kan hurtigt blive fanget i travlheden, undskyldninger om, at der ikke er tid, at vi skal prioriterer børnene og at vi simpelthen er for trætte.

For lige at vende tilbage til det med, at vi skal huske at prioritere børnene. Jeg er ikke enig i den kritik medierne har så nemt ved at give forældrene i dag. For hvem ønsker ikke at sætte sine børn først? Og hvem siger vi ikke kan gøre det, selvom vi også dyrker os selv?

Jeg synes vi lære vores børn, at fysisk aktivitet er vigtigt for vores sundhed, for vores liv og for vores humør. At der så er forskel på, hvor meget vi skal gøre det, det er jo så en anden sag. Men ikke én familie er ens og hvis bare man mærker efter, om ens børn trives, så kan man altså sagtens finde plads til et par ugentlige træningspas.

Overskuddet til det, er så en helt anden snak. Men helt ærligt! Jeg lover dig, at overskuddet kommer så snart du kommer i gang. Og det kan være svært at se sig ud over! Men de endorfiner der bliver sluppet fri under en træning, om det er en gå tur, løbe en tur eller ved lidt styrkeløft, er simpelthen fantastiske. Og det forplanter sig i hele kroppen. 

Sund måltidskasse til de travleste dage

Lige en anbefaling når tiden er knap og de ting man vil er mange, så er måltidskasser et fantastisk alternativ til at skulle handle ind og lave mad derhjemme. Sund mad leveret lige til døren, hvor opskrifterne maks tager 30 minutter at lave, så er der altså ingen undskyldning for ikke at spise sundt, selvom man har travlt!

Du kan finde en oversigt over slankekasser her, hvor du kan se de forskellige slankekasser der findes på markedet og sammenligne dem. Der er massere at vælge imellem, så det gælder bare om at finde den slankekasse du synes bedst om.

Men nok om nemme løsninger, måske jeg skulle komme tilbage til det mit indlæg faktisk skulle handle om – opskriften på en sundere lasagne.

Opskriften på min lasagne kommer her

Sund lasange

Opskrift på sund lasagne med squash

Sund lasagne, med squash i stedet for pastaplader. Hvis børnene ikke kan lide squash, kan man med fordel dele lasagnen op, så den ene del er med squash og den anden med pasta. Det virker herhjemme 🙂
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

  • 500 g hakket økologisk oksekød
  • 1 glas tomatsauce (gerne økologisk, der er mindre sukker i)
  • 1 hel løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 halv squash (skåret i skiver)
  • 1 pose revet ost

Tilberedelse

  • Start med at svitse løg sammen med hvidløg og tilsæt derefter kødet og brun dette sammen med løgene.
  • Tilsæt så tomatsaucen og smag til med krydderierne. Lad det småsimre et par minutter.
  • Smør et ildfast fad og fordel herefter først sauce og så squash plader og fortsæt med dette så længe der er sauce. Slut af med sauce øverst.
  • Slut af med at drysse revet ost på og gratiner retten i ca 25-30 min ved 200 grader.

Noter

Jeg har brugt fuldkorns plader til børnene, som man kan købe i de fleste supermarkeder.
Velbekomme 🙂
Sund-mor
Sund-mor

Da jeg blev mor, begyndte jeg at interessere mig for sund kost. Jeg opdagede hurtigt, at når jeg levede sundt, så havde jeg også mere overskud i hverdagen. Men samtidig var det svært at leve op til at spise perfekt hele tiden. Jeg lever derfor nu et sundt og aktivt liv i balance, og det har en enormt positiv indvirkning på min hverdag. Derfor har jeg startet denne blog, hvor jeg deler ud af de opskrifter, som jeg synes gør den sunde livsstil nemmere, og som særligt er til dig, der også er mor.

Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments