Koldhævede morgenboller til de hyggelige morgener

Koldhævede morgenboller til de hyggelige morgener

Kender i det, men gang på gang går tilbage til den samme opskrift?

Man prøver fornyelse, men alligevel er der én bestemt opskrift, der altid vil være en ynglings.

For mig er det disse koldhævede morgenboller med masser af kerner. De har bid og de er ikke for tunge.

Hvis min søn kunne vælge, er jeg slet ikke i tvivl om, at han ville vælge ganske almindelig fødselsdagsboller, kun med hvedemel. Og de er også lækre ind imellem. Men jeg synes det er bedre at lære dem de sundere valg og give deres små maver noget at arbejde med.

Og så er det her jo super nemt. Det tager fem minutter at røre sammen om aftenen og så arbejder dejen hele natten i køleskabet. Der kan selv den travle mor være med. Om morgenen klaskes dejen på en plade og bages i 15 minutter. Vupti! Og det kan de jo gøre imens man står i badet eller hvad ens rutine nu er.

Jeg er fan  Og heldigvis kan min familie også godt li dem, selvom der er lidt mere end bare hvedemel  og gær i.

Vi har virkelig fået bagt meget de sidste par uger og det er rigtig hyggeligt at have børnene med i køkkenet. Det er en dejlig intim ting at samles om, og så gør det jo heller ikke noget, at børnene hjælper lidt til.

Vi skal til påskefrokost i dag og vi skal stå for en dessert. Jeg har i samråd med børnene bestemt, at vi laver en kanelstjerne – den kan alle lide 

Jeg skal nok smide opskriften op her på bloggen en af dagene. Og glæd jer, den er alt for god!

Nå, men tilbage til hvad dette indlæg egentlig handler om. 

koldhævede morgenboller

Opskriften på mine koldhævede morgenboller kommer her

Koldhævede morgenboller til de hyggelige morgener 2

Opskrift på koldhævede morgenboller

Der findes ikke en nemmere måde at bage boller på. Og disse kunne sagtens gå hen og blive en tilbagevendende del af jeres morgenbord. Så er i advaret 🙂 Denne opskrift giver 8-10 boller. Jeg røre mig boller på min køkkenmaskine. Jeg synes det er så meget nemmere og så bliver dejen mere luftig.
4,34 fra 3 stemmer
Antal: 10 boller
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

 • 5 dl koldt vand
 • 20 gram gær
 • 4 dl hvedemel
 • 5 dl grahamsmel
 • 2 dl blandede kerner (Jeg har brugt hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner og havregryn)
 • 1 tsk salt

Tilberedelse

Aftenen før

 • Rør alle ingredienser sammen i en stor skål
  5 dl koldt vand, 20 gram gær, 4 dl hvedemel, 5 dl grahamsmel, 2 dl blandede kerner, 1 tsk salt
 • Lad stå natten over i køleskabet i skål med låg eller overdækket

Om morgenen

 • Sæt ovnen til 250° varmluft
 • Tag dejen ud af køleskabet og fordel i passende portioner på en bageplade med bagepapir (8-10 stk)
 • Pensel med vand
 • Skru ovnen ned på 220° varmluft før bollerne sættes ind
 • Sæt bollerne i ovnen og bag i 15 minutter
 • Lad bollerne køle lidt før de serveres

Håber de kan sprede lidt glæde en morgen hjemme hos jer 

Sund-mor
Sund-mor

Da jeg blev mor, begyndte jeg at interessere mig for sund kost. Jeg opdagede hurtigt, at når jeg levede sundt, så havde jeg også mere overskud i hverdagen. Men samtidig var det svært at leve op til at spise perfekt hele tiden. Jeg lever derfor nu et sundt og aktivt liv i balance, og det har en enormt positiv indvirkning på min hverdag. Derfor har jeg startet denne blog, hvor jeg deler ud af de opskrifter, som jeg synes gør den sunde livsstil nemmere, og som særligt er til dig, der også er mor.

Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments