Koldhævede morgenboller til de hyggelige morgener

Koldhævede morgenboller til de hyggelige morgener

Koldhævede morgenboller til de hyggelige morgener

Kender i det, men gang på gang går tilbage til den samme opskrift?

Man prøver fornyelse, men alligevel er der én bestemt opskrift, der altid vil være en ynglings.

For mig er det disse koldhævede morgenboller med masser af kerner. De har bid og de er ikke for tunge.

Hvis min søn kunne vælge, er jeg slet ikke i tvivl om, at han ville vælge ganske almindelig fødselsdagsboller, kun med hvedemel. Og de er også lækre ind imellem. Men jeg synes det er bedre at lære dem de sundere valg og give deres små maver noget at arbejde med.

Og så er det her jo super nemt. Det tager fem minutter at røre sammen om aftenen og så arbejder dejen hele natten i køleskabet. Der kan selv den travle mor være med. Om morgenen klaskes dejen på en plade og bages i 15 minutter. Vupti! Og det kan de jo gøre imens man står i badet eller hvad ens rutine nu er.

Jeg er fan 🙂 Og heldigvis kan min familie også godt li dem, selvom der er lidt mere end bare hvedemel  og gær i.

Vi har virkelig fået bagt meget de sidste par uger og det er rigtig hyggeligt at have børnene med i køkkenet. Det er en dejlig intim ting at samles om, og så gør det jo heller ikke noget, at børnene hjælper lidt til.

Vi skal til påskefrokost i dag og vi skal stå for en dessert. Jeg har i samråd med børnene bestemt, at vi laver en kanelstjerne – den kan alle lide 🙂

Jeg skal nok smide opskriften op her på bloggen en af dagene. Og glæd jer, den er alt for god!

Nå, men tilbage til hvad dette indlæg egentlig handler om. 🙂

Opskriften på mine koldhævede morgenboller kommer her

5 fra 1 stemme
Koldhævede morgenboller
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
26 min
 
Der findes ikke en nemmere måde at bage boller på. Og disse kunne sagtens gå hen og blive en tilbagevendende del af jeres morgenbord. Så er i advaret 🙂 Denne opskrift giver 8-10 boller. Jeg røre mig boller på min køkkenmaskine. Jeg synes det er så meget nemmere og så bliver dejen mere luftig.
Ret: Bagværk, Morgenmad
Antal: 10 personer
Ingredienser
  • 5 dl koldt vand
  • 20 gram gær
  • 4 dl hvedemel
  • 5 dl grahamsmel
  • 2 dl blandede kerner Jeg har brugt hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner og havregryn
  • 1 tsk salt
Sådan gør du
Opskriftsnoter

Køkkenassistenten jeg har brugt, er en “Electrolux køkkenassistent PRO ice white”, har lagt et link ind herunder, fra webshoppen Bagerenogkokken.

https://bagerenogkokken.dk/kokkenmaskiner/electrolux-assistent/electrolux-kokkenassistent-pro-ice-white/

Håber de kan sprede lidt glæde en morgen hjemme hos jer 🙂

Skriv et svar

Luk Menu