Hurtig salat med vandmelon og feta

Hurtig salat med vandmelon og feta

Sommeren er over os og det betyder, at der bliver grillet lidt ekstra og lavet lækker salat. Og selvom solen og varmen lader vente lidt på sig denne sommer og vejret er lidt for ustadig, så er jeg altså for alvor kommet i gang med lækre salater til grillmaden.

For mit vedkommende betyder det meget, at jeg ikke skal bruge flere timer i køkkenet i hverdagen og ikke mindst i ferien. Samtidig vil jeg gerne spise sundt. Så salater og andet der er nemt, får hurtigt plads i mit køkken.

Når jeg så finder en salat der bare er lækker, kan jeg slet ikke lade være med at dele den med jer.

Vi elsker at campere lidt om sommeren. Så at finde opskrifter som ikke kræver den vilde tilberedning er guld værd for mig. Har i det ikke lidt på samme måde? Denne skal i hvert fald med og tilberedes i sommerferien. Vi smutter på camping i dag, og denne salat står på næste uges menukort.

Vandmelon jo faktisk også en ret god kilde til væske, (hvis) når vi er så heldige at sommervarmen rammer os. Og det lover de jo at den gør i næste uge 

Den anden aften lavede jeg denne nemme, friske og ikke mindst lækre salat med vandmelon, frisk blandet salat og feta. Du kan også sagtens erstatte den blandede salat med babyspinat (som jeg i øvrigt elsker!) hvis du bedre kan lide den smag. Den tager ganske få minutter at tilberede og ser dejlig sund ud på sommerbordet.

Den er let i maven og tager ikke mange minutter at lave og så kan bruges som tilbehør til det meste kød.

Opskriften på salaten med melon kommer her:
Hurtig salat med vandmelon og feta 1
Hurtig salat med vandmelon og feta 3

Sommersalat med vandmelon og feta

5 fra 1 stemme
Antal: 2 voksne
Tilberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 0,5 pakke blandet salat (man kan også sagtens bruge babyspinat)
  • 0,5 lille vandmelon
  • 100 g feta efter smag
  • 50 g græskarkerner (dog udeladt her)

Tilberedelse

  • Skyl salaten grundigt
  • Skræl og fjern kernerne fra vandmelonen
  • Hak rødløg fint
  • Rist græskarkernerne let på panden. (de er udeladt her, fordi jeg ikke havde den ekstra tid)
  • Bland vandmelon, rødløg, salat og feta og drys med kernerne.

Feta komplimenterer vandmelonen overraskende godt, synes jeg. Jeg var selv lidt skeptisk i starten, men nu står denne salat fast på min sommermenu. 

Har du spørgsmål, så er du velkommen til at skrive til mig.

God sommer derude
Sund-mor
Sund-mor

Da jeg blev mor, begyndte jeg at interessere mig for sund kost. Jeg opdagede hurtigt, at når jeg levede sundt, så havde jeg også mere overskud i hverdagen. Men samtidig var det svært at leve op til at spise perfekt hele tiden. Jeg lever derfor nu et sundt og aktivt liv i balance, og det har en enormt positiv indvirkning på min hverdag. Derfor har jeg startet denne blog, hvor jeg deler ud af de opskrifter, som jeg synes gør den sunde livsstil nemmere, og som særligt er til dig, der også er mor.

Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments