Hjemmelavet Lasagne med squash plader

Hjemmelavet Lasagne med squash plader

Madplanen denne uge sagde lasagne og selvom jeg allerede har en opskrift liggende her på siden på netop lasagne, så deler jeg den lige igen. Jeg har lavet den en del gange efterhånden og de sidste mange gange har børnene slet ikke opdaget at den er hjemmelavet. Det synes jeg da er lidt fedt!

Mine børn elsker den fra Knorr, og jeg skal da ærligt indrømme at den sniger jeg også med herhjem ind imellem. Men som oftest så laver jeg denne version og det er altid rart at men ved præcist hvad men putter i munden, ikk.

Jeg laver egentlig to-i-en for mine børn er altså ikke specielt begejstret for squash i stedet for pasta plader. Men så erstatter jeg deres side af lasagnen med fuldkornspasta plader og så snakker vi egentlig ikke mere om det  Vi voksne får det som vi ønsker og børnene får en sundere version end Knorr.

Man kan sagtens tilføje en masse flere lækre sager i kødsovsen, men jeg nøjes med at snige lidt revne gulerødder i. Børnene elsker lasagne, så vil heller ikke lave den alt for meget om

Spring endelig ud i at lave din egen lasagne, det er altså næsten lige så nemt som købeversionen.

God fornøjelse og god appetit!

Hjemmelavet Lasagne med squash plader 1
Hjemmelavet Lasagne med squash plader 3
Hjemmelavet Lasagne med squash plader 5

Opskrift på hjemmelavet lasagne med squash

4,75 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

 • 500 g hakket oksekød
 • 1 hel løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 glas tomatsauce (gerne økologisk, da det indeholder færre kalorier)
 • 2 revne gulerødder
 • ½ skiveskåret squash
 • ½ pose revet ost
 • 1 pk økologiske fuldkorns lasagne plader (til børnenes del af lasagnen)
 • 1 dl madlavningsfløde
 • salt, peber og paprika efter ønske
 • sundt fedtstof

Tilberedelse

 • Start med at hakke løg og hvidløg og brun det derefter i kokosolie. Jeg bruger en kokosolie fra Bodylab på spray.
 • Tilsæt kødet og brun dette sammen med løgene.
 • Herefter tilsættes tomatsausen (kan også erstattes af hakkede tomater) og de revne gulerødder. Lad det simre lidt.
 • Tilsæt så madlavningsfløde (kan erstattes af mælk) og salt og peber. Lad det simre i 10-15 min ved svag varme.
 • Fordel herefter skiftevis kødsovs og squash/fuldkornsplader (se billede) i et smurt ovnfast fad og top det med revet ost.
  Fif; hvis du vil snyde ungerne og servere squash for dem, så start med at skrælle squashen inden du fordeler den i fadet. Så er den ikke helt så sej og meget sværere at få øje på 😉
 • Bages i ovnen ved 200 grader i ca 25 minutter. 
 • Serveres evt. med en frisk salat
Sund-mor
Sund-mor

Da jeg blev mor, begyndte jeg at interessere mig for sund kost. Jeg opdagede hurtigt, at når jeg levede sundt, så havde jeg også mere overskud i hverdagen. Men samtidig var det svært at leve op til at spise perfekt hele tiden. Jeg lever derfor nu et sundt og aktivt liv i balance, og det har en enormt positiv indvirkning på min hverdag. Derfor har jeg startet denne blog, hvor jeg deler ud af de opskrifter, som jeg synes gør den sunde livsstil nemmere, og som særligt er til dig, der også er mor.

Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments