Sunde pølsehorn behøves ikke smage kedeligt
Masser af smag i disse grove pølsehorn med fuldkornshvedemel.
Mine unger elsker pølsehorn og ud fra jeres kommentarer på Instagram, så ser det ud til at jeres også gør det. Jeg er spændt på om de også kan lide denne opskrift på grove pølsehorn.
Tusinde tak, for alle jeres kommentarer. Det er så fedt at i følger med.
Jeg plejer altid at bage dem med røde pølser og helt almindelig økologisk hvedemel. De bliver simpelthen spist hurtigere end jeg kan tælle til ti og min søn elsker altså når mor her ikke bytter hvedemelet ud med kerner og groft mel.
Fuldkornshvedemel gik rent hjem hos børnene
Denne gang tænkte jeg dog, at han skulle udfordres lidt, så de blev lavet med fuldkornshvedemel, og faktisk blev disse grovere pølsehorn godkendt lige med det samme.
Jeg har også beholdt de røde pølser, som man sagtens kunne skifte ud med en kyllingepølse. Meeen små skridt, ikke?
Disse pølsehorn er perfekte i madpakken, de mætter godt og mine børn elsker at få et pølsehorn til “gemmemad” oppe i fritteren eller når de kommer hjem fra skole.
Opskriften kommer her:
Sunde grove pølsehorn med fuldkornshvedemel
Ingredienser
- 25 g gær
- 1 ¼ dl mælk
- 1 ¼ dl vand
- 40 g sukker
- 5 g salt
- 100 g smør
- 200 g fuldkornshvedemel
- 400 g hvedemel
- 8 pølser
- ketchup
- 1 hel æg (til pensling)
Tilberedelse
- Opløs gæren i vandet og tilsæt lillefinger-lunt mælk
- Tilsæt de øvrige ingredienser, på nær hvedemel og rør det godt sammen. Gerne på køkkenmaskinen. Kom derefter hvedemelet i lidt ad gangen
- Ælt dejen til den er glat og elastisk
- Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 15 minutter, tildækket med et viskestykke
- Slå dejen ned og del den herefter i 2 lige store stykker. Lad dem hvile i 5-10 minutter
- Rul dejen ud som en pizza og lad den igen hvile lidt
- Del nu hvert stykke i 8 “pizza-slices” – og halver pølserne (så du får 16 pølser). Kom lidt ketchup på den bredeste del og læg en pølse på
- Rul nu det bredeste stykke ind mod det smalleste stykke. Læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 45 minutter
- Pensel pølsehornene med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 15 minutter.
Disse pølsehorn er en klassiker man altid vil vende tilbage til, og så kan de med fordel fryses. Herhjemme laver vi ofte dobbeltportion – jeg elsker at trylle det ud af fryseren, når den lille sult melder sig efter arbejde. Og ungerne elsker at når de har legekammerater med hjem, så har mor altid et eller andet lækkert “på lager”
Opskriften er fra Finax’s hjemmeside og hvis du trænger til lækker bage-inspiration, så er deres side virkelig et besøg værd. Se mere på www.finax.dk
Håber i får den skønneste Kristi himmelfarts ferie – måske i skal have friskbagte pølsehorn med på tur?