Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Reklamelinks er markeret med*
Sunde grove pølsehorn med fuldkornshvedemel
Pølsehorn er altid en sikker vinder hos børnene, og denne grove udgave er ikke anderledes.
4,78
fra
27
stemmer
Antal:
16
stk.
Forberedelse
35
minutter
min
Tilberedelse
20
minutter
min
I alt
56
minutter
min
Ingredienser
25
g
gær
1 ¼
dl
mælk
1 ¼
dl
vand
40
g
sukker
5
g
salt
100
g
smør
200
g
fuldkornshvedemel
400
g
hvedemel
8
pølser
ketchup
1
hel
æg
(til pensling)
Tilberedelse
Opløs gæren i vandet og tilsæt lillefinger-lunt mælk
Tilsæt de øvrige ingredienser, på nær hvedemel og rør det godt sammen. Gerne på køkkenmaskinen. Kom derefter hvedemelet i lidt ad gangen
Ælt dejen til den er glat og elastisk
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 15 minutter, tildækket med et viskestykke
Slå dejen ned og del den herefter i 2 lige store stykker. Lad dem hvile i 5-10 minutter
Rul dejen ud som en pizza og lad den igen hvile lidt
Del nu hvert stykke i 8 "pizza-slices" - og halver pølserne (så du får 16 pølser). Kom lidt ketchup på den bredeste del og læg en pølse på
Rul nu det bredeste stykke ind mod det smalleste stykke. Læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 45 minutter
Pensel pølsehornene med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 15 minutter.
Køkkenudstyr
Køkkenmaskine
Skål
Pensel
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest