Grødboller med sunde kerner - Sund-mor.dk

Grødboller med sunde kerner

Grødboller med sunde kerner

En af mine absolut ynglings opskrifter på boller er for tiden disse grødboller. Opskriften er fra Finax.dk, men jeg er nødt til at dele den med jer.

I kan også sagtens finde opskriften på grødboller deres hjemmeside, hvor der også er masser af andre lækre opskrifter.

Bollerne er saftige og med masser af kerner. Det gør at de mætter godt og holder sig friske i flere dage – hvis der da er nogen tilbage!

For hjemme hos os, bliver de nærmest spist samme dag som de er lavet. Der er virkelig heller ikke noget mere lækkert end friskbagte boller når de lige er taget ud af ovnen.

Det eneste minus ved denne opskrift er at der er lidt ventetid. Grøden (som gør bollerne så saftige) skal gerne stå i køleskabet i minimum 6 timer gerne natten over, så du kan ikke lige slå dejen sammen når trangen opstår. Men jeg lover dig, at de er værd at vente på!

Det er også en bolledej som man lige så godt kan lave dobbeltportion af når man er i gang. Frys dem du ikke får spist og tag dem op når børnene kommer hjem fra skole eller hvis du får uventet besøg og der skal hygges lidt ekstra.

Lav grøden allerede i dag og nyd de lækreste saftige boller i morgen.

Grødboller med sunde kerner 1
Grødboller opskrift
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Opskrift på grødboller med sunde kerner

Forb. tid25 min
Tilb. tid14 min
Samlet tid39 min
Ret: Bagværk
Antal: 20 boller

Ingredienser

Grød

 • 80 g Finax økologiske havregryn
 • 45 g Finax økologiske chiafrø
 • 45 g Finax økologiske hørfrø
 • 40 g Finax økologiske solsikkekerner
 • 425 g vand

Boller

 • 590 g grød
 • 25 g gær
 • 45 g olie
 • 35 g sukker
 • 10 g salt
 • 300 g Finax hvedemel ca.

Sådan gør du

 • Bland havregryn, chiafrø, hørfrø, solsikkekerner og vand i en gryde. Kog grøden i 2 min. og afkøl.
 • Rør alle ingredienserne sammen i en røremaskine i ca. 8-10 min.
 • Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
 • Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Brug en spiseske, som vædes i vand mellem hver bolle, så klistre dejen ikke så meget fast.
 • Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 10-14 minutter.
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på linkedin
Del på email
Del på print

20
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
Frida
Gæst
Frida

Så er en portion boller inde i ovnen. Jeg fik det til 10 boller og ikke 20stk, som du har vurderet det til? Laver du mini boller eller laver jeg kæmpe boller ?? Uanset hvad, så glæder jeg mig til at prøve dem 🙂

Rikke
Gæst
Rikke

Hvad opløser du gæret i når du blandet alle ingredienserne sammen? ?

Louise
Gæst
Louise

Hvor mange kalorier der Per bolle?

Mille Jensen
Gæst
Mille Jensen

Jeg forstår ikke hvornår i processen du bruger gæren ?

Mille Jensen
Gæst
Mille Jensen

Tak – så forstår jeg.

Marianne Brøndum
Gæst
Marianne Brøndum

Hej. Er i gang med dine boller… hvis jeg nu gerne vil have dem i aften, putter jeg så bare 50 g. Gær i og lader dem hæve i 1 time ?? Kan jeg det tror du??

Julie
Gæst
Julie

Jeg er forvirret. Du skriver at grøden skal på køl i min. 6 timer, før dejen kan laves. (som jeg forstår, så før de øvrige ingredienser kan komme i.).. Men i opskriften står der vel at det er selve dejen der skal på køl i min. 6 timer. Så ingredienserne kommer i den færdige grød, hvor den bare har kølet af, til den er lillefinger-varm?? tænker med hensyn til gær bl.a.
Er det dejen eller grøden der skal på køl?

Victoria
Gæst
Victoria

Jeg laver altid havregrød ved bare at hælde kogende vand på havregryn, ligge låg over skålen og lade det stå 5 min. – det bliver præcis lige så godt som hvis man koger det i gryde. På min måde, kan du bare lave grøde i den skål du skal lave dejen færdig i, og smide den i køleskabet. Man kan vel også lave grøden som overnight oats i stedet.

Dina
Gæst
Dina


Sådan nogle fantastiske boller. De er blevet det helt store hit herhjemme ???

Tina
Gæst
Tina

En omgang klæge boller som røg lige i skraldespanden – og jo jeg HAR fulgt opskriften meget nøje 🤨

Henriette
Gæst
Henriette

Ville disse boller egne sig til at blive bagt som franskbrød i form?

Tania
Gæst
Tania

Er lige faldet over den her opskrift, som jeg tænker jeg skal slå sammen nu før jeg går i seng. Jeg er ikke vant til at bruge sukker i dejen, når jeg bager boller, slet ikke koldhævede (og det er næsten den eneste måde jeg bager boller). Er det nødvendigt med sødning?

Luk menu