Grødboller med sunde kerner

Grødboller med sunde kerner

En af mine absolut ynglings opskrifter på boller er for tiden disse grødboller. Opskriften er fra Finax.dk, men jeg er nødt til at dele den med jer.

I kan også sagtens finde opskriften på grødboller deres hjemmeside, hvor der også er masser af andre lækre opskrifter.

Bollerne er saftige og med masser af kerner. Det gør at de mætter godt og holder sig friske i flere dage – hvis der da er nogen tilbage!

For hjemme hos os, bliver de nærmest spist samme dag som de er lavet. Der er virkelig heller ikke noget mere lækkert end friskbagte boller når de lige er taget ud af ovnen.

Det eneste minus ved denne opskrift er at der er lidt ventetid. Grøden (som gør bollerne så saftige) skal gerne stå i køleskabet i minimum 6 timer gerne natten over, så du kan ikke lige slå dejen sammen når trangen opstår. Men jeg lover dig, at de er værd at vente på!

Det er også en bolledej som man lige så godt kan lave dobbeltportion af når man er i gang. Frys dem du ikke får spist og tag dem op når børnene kommer hjem fra skole eller hvis du får uventet besøg og der skal hygges lidt ekstra.

Lav grøden allerede i dag og nyd de lækreste saftige boller i morgen.

Grødboller med sunde kerner 1
Grødboller opskrift

Opskrift på grødboller med sunde kerner

4.5 fra 6 stemmer
Antal: 20 boller
Forberedelse25 min
Tilberedelse14 min
I alt39 min

Ingredienser

Grød

  • 80 g økologiske havregryn
  • 45 g økologiske chiafrø
  • 45 g økologiske hørfrø
  • 40 g økologiske solsikkekerner
  • 425 g vand

Boller

  • 590 g grød
  • 25 g gær
  • 45 g olie
  • 35 g sukker
  • 10 g salt
  • 300 g hvedemel

Instruktioner

  • Bland havregryn, chiafrø, hørfrø, solsikkekerner og vand i en gryde. Kog grøden i 2 min. og afkøl.
  • Rør alle ingredienserne sammen i en røremaskine i ca. 8-10 min.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
  • Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Brug en spiseske, som vædes i vand mellem hver bolle, så klistre dejen ikke så meget fast.
  • Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 10-14 minutter.
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på linkedin
Del på email
Del på print
Forfatteren bag
Abonner
Giv besked om
guest
24 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments