Grødboller med sunde kerner

Grødboller med sunde kerner

En af mine absolut ynglings opskrifter på boller er for tiden disse grødboller. Opskriften er fra Finax.dk, men jeg er nødt til at dele den med jer.

I kan også sagtens finde opskriften på grødboller deres hjemmeside, hvor der også er masser af andre lækre opskrifter.

Bollerne er saftige og med masser af kerner. Det gør at de mætter godt og holder sig friske i flere dage – hvis der da er nogen tilbage!

For hjemme hos os, bliver de nærmest spist samme dag som de er lavet. Der er virkelig heller ikke noget mere lækkert end friskbagte boller når de lige er taget ud af ovnen.

Det eneste minus ved denne opskrift er at der er lidt ventetid. Grøden (som gør bollerne så saftige) skal gerne stå i køleskabet i minimum 6 timer gerne natten over, så du kan ikke lige slå dejen sammen når trangen opstår. Men jeg lover dig, at de er værd at vente på!

Det er også en bolledej som man lige så godt kan lave dobbeltportion af når man er i gang. Frys dem du ikke får spist og tag dem op når børnene kommer hjem fra skole eller hvis du får uventet besøg og der skal hygges lidt ekstra.

Lav grøden allerede i dag og nyd de lækreste saftige boller i morgen.

Grødboller med sunde kerner 1
Grødboller opskrift

Opskrift på grødboller med sunde kerner

4.56 fra 9 stemmer
Antal: 20 boller
Forberedelse25 min
Tilberedelse14 min
I alt39 min

Ingredienser

Grød

 • 80 g økologiske havregryn
 • 45 g økologiske chiafrø
 • 45 g økologiske hørfrø
 • 40 g økologiske solsikkekerner
 • 425 g vand

Boller

 • 590 g grød
 • 25 g gær
 • 45 g olie
 • 35 g sukker
 • 10 g salt
 • 300 g hvedemel

Instruktioner

 • Bland havregryn, chiafrø, hørfrø, solsikkekerner og vand i en gryde. Kog grøden i 2 min. og afkøl.
 • Rør alle ingredienserne sammen i en røremaskine i ca. 8-10 min.
 • Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
 • Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Brug en spiseske, som vædes i vand mellem hver bolle, så klistre dejen ikke så meget fast.
 • Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 10-14 minutter.
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Forfatteren bag
Abonner
Giv besked om
guest
26 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Frida

Så er en portion boller inde i ovnen. Jeg fik det til 10 boller og ikke 20stk, som du har vurderet det til? Laver du mini boller eller laver jeg kæmpe boller ?? Uanset hvad, så glæder jeg mig til at prøve dem 🙂

Rikke

Hvad opløser du gæret i når du blandet alle ingredienserne sammen? ?

Louise

Hvor mange kalorier der Per bolle?

Mille Jensen

Jeg forstår ikke hvornår i processen du bruger gæren ?

Mille Jensen

Tak – så forstår jeg.

Marianne Brøndum

Hej. Er i gang med dine boller… hvis jeg nu gerne vil have dem i aften, putter jeg så bare 50 g. Gær i og lader dem hæve i 1 time ?? Kan jeg det tror du??

Julie

Jeg er forvirret. Du skriver at grøden skal på køl i min. 6 timer, før dejen kan laves. (som jeg forstår, så før de øvrige ingredienser kan komme i.).. Men i opskriften står der vel at det er selve dejen der skal på køl i min. 6 timer. Så ingredienserne kommer i den færdige grød, hvor den bare har kølet af, til den er lillefinger-varm?? tænker med hensyn til gær bl.a.
Er det dejen eller grøden der skal på køl?

Victoria

Jeg laver altid havregrød ved bare at hælde kogende vand på havregryn, ligge låg over skålen og lade det stå 5 min. – det bliver præcis lige så godt som hvis man koger det i gryde. På min måde, kan du bare lave grøde i den skål du skal lave dejen færdig i, og smide den i køleskabet. Man kan vel også lave grøden som overnight oats i stedet.

Dina

5 stars
Sådan nogle fantastiske boller. De er blevet det helt store hit herhjemme ???

Tina

En omgang klæge boller som røg lige i skraldespanden – og jo jeg HAR fulgt opskriften meget nøje ?

Henriette

Ville disse boller egne sig til at blive bagt som franskbrød i form?

Tania

Er lige faldet over den her opskrift, som jeg tænker jeg skal slå sammen nu før jeg går i seng. Jeg er ikke vant til at bruge sukker i dejen, når jeg bager boller, slet ikke koldhævede (og det er næsten den eneste måde jeg bager boller). Er det nødvendigt med sødning?

Malene Christensen

Hvor længe må dejen Maks hæve??

Marianne

Kan man udskifte hvedemelet med anden mel?

Gabriella

5 stars
Elsker de her boller! De bliver bagt jævnligt! Også som hurtig boller hvor jeg bruger ekstra gær og nogle gange smider jeg altså også lige revet gulerødder i! Den kan med fordel også laves på halv hvedemel og halv hvidvede. Tak for en super lækker opskrift!

Annika

Hej,
Super god opskrift på nogle lækre og sunde boller! I stedet for sukker tilføjer jeg en spiseske honning, hvilket bliver super lækkert 😊