Grødboller med sunde kerner

Grødboller med sunde kerner

Grødboller med sunde kerner

En af mine absolut ynglings opskrifter på boller er for tiden disse grødboller. Opskriften er fra Finax.dk, men jeg er nødt til at dele den med jer.

I kan også sagtens finde opskriften på grødboller deres hjemmeside, hvor der også er masser af andre lækre opskrifter.

Bollerne er saftige og med masser af kerner. Det gør at de mætter godt og holder sig friske i flere dage – hvis der da er nogen tilbage!

For hjemme hos os, bliver de nærmest spist samme dag som de er lavet. Der er virkelig heller ikke noget mere lækkert end friskbagte boller når de lige er taget ud af ovnen.

Det eneste minus ved denne opskrift er at der er lidt ventetid. Grøden (som gør bollerne så saftige) skal gerne stå i køleskabet i minimum 6 timer gerne natten over, så du kan ikke lige slå dejen sammen når trangen opstår. Men jeg lover dig, at de er værd at vente på!

Det er også en bolledej som man lige så godt kan lave dobbeltportion af når man er i gang. Frys dem du ikke får spist og tag dem op når børnene kommer hjem fra skole eller hvis du får uventet besøg og der skal hygges lidt ekstra.

Lav grøden allerede i dag og nyd de lækreste saftige boller i morgen.

5 fra 1 stemme
Grødboller opskrift
Grødboller med sunde kerner
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
14 min
Samlet tid
39 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 20 boller
Ingredienser
Ingredienser
Grød
  • 80 g Finax økologiske havregryn
  • 45 g Finax økologiske chiafrø
  • 45 g Finax økologiske hørfrø
  • 40 g Finax økologiske solsikkekerner
  • 425 g vand
Boller
  • 590 g grød
  • 25 g gær
  • 45 g olie
  • 35 g sukker
  • 10 g salt
  • 300 g Finax hvedemel ca.
Sådan gør du
  1. Bland havregryn, chiafrø, hørfrø, solsikkekerner og vand i en gryde. Kog grøden i 2 min. og afkøl.
  2. Rør alle ingredienserne sammen i en røremaskine i ca. 8-10 min.
  3. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
  4. Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Brug en spiseske, som vædes i vand mellem hver bolle, så klistre dejen ikke så meget fast.

  5. Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 10-14 minutter.

Dette indlæg har 11 kommentarer

  1. Så er en portion boller inde i ovnen. Jeg fik det til 10 boller og ikke 20stk, som du har vurderet det til? Laver du mini boller eller laver jeg kæmpe boller 😂? Uanset hvad, så glæder jeg mig til at prøve dem 🙂

    1. Haha ved ikke om jeg laver miniboller. Men håber de blev gode 🙂

  2. Hvad opløser du gæret i når du blandet alle ingredienserne sammen? 😊

    1. Hej Rikke. Jeg opløser gæren i blandingen med kerner og vand inden resten tilsættes 🙂

  3. Hvor mange kalorier der Per bolle?

    1. Hej Louise. Normalt så regner jeg ikke i kalorier når det kommer til bagværk. Men jeg har alligevel regnet det ud til dig. 🙂 Hele dejen indeholder 2.594 kcal – så afhængig af hvor mange boller du laver ud af dejen, kan du gå ud fra det. Laver du 15 boller så er der 173 kcal i hver bolle ca 🙂 God dag.

  4. Jeg forstår ikke hvornår i processen du bruger gæren 😅

    1. Gæren smuldres i den færdige grød inden resten af ingredienserne. 🙂
      Så lav grøden og derefter tilsæt gær.

  5. Tak – så forstår jeg.

  6. Hej. Er i gang med dine boller… hvis jeg nu gerne vil have dem i aften, putter jeg så bare 50 g. Gær i og lader dem hæve i 1 time ?? Kan jeg det tror du??

    1. Ja det kan du sagtens. Beklager det sene svar 🙂

Skriv et svar

Luk Menu