Grødboller med sunde kerner
En af mine absolut ynglings opskrifter på boller er for tiden disse grødboller. Opskriften er fra Finax.dk, men jeg er nødt til at dele den med jer.
I kan også sagtens finde opskriften på grødboller deres hjemmeside, hvor der også er masser af andre lækre opskrifter.
Bollerne er saftige og med masser af kerner. Det gør at de mætter godt og holder sig friske i flere dage – hvis der da er nogen tilbage!
For hjemme hos os, bliver de nærmest spist samme dag som de er lavet. Der er virkelig heller ikke noget mere lækkert end friskbagte boller når de lige er taget ud af ovnen.
Det eneste minus ved denne opskrift er at der er lidt ventetid. Grøden (som gør bollerne så saftige) skal gerne stå i køleskabet i minimum 6 timer gerne natten over, så du kan ikke lige slå dejen sammen når trangen opstår. Men jeg lover dig, at de er værd at vente på!
Det er også en bolledej som man lige så godt kan lave dobbeltportion af når man er i gang. Frys dem du ikke får spist og tag dem op når børnene kommer hjem fra skole eller hvis du får uventet besøg og der skal hygges lidt ekstra.
Lav grøden allerede i dag og nyd de lækreste saftige boller i morgen.
Opskrift på grødboller med sunde kerner
Ingredienser
Grød
- 80 g økologiske havregryn
- 45 g økologiske chiafrø
- 45 g økologiske hørfrø
- 40 g økologiske solsikkekerner
- 425 g vand
Boller
- 590 g grød
- 25 g gær
- 45 g olie
- 35 g sukker
- 10 g salt
- 300 g hvedemel
Tilberedelse
- Bland havregryn, chiafrø, hørfrø, solsikkekerner og vand i en gryde. Kog grøden i 2 min. og afkøl.
- Rør alle ingredienserne sammen i en røremaskine i ca. 8-10 min.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
- Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Brug en spiseske, som vædes i vand mellem hver bolle, så klistre dejen ikke så meget fast.
- Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 10-14 minutter.