Franskbrød med kerner - Opskrift på hjemmebagt franskbrød

Franskbrød med kerner

Franskbrød med kerner

Når børnene er syge, ja så bliver jeg rastløs – altså når jeg ikke lige skal nusse dem eller holde en rolig hånd på deres pande. Så jeg fik faktisk bagt dette lækre franskbrød først på ugen.

Jeg kan godt lide at vi laver vores brød selv, så ved jeg hvad der er i, men det er altså langt fra altid det bliver sådan. Men så sætter jeg endnu mere pris på det, når det lykkedes.

Denne opskrift giver to brød, så der er også et til fryseren. Det vil vi nyde godt af i weekenden. 🙂

God fornøjelse med bageriet, måske der skal bages franskbrød til fredag eftermiddag?

Er man mere til boller, så skulle du prøve min opskrift på grovboller, nemme og sunde boller til morgenbordet, og perfekt til picnic eller madpakken.

Franskbrød med kerner 1
Franskbrød med kerner 3
Udskriv
5 fra 8 stemmer

Opskrift på franskbrød med kerner

Ret: Bagværk
Antal: 2 Brød

Ingredienser

  • 5 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 1 dl olie
  • 1 spsk salt
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 dl hørfrø
  • 2 dl solsikkekerner
  • 800 g hvedemel ca

Sådan gør du

  • Start med at udvande kernerne. Kog lidt vand og dæk dem lige akkurat til. Lad dem stå i 30 min og hæld så overskydende vand fra.
  • Smuldet gæren ud i den lunkne vand og tilsæt salt. Lad det stå i et par minutter.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt i 10 min gerne på maskinen.
  • Smør to forme og fordel dejen deri. Lad den hæve i 30 min og pensel den herefter med sammenpisket æg.
  • Tænd ovenen på 225 grader og når ovnen er varm bages brødet i ca 20-22 minutter (afhængig af ovn)
  • Tag de bagte brød ud af ovnen.
  • Ryst formene så brødet løsner sig, når de kommer ud af ovnen.
    Efter 10 min vendes de ud på siden eller sættes på en bagerist. Det sikrer at de ikke bliver bløde i bunden

Noter

Jeg fik et rigtig godt tip af en af mine følgere som jeg gerne vil dele med dig. Anskaf dig en silikone bageform, så er brødet meget lettere at få ud af formen 🙂
Jeg bruger selv denne, som virkelig er alle pengene værd!
(Skal oplyse om at linksme er et reklamelinks, hvor en lille del af det du køber for, går til mig så jeg kan drive bloggen. Men du betaler selvfølgelig ikke noget ekstra af den grund)
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på linkedin
Del på email
Del på print

9
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
Merete
Gæst
Merete


Supergodt brød. Har prøvet og lave 1 brød og den anden halvdel i boller og de blev også rigtig gode.

Ellen
Gæst
Ellen


Har aldrig bagt franskbrød før, men kom så lige forbi din opskrift. Tænkte – den prøver jeg og har bagt dem flere gange siden. De er nemme og smager også godt dagen efter.. Tak for opskriften ?

Daniel
Gæst
Daniel

Er det kun solsikkekernerne der skal ligge i vand først???

Anders
Gæst
Anders

Jeg vil også gerne vide om det kun er solsikkekernerne eller også hørfrøene der skal udvandes 🙂

lenette
Gæst
lenette

Hvilken str form bruger du?

lenette
Gæst
lenette

hvilken str. form bruger du?

Robin Jørgensen
Gæst
Robin Jørgensen


Lad hæve i 40 min og i bageforme hæve i 30 min og så i ovnen ca 40 min ved 200 grader

Rikke
Gæst
Rikke


Vi elsker denne opskrift! Vi laver det både som franskbrød og som boller. Børnene elsker at få sådan en ‘grov bolle’ med på madpakken! Virkeligt lækkert med alle kernerne.

Luk menu