Franskbrød med kerner
Når børnene er syge, ja så bliver jeg rastløs – altså når jeg ikke lige skal nusse dem eller holde en rolig hånd på deres pande. Så jeg fik faktisk bagt dette lækre franskbrød først på ugen.
Jeg kan godt lide at vi laver vores brød selv, så ved jeg hvad der er i, men det er altså langt fra altid det bliver sådan. Men så sætter jeg endnu mere pris på det, når det lykkedes.
Denne opskrift giver to brød, så der er også et til fryseren. Det vil vi nyde godt af i weekenden. 🙂
God fornøjelse med bageriet, måske der skal bages franskbrød til fredag eftermiddag?
Er man mere til boller, så skulle du prøve min opskrift på grovboller, nemme og sunde boller til morgenbordet, og perfekt til picnic eller madpakken.
Opskrift på franskbrød med kerner
Ingredienser
- 5 dl lunken vand
- 50 g gær
- 1 dl olie
- 1 spsk salt
- 1,5 dl havregryn
- 2 dl hørfrø
- 2 dl solsikkekerner
- 800 g hvedemel
Tilberedelse
- Start med at udvande kernerne. Kog lidt vand og dæk dem lige akkurat til. Lad dem stå i 30 min og hæld så overskydende vand fra.
- Smuldet gæren ud i den lunkne vand og tilsæt salt. Lad det stå i et par minutter.
- Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt i 10 min gerne på maskinen.
- Smør to forme og fordel dejen deri. Lad den hæve i 30 min og pensel den herefter med sammenpisket æg.
- Tænd ovenen på 225 grader og når ovnen er varm bages brødet i ca 20-22 minutter (afhængig af ovn)
- Tag de bagte brød ud af ovnen.
- Ryst formene så brødet løsner sig, når de kommer ud af ovnen.Efter 10 min vendes de ud på siden eller sættes på en bagerist. Det sikrer at de ikke bliver bløde i bunden