Fastelavnsboller – en knap så syndig udgave

Fastelavnsboller – en knap så syndig udgave

Fastelavnsboller – en knap så syndig udgave

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have…
Jeg elsker denne tid og jeg elsker fastelavnsboller. Det er godt nok lidt tidligt til fastelavnsboller, men når du kun er denne tid på året vi laver dem herhjemme, så tænker jeg det er om at komme i gang i god tid, ikk? 🙂

Vi har lavet første omgan, som i kan se her og jeg tør godt love, at det ikke bliver sidste omgang!

Vi er fan alle sammen, og det gode ved denne opskrift er, at man jo nemt kan erstatte chokoladen og vaniljecremen med enten syltetøj eller andet man elsker i sine fastelavnsboller.

Jeg har brugt en sukker erstatning, og den er virkelig god!

En anden god ting ved denne opskrift er, at der ikke er brugt almindeligt sukker. Den er ret sukkerholdig, så synes det er fedt, at jeg kan bruge et alternativ og samtidig stadig få den lækreste fastelavnsbolle. Mine børn har ikke opdaget forskellen i hvert fald.
Jeg har brugt et “Zero” produkt fra Bobylab som kan købes her.

Det er 1:1 erstatning og derfor super nemt at bruge når jeg bager – helt uden kalorier! Og så kan det jo bruges i en masse andre lækre kager også. Hvis du ønsker en grovere bolle end denne i opskriften, kan du også sagtens erstatte melet med en grovere variant.

Velbekomme ! 🙂

 

0 fra 0 stemmer
Fastelavnsboller med chokolade og vaniljecreme

Ret: Bagværk
Antal: 12 boller
Ingredienser
Boller
  • 1 dl kold mælk
  • 1 æg
  • 25 g gær
  • 350 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 1 knsp. salt
  • 2 spsk. sukker erstattet af Zero fra @bodylab
  • ½ tsk. kardemomme stødt
  • 1 æg til pensling
Fyld med vaniljecreme og chokolade
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker erstattet af Zero fra @bodylab teinpandekager
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/4 liter mælk
  • 100 g grofthakket mørk chokolade
Sådan gør du
Bolledej
  1. Rør gæren ud i lun mælk og pisk ægget i.

  2. Smuldr smørret i 200 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og kardemommen.

  3. Rør gærblandingen i dejen og ælt den godt sammen.

  4. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen til den er blank og smidig. Lad dejen hvile koldt i 15 minutter.

Vaniljecreme
  1. Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen.

  2. Bring mælken i kog og hæld den i æggemassen under piskning.

  3. Hæld det hele tilbage i gryden og kog cremen under grundig omrøring. Sørg for at det ikke brænder på! 🙂

Når dejen har hvilet i 15 minutter
  1. Rul dejen tyndt ud og skær den ud i 12 kvadrater på ca. 10×10 cm.

  2. Læg en tsk fuld vaniljecreme midt på hver kvadrat og drys med grofthakket chokolade.

  3. Fold hjørnerne på hver kvadrat ind mod midten, ligesom en lille pose og klem dem godt sammen over fyldet. Pas på der ikke går hul, for så flyder fyldet ud under bagning.

  4. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.

  5. Lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 30-45 minutter.

  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ca. 15 minutter ved 200° C.

  7. Pynt de afkølede fastelavnsboller med hvid eller mørk glasur.

Opskriftsnoter

Melet er sponsoreret af Finax.dk og Zero er sponsoreret af Bodylab.dk

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
Luk Menu