Chokoladeboller – luftige og bløde

Chokoladeboller – luftige og bløde

Ind imellem alle de sunde boller, så forbarmer jeg mig over børnene og så får de chokoladeboller. Rigtige, ægte chokolade boller, der er luftige og bløde som bamseboller.

Jeg har jo lovet jer denne opskrift på disse chokolade i 2 uger snart og jeg har virkelig dårlig samvittighed over at det først bliver nu. Har været lidt hængt op, så bloggen har ikke fået mest opmærksomhed. MEN nu er den her og håber i kan bruge den og tak fordi I har ventet så tålmodigt 

Jeg har prøvet flere opskrifter af, men lige nu er det denne jeg holder mig til.

Når vi skal hygge lidt ekstra i weekenderne, til en film eller hvis vi skal ud på tur, så elsker jeg at have lidt overraskelser med til børnene. Og da disse sagtens kan fryses, så kan man nemt lige tage et par stykker op fra frys, når der står tur på programmet  Så gem gerne et par chokoladeboller i fryseren, dine børn vil elske dig for det!

Smid gerne en kommentar, hvis du har en lækker opskrift på boller du gerne vil dele

Chokoladeboller - luftige og bløde 1
Chokoladeboller - luftige og bløde 3

Opskrift på chokoladeboller – børnenes favorit

4,75 fra 4 stemmer
Antal: 14 stk
Forberedelse1 time 20 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt1 time 35 minutter

Ingredienser

 • 2 dl minimælk (eller anden mælk)
 • 1 dl koldt vand
 • 35 g gær
 • 40 g sukker
 • 1 æg (plus et til pensling)
 • 580 g hvedemel (du kan erstatte 100g hvedemel med anden mel (grovere mel))
 • ½ tsk. kardemomme
 • 1 tsk salt
 • 50 g blødt smør
 • 100 g mørk chokolade (gerne 75 % minimum)

Tilberedelse

Dej

 • Kom vand og mælk i en skål. Opløs gæren i vand og mælk og tilsæt sukker.
 • Kom ægget i og rør det ud.
 • Tilsæt mel, salt og kardemomme og ælt dejen godt. Jeg bruger en røremaskine.
 • Ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter – det tager 8-10 minutter. (jo længere tid du ælter jo mere luftig bliver din dej)
 • Skær det bløde smør i mindre stykker og ælt den ind i dejen til dejen bliver blank og glat.
 • Kom groft hakket chokolade i og ælt det i dejen.
 • Dæk dejen til og lad den hæve ved stuetemperatur i ca 30-40 minutter.

Bagning

 • Del dejen i 14 stykker og form bollerne. Vil du have større eller mindre boller ændre du blot antal stk.
 • Kom chokoladebollerne i en bradepande med bagepapir. De skal stå med ca 1-2 cm mellemrum.
 • Lad bollerne efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur beklædt med et viskestykke.
 • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  Pisk et æg sammen og pensl bollerne, når de er hævet færdig. Du kan også med fordel bruge mælk eller vand.
 • Bag bollerne i 10-15 minutter, midt i ovnen til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist og så er det bare om at nyde duften og smagen. De smager faktastisk med lidt smør 😉
Sund-mor
Sund-mor

Da jeg blev mor, begyndte jeg at interessere mig for sund kost. Jeg opdagede hurtigt, at når jeg levede sundt, så havde jeg også mere overskud i hverdagen. Men samtidig var det svært at leve op til at spise perfekt hele tiden. Jeg lever derfor nu et sundt og aktivt liv i balance, og det har en enormt positiv indvirkning på min hverdag. Derfor har jeg startet denne blog, hvor jeg deler ud af de opskrifter, som jeg synes gør den sunde livsstil nemmere, og som særligt er til dig, der også er mor.

Articles: 52
Abonner
Giv besked om

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments