Chokoladeboller – luftige og bløde
Ind imellem alle de sunde boller, så forbarmer jeg mig over børnene og så får de chokoladeboller. Rigtige, ægte chokolade boller, der er luftige og bløde som bamseboller.
Jeg har jo lovet jer denne opskrift på disse chokolade i 2 uger snart og jeg har virkelig dårlig samvittighed over at det først bliver nu. Har været lidt hængt op, så bloggen har ikke fået mest opmærksomhed. MEN nu er den her og håber i kan bruge den og tak fordi I har ventet så tålmodigt
Jeg har prøvet flere opskrifter af, men lige nu er det denne jeg holder mig til.
Når vi skal hygge lidt ekstra i weekenderne, til en film eller hvis vi skal ud på tur, så elsker jeg at have lidt overraskelser med til børnene. Og da disse sagtens kan fryses, så kan man nemt lige tage et par stykker op fra frys, når der står tur på programmet Så gem gerne et par chokoladeboller i fryseren, dine børn vil elske dig for det!
Smid gerne en kommentar, hvis du har en lækker opskrift på boller du gerne vil dele
Opskrift på chokoladeboller – børnenes favorit
Ingredienser
- 2 dl minimælk (eller anden mælk)
- 1 dl koldt vand
- 35 g gær
- 40 g sukker
- 1 æg (plus et til pensling)
- 580 g hvedemel (du kan erstatte 100g hvedemel med anden mel (grovere mel))
- ½ tsk. kardemomme
- 1 tsk salt
- 50 g blødt smør
- 100 g mørk chokolade (gerne 75 % minimum)
Tilberedelse
Dej
- Kom vand og mælk i en skål. Opløs gæren i vand og mælk og tilsæt sukker.
- Kom ægget i og rør det ud.
- Tilsæt mel, salt og kardemomme og ælt dejen godt. Jeg bruger en røremaskine.
- Ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter – det tager 8-10 minutter. (jo længere tid du ælter jo mere luftig bliver din dej)
- Skær det bløde smør i mindre stykker og ælt den ind i dejen til dejen bliver blank og glat.
- Kom groft hakket chokolade i og ælt det i dejen.
- Dæk dejen til og lad den hæve ved stuetemperatur i ca 30-40 minutter.
Bagning
- Del dejen i 14 stykker og form bollerne. Vil du have større eller mindre boller ændre du blot antal stk.
- Kom chokoladebollerne i en bradepande med bagepapir. De skal stå med ca 1-2 cm mellemrum.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur beklædt med et viskestykke.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.Pisk et æg sammen og pensl bollerne, når de er hævet færdig. Du kan også med fordel bruge mælk eller vand.
- Bag bollerne i 10-15 minutter, midt i ovnen til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist og så er det bare om at nyde duften og smagen. De smager faktastisk med lidt smør 😉