Varme hvedeknopper – en skøn tradition

Varme hvedeknopper – en skøn tradition

Det er en fast tradition i min familie, at vi får varme hvedeknopper aftenen før St. Bededag. Sådan har det altid været hjemme hos mor og far – husker det ganske tydeligt. Og selv om vi blev aaaalt for mætte så var det simpelthen så hyggeligt.

Og den tradition har jeg forsøgt at tage med videre til min egen lille familie, ikke mindst mine børn. Alle de små hyggestunder og traditioner vi kan få, er så vigtige for mig.

I morgen får vi gæsterne til varme hveder og jeg tænkte, at det derfor var oplagt (og på tide) at jeg fik bagt mine egne.  Vi har altid købt dem i Kvickly og så varmet dem, men nu skulle det altså være!

Jeg har netop taget min første portion ud af ovnen og lige dufter hele huset af de nybagte lune hveder med kardemomme. Kardemommen er helt fantastisk til de søde boller.

Tænker ikke det bliver nødvendigt at købe dem længere, jeg er fan af de hjemmebagte. 

Opskriften finder du her:
Varme hvedeknopper - en skøn tradition 1
Varme hvedeknopper - en skøn tradition 3

Varme Hvedeknopper

5 fra 1 stemme
Antal: 14 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
Hævetid1 t
I alt1 t 25 min

Ingredienser

  • 40 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 tsk kardemomme
  • 450 g hvedemel
  • 2 æg

Tilberedelse

  • Lun mælken og rør gæren ud her i.
  • Tilsæt sukker og 1 æg til mælken.
  • I en anden skål blandes mel med salt, kardemomme.
  • Smulder det bløde smør ud i melblandingen.
  • Hæld nu melet sammen med mælken og ælt dejen til den bliver smidig og lækker.
  • Kom dejen i en skål til hævning i 1 times tid.
  • Tag dejen ud på et bord, drysset med mel og ælt den godt igennem.
  • Del dejen i 14 og form 14 boller, som sættes tæt, men uden at røre hinanden på en bradepande med bagepapir. Stilles til hævning med et viskestykke over i 45 min.
  • Pensl bollerne med et æg, hvorefter de bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 12-15 minutter.

Det er så lækkert! Lucas og Malou er allerede blevet forkælet og de har godkendt mors debut på varme hvedeknopper.

Jeg siger bestemt også de er godkendt.

I ønskes en rigtig dejlig St. Bededagsferie – håber i skal nyde lune nybagte varme hveder.
Default image
Sund-mor
Da jeg blev mor, begyndte jeg at interessere mig for sund kost. Jeg opdagede hurtigt, at når jeg levede sundt, så havde jeg også mere overskud i hverdagen. Men samtidig var det svært at leve op til at spise perfekt hele tiden. Jeg lever derfor nu et sundt og aktivt liv i balance, og det har en enormt positiv indvirkning på min hverdag. Derfor har jeg startet denne blog, hvor jeg deler ud af de opskrifter, som jeg synes gør den sunde livsstil nemmere, og som særligt er til dig, der også er mor.
Articles: 50
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments