Varme hvedeknopper - en skøn tradition - Sund-mor.dk

Varme hvedeknopper – en skøn tradition

Varme hvedeknopper – en skøn tradition

Det er en fast tradition i min familie, at vi får varme hvedeknopper aftenen før St. Bededag. Sådan har det altid været hjemme hos mor og far – husker det ganske tydeligt. Og selv om vi blev aaaalt for mætte så var det simpelthen så hyggeligt.

Og den tradition har jeg forsøgt at tage med videre til min egen lille familie, ikke mindst mine børn. Alle de små hyggestunder og traditioner vi kan få, er så vigtige for mig.

I morgen får vi gæsterne til varme hveder og jeg tænkte, at det derfor var oplagt (og på tide) at jeg fik bagt mine egne.  Vi har altid købt dem i Kvickly og så varmet dem, men nu skulle det altså være!

Jeg har netop taget min første portion ud af ovnen og lige dufter hele huset af de nybagte lune hveder med kardemomme. Kardemommen er helt fantastisk til de søde boller.

Tænker ikke det bliver nødvendigt at købe dem længere, jeg er fan af de hjemmebagte. 

Opskriften finder du her:
varme hveder opskrift 1
varme hveder opskrift 2
Udskriv
5 fra 1 stemme

Varme Hvedeknopper

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid27 min
Ret: Bagværk
Antal: 14 personer

Ingredienser

  • 40 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 æg
  • 100 g blødt smør
  • 1 tsk kardemomme
  • 450 g hvedemel

Sådan gør du

  • Lun mælken og rør gæren ud her i.
  • Tilsæt sukker og æg til mælken.
  • I en anden skål blandes mel med salt, kardemomme.
  • Smulder det bløde smør ud i melblandingen.
  • Hæld nu melet sammen med mælken og ælt dejen til den bliver smidig og lækker.
  • Kom dejen i en skål til hævning i 1 times tid.
  • Tag dejen ud på et bord, drysset med mel og ælt den godt igennem.
  • Del dejen i 14 og form 14 boller, som sættes tæt, men uden at røre hinanden på en bradepande med bagepapir. Stilles til hævning med et viskestykke over i 45 min.
  • Pensl bollerne med æg, hvorefter de bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 12-15 minutter.
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik

Det er så lækkert! Lucas og Malou er allerede blevet forkælet og de har godkendt mors debut på varme hvedeknopper.

Jeg siger bestemt også de er godkendt.

I ønskes en rigtig dejlig St. Bededagsferie – håber i skal nyde lune nybagte varme hveder.
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på linkedin
Del på email
Del på print

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
Heidi
Gæst
Heidi

Jeg synes ikke jeg kan se æg på ingrediens listen men du skriver i teksten de skal tilføjes Hvor mange æg skal der i? De lyder lækre og vi elsker hveder

Luk menu
🍪   Siden benytter cookies for at sikre dig den bedste oplevelse, ved at bruge siden, accepterer du samtidig brugen af cookies.  Læs mere.