Varme hvedeknopper – en skøn tradition
Det er en fast tradition i min familie, at vi får varme hvedeknopper aftenen før St. Bededag. Sådan har det altid været hjemme hos mor og far – husker det ganske tydeligt. Og selv om vi blev aaaalt for mætte så var det simpelthen så hyggeligt.
Og den tradition har jeg forsøgt at tage med videre til min egen lille familie, ikke mindst mine børn. Alle de små hyggestunder og traditioner vi kan få, er så vigtige for mig.
I morgen får vi gæsterne til varme hveder og jeg tænkte, at det derfor var oplagt (og på tide) at jeg fik bagt mine egne. Vi har altid købt dem i Kvickly og så varmet dem, men nu skulle det altså være!
Jeg har netop taget min første portion ud af ovnen og lige dufter hele huset af de nybagte lune hveder med kardemomme. Kardemommen er helt fantastisk til de søde boller.
Tænker ikke det bliver nødvendigt at købe dem længere, jeg er fan af de hjemmebagte.
Opskriften finder du her:
Varme Hvedeknopper
Ingredienser
- 40 g gær
- 2 dl mælk
- ½ tsk salt
- 1 spsk sukker
- 100 g blødt smør
- 1 tsk kardemomme
- 450 g hvedemel
- 2 æg
Tilberedelse
- Lun mælken og rør gæren ud her i.
- Tilsæt sukker og 1 æg til mælken.
- I en anden skål blandes mel med salt, kardemomme.
- Smulder det bløde smør ud i melblandingen.
- Hæld nu melet sammen med mælken og ælt dejen til den bliver smidig og lækker.
- Kom dejen i en skål til hævning i 1 times tid.
- Tag dejen ud på et bord, drysset med mel og ælt den godt igennem.
- Del dejen i 14 og form 14 boller, som sættes tæt, men uden at røre hinanden på en bradepande med bagepapir. Stilles til hævning med et viskestykke over i 45 min.
- Pensl bollerne med et æg, hvorefter de bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 12-15 minutter.
Det er så lækkert! Lucas og Malou er allerede blevet forkælet og de har godkendt mors debut på varme hvedeknopper.
Jeg siger bestemt også de er godkendt.