Tyngdepose til baby – 4 tyngdeposer til en bedre søvn

Artiklen indeholder reklamelinks

Har din baby svært ved at falde i søvn? Døjer dit barn med uro i kroppen eller måske ligefrem kolik? Så kan en tyngdepose til din baby gøre underværker.

En tyngde sovepose til din baby er en specialdesignet sovepose, der efterligner følelsen af berøring. Den indeholder tusindvis af små glaskugler, hvis vægt stimulerer nervesystemet og skaber en beroligende effekt. Det gør det lettere for din baby at falde i søvn og mindsker opvågninger om natten. Uanset om du er tyndslidt af søvnunderskud eller vil komme dine og din babys søvnproblemer i forkøbet –  så er du havnet det rette sted. Læs med her, og få vores bud på fire af de bedste tyngdeposer til babyer lige nu.

bedste tyngdeposer til baby

Bedste tyngdeposer til børn

Vær opmærksom på, at vi ikke selv har testet tyngdeposerne. Vi har i stedet samlet resultaterne og anmeldelserne fra de førende tests og forbrugerne. På den måde har du her de bedste tyngdeposer til baby samlet ét sted.

ZleepiiSack tyngdesovepose: Fra 2-12 måneder

Zleepi tyngdepose

Fordele: Meget billig, 2-vejslynlås, justerbare knapper, oeko-tex-certificeret, lynlåssikring, vendbar, åndbar, kan bruges af mavesovere, fås i flere størrelser

Ulemper: ingen nævneværdige

Beskrivelse

ZleepiiSack tyngdesovepose fra Zleepii udmærker sig ved sine lækre materialer og sine mange praktiske løsninger. Her er der virkelig tænkt over alt. Posen fås i to størrelser, nemlig small (0-6 måneder) og medium (6-12 måneder). Zleepii giver en udførlig vejledning, der tager højde for højde og vægt, så du er sikker på at vælge den helt rette størrelse. Posen er fremstillet i 100 % oeko-tex-certificeret blødt bomuld, hvilket betyder at den er lavet uden brug af skadelige kemikalier. Den er altså 100 % tryg for din baby at bruge. 

Med en to-vejs-lynlås i bunden af posen, behøver du ikke tage baby ind og ud af posen, når det er tid til bleskift. Du lyner bare op nedefra, så søvnen hurtigst muligt kan fortsætte bagefter. Der er lynlåssikring, så lynlåsen bliver på sin plads og er sikker for dit barn.

Derudover kommer posen med justerbar knapper, så den kan justeres i takt med, at dit barn vokser. Sidst men ikke mindst, kan posen vendes og bruges, hvis din baby sover på maven og kan vende sig selvstændigt.

Zleepi tyngdepose

Om mærket

Det danske firma Zleepii har et bredt udvalg af 100 % økologiske og dansk designede kvalitetsprodukter specialdesignet til at give din baby (og dermed dig selv) den bedst mulige søvn. Det lille firma er drevet af forældreparret Louise og Carsten, der netop ved, hvor vigtigt god søvn er for hele familien. Med deres fokus på høj kvalitet og samvittighedsfuld produktion, kan du være sikker på at investere i produkter, der gør en forskel – fra én forælder til en anden.

Prisen værd?

ZleepiiSack tyngde sovepose koster 349 kr. og er meget billigere end andre modeller på markedet. De mange muligheder for fleksibilitet og justerbarhed, der forlænger brugstiden, gør posen til en værdifuld investering i din familie og i dit barns søvnkvalitet. Med ZleepiiSack får du en tyngdepose i virkelig god kvalitet, som er næsten halv pris af hvad, du skal betale mange andre steder. Det kan således være et godt kompromis, hvis du leder efter en tyngdepose, der virker, men samtidig er til at betale.

Køb den, hvis du ønsker et kvalitetsprodukt til en mere budgetvenlig pris, som er åndbar og lavet i økologiske materialer.


Tyngdeposen®: Fra 5-22 kg

Tyngdepose til baby – 4 tyngdeposer til en bedre søvn 4
Tyngdepose til baby – 4 tyngdeposer til en bedre søvn 6
Tyngdepose til baby – 4 tyngdeposer til en bedre søvn 8

Fordele: kan maskinvaskes ved 30 grader, temperaturregulerende, 2-vejslynlås, kan bruges af mavesovere, fås i 4 forskellige vægtklasser, udviklet i samarbejde med eksperter

Ulemper: dyreste blandt tyngdeposerne

Beskrivelse

Tyngdeposen® producerer tyngdeposer til både helt nyfødte og til lidt større børn. Deres anmelderroste tyngdeposer fås i flere forskellige vægtklasser: Mini: 5-9 kg, Baby: 8-12 kg), Junior: (12-15 kg) og som vest til børn mellem 15-22 kg. Kort sagt har Tyngdeposen® en løsning til enhver alder og vægt.

Deres tyngdeposer er udformet som kombineret sovepose, dragt og vest. Det er således en pose, som sidder fast om kroppen som en vest, men hvor bunden er lukket som pose, og hvor der på de små modeller desuden er mulighed for babysvøb. Udformningen modvirker, at posen bliver sparket af i løbet af natten, samtidig med at der er stor rummelighed i posen, hvilket sikrer, at din baby kan udvikle sig normalt. 

Tyngdepose til baby – 4 tyngdeposer til en bedre søvn 10

Tyngdeposen er lavet af 50 % oeko-tex-certificeret bambus og 50 % bomuld med et mesh-indsats på bagsiden, som sikrer god luftgennemstrøm og temperaturregulering. Det er især en fordel om sommeren, hvor normale varme dyner let kan give søvnbesvær. Indeni er posen fyldt med ftalatfri PE-granulater og tekstilet, som skaber en tyngde på 500 g. Lynlåsen er oeko-tex-certificeret og kan den lynes begge veje for praktikalitetens skyld.

Tyngdeposen® udmærker sig især ved at udvikle deres produkter i samarbejde med en række børnespecialister, bl.a. ergoterapeuter, og deres produkter er både EU-godkendt og er anbefalet af sundhedsplejersker og jordemødre.

Om mærket

Tyngdeposen® var de første i Danmark til at udvikle tyngdeposer til børn i 2014. Deres anmelderroste produkter er produceret i samarbejde med ergoterapeuter med speciale i børn, og virksomheden er drevet af et forældrepar, der selv har haft børn med kolik og søvnbesvær. Man kan derfor roligt sige, at der både er hjerte og ekspertise med i produktudviklingen hos Tyngdeposen®. 

Prisen værd?

Mini fra Tyngdeposen® får utroligt positive anmeldelser både fra danske, tyske og svenske forældre, så selvom tyngdeposerne koster fra 1.199  kr. og er i den dyre ende i sammenligning med andre tyngdeposer, er den tilsyneladende alle pengene værd.

Køb den, hvis du ønsker et kvalitetsprodukt udviklet i samarbejde med eksperter, som er åndbart og temperaturregulerende.


Moonboon tyngdesovepose: Fra 9-15 kg

Tyngdepose til baby – 4 tyngdeposer til en bedre søvn 12
Tyngdepose til baby – 4 tyngdeposer til en bedre søvn 14

Fordele: fås i flere størrelser og farver, kan vaskes på 40 grader, kan åbnes i begge ender, 100 % økologisk bomuld, udviklet i samarbejde med eksperter

Ulemper: dyr, kan ikke bruges af mavesovere.

Moonboons tyngdesovepose er skabt med tanke på både komfort og sikkerhed for de små. Tyngdesoveposen fås i to forskellige vægtklasser (9-12 kg) og (12-15 kg) og fås i flere forskellige farver. 

Soveposen er fremstillet i tre lag. Yderst er et 100% økologisk bomuldslag, hvilket sikrer en blød og behagelig overflade mod barnets hud. Dette naturlige materiale tillader også optimal luftcirkulation, hvilket reducerer risikoen for overophedning og skaber et behageligt sovemiljø. I midten findes et lag af polyester og inden i dette er tusindvis af små glaskugler indlejret i små polyesterceller, der fordeler vægten jævnt hen over forsiden af vesten. Sidst men ikke mindst er vesten vatteret, så den er dejlig blød at have på. Følelsen af tyngden lægger sig om barnets krop og giver en omgående følelse af tryghed og ro. 

Moonboons tyngdesovepose er udviklet i samarbejde med eksperter og følger Sundhedsstyrrelsens anbefalinger om at børn bør sove på ryggen. Derfor har den kun vægt forrest på vesten. Det anbefales, at barnet er minimum 8 måneder eller ældre, idet barnet selv skal kunne ændre sovestilling og hovedets placering, når det sover. 

I tråd med de bedste i branchen går Moonboon ikke på kompromis med kvaliteten, og de sørger for, at hver detalje, fra stofvalg til fyld, opfylder de højeste standarder. Dette gør Moonboon tyngdesovepose til et fremragende valg for dem, der ønsker det bedste for deres barn.

Tyngdepose til baby – 4 tyngdeposer til en bedre søvn 16
Tyngdepose til baby – 4 tyngdeposer til en bedre søvn 18

Om mærket

Det danske firma Moonboon er drevet af forældreparret Marie og Adam, som brugte deres personlige erfaringer med at blive forældre som motivation til at give andre forældre de bedste forudsætninger for at give deres barn den bedste start på livet. Med kerneværdier som kvalitet, social ansvarlighed og bæredygtighed udvikles deres produkter efter de højeste standarder, og de får stor ros af brugerne. På Truspilot har de i skrivende stund 4,6 stjerner baseret på næsten 2.000 anmeldelser.

Prisen værd?

Moonboons tyngdesovepose koster 1200 kr., og den ligger således i den høje ende af prisskalaen for tyngdeposer. Er du villig til at betale prisen, får du til gengæld et kvalitetsprodukt udviklet i samarbejde med eksperter, som har rigtig mange fordele. 

Køb den, hvis du prioriterer kvalitets- og naturmaterialer, god hygiejne og ikke ønsker, at dit barn skal sove på maven.


Napsack fra Littlenap: Fra 2-24 måneder

Tyngdepose til baby – 4 tyngdeposer til en bedre søvn 20
Tyngdepose til baby – 4 tyngdeposer til en bedre søvn 22

Beskrivelse

Napsack fra Littlenap er en innovativ tyngdepose til de mindste i familien. Posen fås i tre forskellige størrelser S (2-6 måneder), M (6-12 måneder) og L (12-24 måneder), og kan justeres, så den kan vokse med dit barn.

Napsack fra Littlenap er fremstillet af 100% økologisk bomuld, hvilket ikke alene sikrer et miljøvenligt og hudvenligt produkt, men også giver din baby den blødeste og mest behagelige soveoplevelse. Det, der virkelig gør Napsack speciel, er dens innovative vægtfordeling, der efterligner en blid omfavnelse. Denne teknik er kendt for at fremme en følelse af sikkerhed og tryghed, hvilket hjælper din baby med at falde til ro og sove dybere.

Med størrelser, der passer børn helt ned til 2 måneder kan Napsack bruges fra en meget tidlig alder og være med til at give dit barn (og dig) den bedst mulige søvn så tidligt som muligt. Samtidig gør de justerbare stropper, at posen kan vokse med dit barn.

Åndbarheden og temperaturreguleringen i materialet sikrer, at dit barn ikke får det for varmt, hvilket er afgørende for en sikker og behagelig søvn. Endelig er Napsack let at vedligeholde, da den kan maskinvaskes, hvilket gør det nemt at holde den ren og hygiejnisk. Denne kombination af økologiske materialer, innovativ vægtfordeling og praktisk design gør Napsack til en ideel løsning for forældre, der søger at forbedre deres babys søvnkvalitet.

Napsack Plus – brug for ekstra ro?

Napsack findes ikke kun i forskellige størrelser, men også i to versioner. Den opgraderede version Napsack Plus har ekstra vægt i fodenden for at undgå at dit barns fødder farer rundt ved puttetid. Napsack Plus er lavet af helt samme materialer som Napsack, men er altså en fordel, hvis dit barn har ekstra svært ved at falde til ro. Den findes ligeledes i tre forskellige størrelser fra 2-6 måneder, 6-12 måneder og 12-24 måneder.

Om mærket

Littlenap er stiftet af Line, en dansk mor med en BA i bæredygtig design. Inspireret af udfordringerne med sin egen søns søvn, udviklede Line Napsack™, en sovepose, der anvender Deep Touch Pressure Therapy for at fremme en dybere søvn, og som kan bruges af børn helt ned til 2 måneder. Littlenaps mission er at lette hverdagen for småbørnsfamilier ved at tilbyde kvalitetsprodukter, der sikrer en bedre søvn for børnene og mere overskud for forældrene. Napsack har hidtil hjulpet over 5.000 familier med at opnå en mere rolig og sammenhængende søvn.

Prisen værd?

Med en pris på 599 kr. ligger Napsack i middelprisklassen. Den er således en god mellemting rent økonomisk, hvis du søger en tyngdepose i høj kvalitet, som samtidig er til at betale. Der er desuden af og til tilbud på Littlenaps hjemmeside, hvis du vil spare lidt ekstra.

Køb Napsack, hvis du ønsker en økologisk og hudvenlig sovepose, der kan bruges af børn helt ned til 2-månedersalderen.

Køb Napsack Plus, hvis dit barn har brug for ekstra støtte og ro med øget vægt i tyngdeposen.


Værd at vide, inden du køber tyngdepose

Tyngdepose til baby – 4 tyngdeposer til en bedre søvn 24

Hvordan virker en tyngdepose?

Teknikken bag en tyngdepose er faktisk ret simpel. Vægten i posen skaber en beroligende effekt, kendt som Deep Touch Pressure Therapy (DTP), der efterligner følelsen af en blid omfavnelse. Dette stimulerer kroppens proprioceptive system, hvilket hjælper din baby med at slappe af og falde i søvn hurtigere. 

Tyngdeposen har i mange tilfælde vist sig at reducere antallet af opvågninger og skaber således en dybere søvn. Posen kan med fordel bruges i mange forskellige situationer: i klapvognen, under middagsluren, som en del af putterutinen eller om natten – kort sagt i alle tilfælde, hvor dit barn har brug for ekstra tryghed til hurtigere at falde til ro. En tyngdepose kan også være en god støtte i overgangen fra fx slyngevugge til vugge. Når baby ikke længere kan være i slyngevuggen eller i viklen kan tyngdeposens vægt give samme følelse af at ligge tryg og omfavnet. 

En tyngdepose er helt sikker at bruge

Du kan være ganske rolig ved at bruge tyngdepose til din baby. Mange følger nemlig EU-standarder og er certificeret, hvilket sikrer, at de er sikre for babyen at bruge. Se blot, at posen er godkendt til den rette aldersgruppe, så posens vægt er afstemt efter dit barn. 

Ikke kun til babyer

Deep Touch Pressure Therapy (DTP) bruges ikke kun til babyer, men er en terapiform, også børn og voksne har gavn af. Du har måske hørt om kugledyner eller tyngdedyner, som har præcis samme effekt. Fordelen ved en tyngdepose er, at den netop er tilpasset helt små børn i modsætning til kugledyner, der af sikkerhedsmæssige årsager primært bruges af større børn og voksne.

Spørgsmål om tyngdeposer

Hvor kan man købe en tyngdepose?

Der er flere forhandlere, der specialiserer sig i tyngdeposer til babyer. Nogle af de mest populære inkluderer Zleepii, Tyngdeposen og Moonboon. Disse virksomheder tilbyder en række forskellige designs og størrelser, der passer til forskellige aldre og vægtklasser.

Er det pengene værd?

At investere i en tyngdepose til din baby kan være en game-changer. Ikke kun fordi det kan forbedre din baby’s søvnkvalitet, men også fordi det giver forældrene en velfortjent pause. Med den videnskabelige støtte og de positive anmeldelser fra forældre over hele landet er der gode grunde til at gå på opdagelse på markedet – så dit barn hurtigere kan gå på opdagelse i drømmeland. 

Sund-mor
Sund-mor

Da jeg blev mor, begyndte jeg at interessere mig for sund kost. Jeg opdagede hurtigt, at når jeg levede sundt, så havde jeg også mere overskud i hverdagen. Men samtidig var det svært at leve op til at spise perfekt hele tiden. Jeg lever derfor nu et sundt og aktivt liv i balance, og det har en enormt positiv indvirkning på min hverdag. Derfor har jeg startet denne blog, hvor jeg deler ud af de opskrifter, som jeg synes gør den sunde livsstil nemmere, og som særligt er til dig, der også er mor.

Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments