Tærte med kylling, spinat og gulerod

Tærte med kylling, spinat og gulerod

Tærte med kylling, spinat og gulerod

Her er en helt nyopdaget verden for mig. Tærter!

Jeg har aldrig rigtig gjort i det, men elsker når vi har fået det serveret i kantinen på arbejdet. Er vild med at man kan variere dem som man ønsker – det bliver jo aldrig kedeligt.

Så jeg sprang ud i det i aftes og lavede min første tærte selv. Der er altid plads til forbedringer, men synes faktisk den blev så god, at jeg vil dele den med jer.

Børnene var på miniferie hos deres bedstemor og bedste far, så det gav mig god tid til at stå i køkkenet efter min eftermiddagstræning og eksperimentere lidt. Men denne opskrift på tærte med kylling, spinat og gulerod er faktisk super nem, så du kan sagtens bare kaste dig ud i det.

Bunden er lavet af en grov dej, og kan jo sagtens erstattes af andre ingredienser, men jeg kan godt lide det lidt rustikke i denne opskrift. Og så gør det jo ikke noget at det er en lidt sundere version end den helt hvide tærtebund.

Jeg brugte en lidt stor tærteform (jeg har en fra Ikea) så der var rester til dagens madpakke også. Se det elsker jeg jo! Men om det havde været tilfældet, hvis børnene havde spist med, ved jeg ikke helt.

Smid gerne en kommentar, hvis du har en lækker opskrift på en tærte du gerne vil dele

0 fra 0 stemmer
Tærte med kylling og grøntsager
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
55 min
 
Ret: Aftensmad, Bagværk, Hovedret
Antal: 4 personer
Ingredienser
Tærtedej
  • 200 g hvedemel
  • 150  g grahamsmel
  • 50  g havregryn
  • 2 tsk salt
  • 1 dl olivenolie
  • 1,50 dl koldt vand
Fyld
  • 280  gram kyllingefilet
  • hele æg
  • dl mælk
  • 200  gram hytteost
  • 50  gram revet ost
  • tsk salt
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 100  gram friske spinatblade
  • peber
  • olivenolie
Sådan gør du
Tærtedej
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål og ælt det hele godt, til du har en fast og smidig dej.
  2. Rul dejen ud på et meldækket bord, så den er stor nok til at dække tærteformen. Min form er ret stor, så har du en mindre tærteform er det måske nødvendigt at halvere opskriften på dejen.

  3. Læg dejen i den smurte tærteform – den skal hænge lidt udover kanten. Prik hul i bunden med en gaffel, så den ikke bobler op i ovnen. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.

Fyld
  1. Skær kyllingen i strimler. Krydr med salt og peber og steg strimlerne i lidt olivenolie på panden.

  2. Bland æg, mælk, hytteost, revet ost og salt sammen i en skål. 

  3. Skræl gulerødderne og riv dem på dem groft.

  4. Skyl spinaten grundigt og steg den sammen med gulerødderne i lidt olivenolie på en pande i et par minutter, til det er faldet sammen, krydre med salt og peber.

  5. Hæld væden fra grøntsagerne, rør dem i æggeblandingen sammen med kyllingen og fordel det hele på tærtebunden.

  6. Bag i ca. 30 minutter igen ved 200 grader – eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk, gylden overflade.

Skriv et svar

Luk Menu