Svampede kyllingefrikadeller med skjult sundhed
Herhjemme er jeg altså ind imellem nødt til at snyde grøntsagerne i børnene, specielt i min søn. Og det foregår som oftest ved at putte grøntsagerne i frikadellerne, kartoffelmosen eller i bollerne.
I dag gik det så “ud over frikadellerne.” Og det sjoveste af det hele er, at inden jeg laver dem, kan børnene gå helt grassat over, at jeg kan finde på at ødelægge kyllingedellerne med alle de grøntsager. De nærmest nægter at spise dem. Men når vi sidder ved spisebordet og skal spise, er der ikke én, der ligger mærke til, at der både er hytteost, gulerødder og squash i.
Det er gennemført og en mors sejr
Opskriften ser du herunder – måske du synes hytteost er mærkelig i frikadeller, men det gør dem dejligt svampede. Prøv det inden du afskriver det – jeg lover dig, det smager ikke af ost!
Frikadellerne er også rigtige gode dagen efter kolde, evt. til madpakkerne, så man kan sagtens overveje at lave dobbelt portion med det samme. Min portion herunder passer ca. til os 4 herhjemme (2 voksne og 2 børn).
Du kan nemt ændre mængden i opskriften nedenfor, hvis du ønsker at lave den til flere personer.
Opskrift på kyllingefrikadeller med hytteost, gulerødder og squash
Ingredienser
- 400 gram Hakket Kyllingekød
- 150 g hytteost
- 1 hel løg (hakket)
- 2 fed hvidløg (presset)
- 1 stor Gulerod (revet)
- ½ squash (revet)
- 1 håndfuld havregryn
- 1 hel æg
- salt og peber
Tilberedelse
- Start med at blande alle ingredienserne sammen i en skål. Rør godt sammen, man kan med fordel bruge en køkkenassistent* som den jeg har.
- Put fedtstof på en pande ved middel varme. Jeg har brugt kokosolie.
- Form frikadellerne med en ske dyppet i lidt vand og placer dem på panden når fedstoffet er smeltet
- Steges indtil de er gyldne på hver side.