Svampede chokolademuffins

Svampede chokolademuffins

Svampede chokolademuffins

Vi har påskeferie og jeg nyder som altid lidt ekstra tid i køkkenet. I dag fik jeg sådan lyst til at bage disse svampede chokolademuffins som er knasende på toppen, fordi de er drysset med grofthakket Daim chokolade.

Opskriften er desværre ikke sund, det er faktisk en rigtig kaloriebombe, så lav dem når du mener du har fortjent det.

I kender min holdning her til. 🙂

I dag har vi hygget sammen med min familie i formiddag og svigerfamilien til aften. Der er blevet leget på legepladsen og malet påskeæg.

Børnene sov længe i morges, så jeg udnyttede tiden og bagte disse chokolademuffins, til at tage med i byen.

De blev spist alle 16 stk 🙂 Så det må siges, at være en succes.

De skal virkelig holdes øje med under bagningen, da de skal være lidt snaskede indeni, så er de helt perfekte. Sørg for at bruge en god kakao og en god mørk chokolade når du bager dem, det er det værd .

Håber i nyder påsken og er sikker på at disse vil både pynte og falde i god jord på påskebordet, hvis der skal hygges lidt ekstra om familie eller venner. 

God påske!

4.8 fra 5 stemmer
Svampede ckokolademuffins1
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 16 muffins
Ingredienser
  • 150 g. mørk chokolade grofthakket
  • 1 pk. dobbelt daim
  • 240 g. mel
  • 230 g. sukker
  • 50 g. kakao af god kvalitet
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1,25 dl. mælk
  • 1 dl. smeltet smør
  • 2,5 dl. yoghurt naturel
  • 1 æg
Pynt:
  • 50 g. mørk chokolade grofthakket
  • 1 daim hakket.
Sådan gør du
  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål og alle de våde i en anden.
  2. Vend den våde blanding i den tørre med en dejskraber.

  3. Rør ikke for meget, det skal kun lige blandes sammen. Så undgå derfor at blade det på maskine.
  4. Fordel dejen i muffinsforme, gerne de store. Jeg sætter mine ned oveni en aluform (se billedet) for så flyder de ikke ud.
  5. Hak 50 gram mørk chokolade, og 1 hakket daim og drys lidt oven i hver muffin.

  6. Bages i ca – 15-18 min alt efter ovn, ved 200 grader. Tjek jævnligt efter, for at sikre, at de ikke bliver for tørre. De må gerne være lidt snaskede indeni.

  7. Når de tages ud, falder de lidt sammen, det er helt okay.

2
Skriv en kommentar

avatar

1 Kommentartråde
1 Trådsvar
0 Følgere
 
Mest votede kommentar
Mest omdiskuterede tråd
  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Thea
Gæst
Thea

De lyder lækre. Kan de bages dagen før de skal spises? 😊

Luk Menu