Svampede chokolademuffins

Svampede chokolademuffins

Vi har påskeferie og jeg nyder som altid lidt ekstra tid i køkkenet. I dag fik jeg sådan lyst til at bage disse svampede chokolademuffins som er knasende på toppen, fordi de er drysset med grofthakket Daim chokolade.

Opskriften er desværre ikke sund, det er faktisk en rigtig kaloriebombe, så lav dem når du mener du har fortjent det.

I kender min holdning her til. 🙂

I dag har vi hygget sammen med min familie i formiddag og svigerfamilien til aften. Der er blevet leget på legepladsen og malet påskeæg.

Børnene sov længe i morges, så jeg udnyttede tiden og bagte disse chokolademuffins, til at tage med i byen.

De blev spist alle 16 stk 🙂 Så det må siges, at være en succes.

De skal virkelig holdes øje med under bagningen, da de skal være lidt snaskede indeni, så er de helt perfekte. Sørg for at bruge en god kakao og en god mørk chokolade når du bager dem, det er det værd .

Håber i nyder påsken og er sikker på at disse vil både pynte og falde i god jord på påskebordet, hvis der skal hygges lidt ekstra om familie eller venner. 

God påske!

Svampede chokolademuffins 1
Svampede chokolademuffins 3
Svampede chokolademuffins 5

Opskrift på svampede chokolademuffins

5 fra 2 stemmer
Antal: 16 muffins
Forberedelse15 min
Tilberedelse15 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 150 g. mørk chokolade (grofthakket)
  • 1 pk. dobbelt daim
  • 240 g. mel
  • 230 g. sukker
  • 50 g. kakao
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1,25 dl. mælk
  • 1 dl. smeltet smør
  • 2,5 dl. yoghurt naturel
  • 1 æg

Pynt

  • 50 g. mørk chokolade (grofthakket)
  • 1 daim hakket.

Noter

Jeg fik et rigtig godt tip af en af mine følgere som jeg gerne vil dele med dig. Anskaf dig en silikone bageform*, så er dine muffins meget lettere at få ud af formen!

Instruktioner

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål og alle de våde i en anden.
  • Vend den våde blanding i den tørre med en dejskraber.
  • Rør ikke for meget, det skal kun lige blandes sammen. Så undgå derfor at blade det på maskine.
  • Fordel dejen i papir muffinsforme, eller en decideret muffinsform. Jeg foretrækker en silikone muffinsform, så det bliver meget nemmere at få ud.
  • Hak 50 gram mørk chokolade, og 1 hakket daim og drys lidt oven i hver muffin.
  • Bages i ca – 15-18 min alt efter ovn, ved 200 grader. Tjek jævnligt efter, for at sikre, at de ikke bliver for tørre. De må gerne være lidt snaskede indeni.
  • Når de tages ud, falder de lidt sammen, det er helt okay.
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på linkedin
Del på email
Del på print
Forfatteren bag
Abonner
Giv besked om
guest
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments