Sunde pandekager med bananis

Sunde pandekager med bananis

Sunde pandekager med bananis er lige noget for dig som har en sød tand. For du vil naturligvis gerne være så sund som muligt, men samtidig gerne vil have noget lækkert til dessert.

Pandekagerne er også perfekte til dig, der har børn, og som gerne vil forkæle dem, uden at det bliver for fedt eller for fyldt med sukker.

Hjemme hos os laver vi mange flere pandekager om efteråret end vi gør resten af året. Kender i det? Så er denne her opskrift altså virkelig oplagt, for vi kan jo ikke lave den helt gammeldags version hver eneste gang.

I stedet for pandekager med bananis, kan du lave bananpandekager, som også er sundere end den klassiske pandekage. Dem og mange andre pandekager, kan du finde opskriften på her.

Så efteråret kan bare komme an, vi skal nemlig hygge, ikk 🙂

Opskrift på sunde pandekager med bananis

Normalt forbinder du nok ikke dessertpandekager med sundhed, men i dem du får opskriften på herunder, er der ingen sukker og heller ikke ret meget mel. Derudover bliver de stegt i olie i stedet for i smør.

Fyldet er sunde bananer, der er frosset ned minimum et par timer før, de skal bruges, så de er helt hårde. Så her er der virkelig sat fokus på det sunde.

5 fra 1 stemme
Sunde pandekager med bananis
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
Bananis
2 t 15 min
Samlet tid
25 min
 


Ret: Dessert
Antal: 8 pandekager
Ingredienser
Ingredienser til bananis til 8 pandekager
  • 8 modne bananer
Ingredienser til 8 pandekager
  • 50 g havreklid
  • 50 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp. salt
  • 2 dl mælk
  • 3 æg
  • 1 tsk. flydende honning
  • Smagsneutral olie til stegning
Sådan gør du
Sådan gør du
  1. Start et par timer inden, pandekagehyggen skal begynde med at tage bananerne ud af skrællen.
  2. Skær dem i skiver, og frys dem ned, til de er helt hårde (ca. 2 timer).
  3. Kom de frosne bananer i køkkenmaskinen med kniven monteret, og hak dem, indtil de får en konsistens ligesom sorbetis.
  4. Sæt bananisen tilbage i fryseren, indtil 15-20 minutter før den skal i pandekagerne.
  5. Blend havreklid og havregryn, til det bliver til mel.
  6. Bland alle de tørre ingredienser sammen, og tilsæt derefter de våde, og pisk, til du har en klumpfri dej. Køkkenmaskinen eller en elpisker er en stor hjælp til dette arbejde.
  7. Kom lidt olie på en varm stegepande og derefter dej nok til, at det kan fordeles over hele panden, når du vipper den rundt fra side til side og op og ned.
  8. Steg pandekagen, til den begynder, at få en brunlig og sprød kant.
  9. Vend, og steg den også på den anden side.
  10. Tag pandekagen af, og fortsæt endnu syv gange, til der ikke er mere dej.

  11. Hold evt. pandekagerne varme i ovnen eller ved at dække dem til, efterhånden som de bliver færdige.

  12. Pandekagerne serveres med en kugle bananis.

Opskriftsnoter

Bananisen kan selvfølgelig også spises i en isvaffel eller som dessert, ligesom pandekagerne også kan spises med andet fyld. Men det sunde valg er bananis. Og det i sig selv giver dobbelt nydelse – nydelse over smagen og nydelse over at det er sundt.

Velbekomme!

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
Luk Menu