Lækre bløde bamseboller - Nem opskrift - Fantastisk med smør

Lækre bløde bamseboller

Lækre bløde bamseboller

Kender i den der vildt lækre duft af nybagte bløde bamseboller, som bare spreder sig langsomt i hele huset? Jeg elsker når jeg kan forkæle børnene med sådan en omgang.

I dette tilfælde hvide, bamseboller der absolut ikke indeholder nogen kerner!

Den slags boller jeg altid får dårlig samvittighed over at sætte tænderne i, men som jeg bare ikke kan modstå når de står der på køkkenbordet og dufter.

Jeg elsker grovboller, boller med kerner og jeg elsker at eksperimentere med forskellige kerner og er vild med de forskellige dufte som kerner kan give.

Men jeg elsker altså også den helt almindelig hvide bamsebolle. Og så længe jeg har træningen på plads, den sunde kost kører på skinner så synes jeg det er helt okay at nyde sådan en bandit ind imellem. Hvis ikke du tænker det samme, så kan du jo bare nøjes med at bage den til børnene eller gæsterne 🙂

Men en ting er sikkert – børnene vil elske dig for det.

Lækre bløde bamseboller 1
Lækre bløde bamseboller 3
Lækre bløde bamseboller 5
Udskriv
4 fra 5 stemmer

Opskrift på bløde bamseboller

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 12 min
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Bagværk
Antal: 15

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 4 dl. lunken mælk
  • 1 hel æg
  • 100 gram blødt smør
  • 60 gram sukker
  • 1 tsk. salt
  • 800 gram Finax Hvedemel

Sådan gør du

  • Lun mælken og opløs gær i den lunkne mælk.
  • Tilsæt æg, blødt smør, sukker og salt.
  • Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage. Jeg ælter min dej på min køkkenmaskine i op til 8 minutter.
  • Lad dejen hæve tildækket i 30 min. et lunt sted.
  • Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
  • Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i 30 min. eller til dobbelt størrelse.
  • Pensl bollerne med æg eller vand.
  • Bag bollerne ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 9-12 min., eller til bollerne er gyldne.
  • Lad bollerne køle af på en rist.
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på linkedin
Del på email
Del på print

6
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
Christina
Gæst
Christina

5 stars
Smager fantastisk ??????

Annette Jørgensen
Gæst
Annette Jørgensen

Hej kan jeg bruge alminde hvedemel og hvor meget vejer bollerne

Anni
Gæst
Anni

Du kan sagens bruge alm mel. Ved ikke lige hvorfor du vil vide hvad bollerne vejer?

Silke Kristensen
Gæst
Silke Kristensen

Tusind mange tak for opskriften. Jeg stod og skulle bage til datterens klasse imorgen og det er aldrig før lykkedes mig at få et godt resultat med de opskrifter jeg har brugt. Den her virkede perfekt. Jeg fik godt nok til 21 boller men når de er så vellykkede så er flere altid godt. Kommer ikke til at bruge nogen anden opskrift ever.

Emma
Gæst
Emma

4 stars
Virkelig god opskrift, og nem at følge 🙂

Luk menu