Lækker salat med kikærter og babyspinat

Lækker salat med kikærter og babyspinat

Lækker salat med kikærter og babyspinat

Er i klar til weekend og Sankthans? 🙂 Mine forældre kommer til aftensmad i dag, så har forestillet mig, at vi skal have denne lækre salat med kikærter og babyspinat.

Først skal jeg dog have klaret en lækker tøsefrokost, dagens træning og ungerne skal hentes hjem fra legeaftaler. 🙂

Fredage er fantastiske! Humøret er højt fordi weekenden er lige om hjørnet og jeg har fri allerede omkring middag. Det betyder, at jeg som regel altid lige har et par timer for mig selv, inden børnene skal hentes fra skole kl 14. Og de få timer er altså guld værd.

Enten til at få handlet, trænet eller hygget med veninderne. Vores “fritid” eller alene-tid som mødre er jo ofte begrænset, så nyder faktisk det lille afbræk inden weekenden. I dag er der så sket det mirakuløse at begge børn har legeaftaler ude, så jeg får lige serveret 3 timer ekstra. Det betyder både arbejde, frokost aftale med en veninde, træning OG at jeg kan nå at handle ind til lækker salat med kikærter til i aften. 🙂

I skal ikke snydes for denne opskrift. Jeg synes det er en super lækker salat med masser af smag. Rødløg og feta er virkelig lækkert sammen i en salat og det gør sig også rigtig godt i denne.

Opskriften på min salat til i aften kommer her og håber i kommer til at nyde den lige så meget som jeg.

0 fra 0 stemmer
Sprød kylling og salat med kikærter og babyspinat
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Ret: Aftensmad, Salat
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kylling
  • 4 stk. kyllingebryst
  • salt og peber
  • krydderi til kylling evt. paprika
Salat
  • 2 hele røde peberfrugter Kan du bedre li’ en anden farve så snup dem
  • 1 hel agurk
  • 1-2 stk. Rødløg
  • 1 dåse afdryppede kikærter gerne økologiske
  • 1/2 bakke babyspinat
  • 100 g feta (salat ost) efter smag
  • 2 tsk god citronolie Kan udelades
Sådan gør du
  1. Start med kyllingen. Gnid kødet med salt, peber og krydderi efter behov og steg det gyldent på panden i olie i ca. 3-4 minutter på hver side. Jeg vælger som regel at grille det, da det bliver mest saftigt sådan.
  2. Hak peberfrugter, agurk og rødløg groft. (agurken kan også laves i strimler som jeg har gjort det, for at gøre salaten lidt mere sjov)
  3. Vend grøntsager med kikærter og spinatblade (som skylles grundigt inden brug)
  4. Tilsæt lidt olie til salaten
  5. Smulder feta over salaten og vend det hele sammen endnu engang, før det serveres.

Sådan en salat kan sagtens laves et par timer i forvejen, evt. hvis man skal have gæster. Den holder sig fint i køleskabet og er taknemmelig hvis bare den lige vendes sammen igen inden servering.

Og jo nemmere det er jo bedre, ikke 🙂 Det elsker jeg i hvert fald.

Har du nogen spørgsmål, så smid mig endelig en kommentar nedenfor. 🙂

Velbekomme og rigtig god sankthans aften til jer 🙂

Skriv et svar

Luk Menu