Koldhævede morgenboller til de hyggelige morgener
Kender i det, men gang på gang går tilbage til den samme opskrift?
Man prøver fornyelse, men alligevel er der én bestemt opskrift, der altid vil være en ynglings.
For mig er det disse koldhævede morgenboller med masser af kerner. De har bid og de er ikke for tunge.
Hvis min søn kunne vælge, er jeg slet ikke i tvivl om, at han ville vælge ganske almindelig fødselsdagsboller, kun med hvedemel. Og de er også lækre ind imellem. Men jeg synes det er bedre at lære dem de sundere valg og give deres små maver noget at arbejde med.
Og så er det her jo super nemt. Det tager fem minutter at røre sammen om aftenen og så arbejder dejen hele natten i køleskabet. Der kan selv den travle mor være med. Om morgenen klaskes dejen på en plade og bages i 15 minutter. Vupti! Og det kan de jo gøre imens man står i badet eller hvad ens rutine nu er.
Jeg er fan Og heldigvis kan min familie også godt li dem, selvom der er lidt mere end bare hvedemel og gær i.
Vi har virkelig fået bagt meget de sidste par uger og det er rigtig hyggeligt at have børnene med i køkkenet. Det er en dejlig intim ting at samles om, og så gør det jo heller ikke noget, at børnene hjælper lidt til.
Vi skal til påskefrokost i dag og vi skal stå for en dessert. Jeg har i samråd med børnene bestemt, at vi laver en kanelstjerne – den kan alle lide
Jeg skal nok smide opskriften op her på bloggen en af dagene. Og glæd jer, den er alt for god!
Nå, men tilbage til hvad dette indlæg egentlig handler om.
Opskriften på mine koldhævede morgenboller kommer her
Opskrift på koldhævede morgenboller
Ingredienser
- 5 dl koldt vand
- 20 gram gær
- 4 dl hvedemel
- 5 dl grahamsmel
- 2 dl blandede kerner (Jeg har brugt hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner og havregryn)
- 1 tsk salt
Tilberedelse
Aftenen før
- Rør alle ingredienser sammen i en stor skål5 dl koldt vand, 20 gram gær, 4 dl hvedemel, 5 dl grahamsmel, 2 dl blandede kerner, 1 tsk salt
- Lad stå natten over i køleskabet i skål med låg eller overdækket
Om morgenen
- Sæt ovnen til 250° varmluft
- Tag dejen ud af køleskabet og fordel i passende portioner på en bageplade med bagepapir (8-10 stk)
- Pensel med vand
- Skru ovnen ned på 220° varmluft før bollerne sættes ind
- Sæt bollerne i ovnen og bag i 15 minutter
- Lad bollerne køle lidt før de serveres
Håber de kan sprede lidt glæde en morgen hjemme hos jer