Hvordan du forbereder dig på at blive gravid både fysisk og mentalt

At blive gravid er en stor beslutning, som kræver nøje overvejelser og forberedelse. Økonomisk er det vigtigt at tage højde for de ekstra udgifter, der vil være forbundet med den nye tilføjelse til familien. Dette omfatter blandt andet babyudstyr og det faktum, at du ikke nødvendigvis vil have en stor indkomst, hvis du vælger at tage en lang barsel. Fysisk skal du sikre dig, at du har en sund livsstil og får den nødvendige motion samt spiser sunde fødevarer for at holde sig i form under graviditeten. Hvis du er i tvivl, kan du få en helbredsundersøgelse hos Adeas, så du har kendskab til din egen generelle sundhed, som vil påvirke oplevelsen af graviditetens strabadser en del. Mentalt skal du overveje alle de ændringer, der vil ske under graviditeten, og hvordan du bedst muligt kan tilpasse dig disse ændringer, som både kan være gode eller dårlige.

Er du klar til at tage ansvar for en baby?

At tage ansvar for en baby er livsomvæltende, og det kræver både tid, energi og kærlighed. Først og fremmest skal du sikre dig, at du har de nødvendige ressourcer til at tage sig af barnet. Her er det især sociale og personlige ressourcer, der er centrale. Har du nogen at række ud efter, når det brænder på? Du skal også overveje dine egne følelser; hvis du ikke føler dig klar til den store oplevelse, som det er at blive forælder, så  vent lidt endnu.

Er der nogen i dit netværk som kan støtte dig gennem denne proces?

Det er altid en god ide at have et netværk af venner, familie og kollegaer, som du kan trække på i vanskelige situationer. At have nogen til at støtte dig gennem en proces eller udfordring kan være altafgørende, hvis du eksempelvis udvikler fysiske eller mentale komplikationer i forbindelse med graviditet og efterfødselstid. Ja, hele barnets første par år.

Forberedelse til at blive forælder – hvad skal du overveje?

Først og fremmest bør du overveje hvilken type forældrer, du gerne vil være. Dette kan være alt fra en autoritativ til en demokratisk stil, eller måske noget helt andet. Det er vigtigt at finde ud af hvad der passer bedst til ens personlighed og situation, så det ikke kun er et spørgsmål om at følge de gængse regler. Hvilket miljø skal barnet skal opdrages i? Herunder ligger overvejelser over familierelationer og venner, da dette ofte har stor betydning for barnets trivsel senere hen i livet.

Webmaster
Webmaster
Articles: 27
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments