Gulerodskage, lækker til efterårets hygge

Efteråret står for døren og en af mine absolut ynglingskager til efteråret er denne gulerodskage med smørcreme på toppen.

Det er efterhånden snart 1 år siden jeg har lavet den sidst, så i weekenden, skal der bages, det har jeg bestemt. Og tænkte ikke I skulle snydes, for at kunne bage sammen med mig.

Jeg har kun dette billede fra sidste år, men overvejer at bage den i en cupcake version denne gang, så skal jeg nok lige dele det med jer også.

Imens jeg sidder og skriver her, kan jeg nærmest dufte den for mig. Jeg må virkelig bage den lidt oftere 🙂 

Det er en rigtig kaloriebombe, men den er såååå meget det værd. Så lav den for eksempel så den kan indtages efter lidt aktivitet udenfor. En dejlig lang gåtur og så har man virkelig fortjent sådant et stykke.

Den er svampet og bliver kun bedre af at stå – her hos os holder den dog aldrig ret mange dag, alle er vilde med den.

Jeg har til denne udgave brugt en springform og det betyder at kage blev lidt høj. Det var det jeg gik efter her, men man kan med fordel bruge en form, der er aflang.

Skal man bage en brandepande, så synes jeg man skal fordoble opskriften. 

God fornøjelse 🙂

Gulerodskage, lækker til efterårets hygge 1

Opskrift på gulerodskage

4,25 fra 4 stemmer
Antal: 10 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Gulerodskage

 • 450 g brun farin
 • 3 dl olie (velegnet til bagning)
 • 6 hele æg
 • 400 g mel (Jeg bruger Kagehvedemel fra Finax)
 • 1 ½ tsk vaniljesukker
 • ¾ tsk salt
 • 1 ½ tsk natron
 • 3 tsk kanel
 • 3 tsk bagepulver
 • 375 g revne gulerødder (eller squas)

Smørost

 • 200 g flødeost (Philidelphia)
 • 125 g smør (f.eks. Lurpak)
 • 250 g flormelis (eller til rette konsistens)
 • 1 tsk vaniljesukker

Tilberedelse

Gulerodskage

 • Pisk æg og brun farin til en skummende masse.
 • Tilsæt 1 æg afgangen og pisk gerne mellem hvert æg. 
 • Tilsæt resten af ingredienserne og pisk i nogle minutter.
 • Hæld kagen i en smurt form. Du kan sagtens bruge en aflang form eller en springform. Ved brug af springform, så væd et viskestykke og læg det omkring formen i ovnen, så sikre du at kagen ikke hæver ekstra yderst i kanten og at den bliver mere jævn.
 • Bages 30 min ved 185 g

Smørost

  Bland smørosten og smør den på kagen når denne er helt afkølet.

  • Alle ingredienserne piskes sammen. Cremen må gerne være lidt stiv, så tilføj evt. mere flormelis indtil den ønskede effekt opnås. 
  Gulerodskage, lækker til efterårets hygge 3
  Sund-mor
  Sund-mor

  Da jeg blev mor, begyndte jeg at interessere mig for sund kost. Jeg opdagede hurtigt, at når jeg levede sundt, så havde jeg også mere overskud i hverdagen. Men samtidig var det svært at leve op til at spise perfekt hele tiden. Jeg lever derfor nu et sundt og aktivt liv i balance, og det har en enormt positiv indvirkning på min hverdag. Derfor har jeg startet denne blog, hvor jeg deler ud af de opskrifter, som jeg synes gør den sunde livsstil nemmere, og som særligt er til dig, der også er mor.

  Articles: 52
  Abonner
  Giv besked om

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments