Grove burgerboller til grillsæsonen - Sund-mor.dk

Grove burgerboller til grillsæsonen

Så fik vi skudt endnu en uge i gang og med tanken om at vi allerede går på forlænget weekend om to dage igen, så er det da lige til at overkomme.

Endelig kom der sol og varme

Når solen skinner som i dag og det endelig føles som om sommeren er på vej, så skal vi altså grille her hos os. Men børnene ville gerne have hjemmelavede burgere, så det måtte vi kombinere 🙂

Det blev til bøffer på grillen, kogte nye kartofler og hjemmelavede grove burgerboller. Ganske udemærket mandags menu.

Der er altså lidt mere gods i de hjemmebagte burgerboller end i den købte udgave. Og det tager ikke lang tid lige at slå dejen sammen. Den skal godt nok hæve i 90 minutter i alt, så det skal man lige have med i beregningen. 🙂 men kan du finde tiden, så er den godt givet ud.

Jeg lavede 6 boller ud af min portion og fordi de mætter sådan, så deler børnene faktisk en. Det betyder der var et par stykker til fryseren til en anden travl dag 🙂

Nu skal der smøres madpakker, børnene skal bades og så er der forhåbentlig snart ro i den lille hytte.

God aften derude

Grove burgerboller til grillsæsonen 1
Grove burgerboller til grillsæsonen 3
Grove burgerboller til grillsæsonen 5
Udskriv
3.8 fra 5 stemmer

Opskrift på grove burgerboller

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid30 min
Ret: Bagværk
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2,5 dl lunken vand
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 hel æg (plus et til pensling)
  • 1 dl olie
  • 2 dl rugmel
  • 4 dl hvedemel
  • 1 dl havregryn

Sådan gør du

  • Vandet lunes til det er lunkent og gær og salt tilsættes.
  • Rør gæren godt ud i vandet
  • Tilsæt nu æg, sukker og olien til gærblandingen og rør godt
  • Nu tilsættes havregryn og rugmel og til sidst hvedemelet. Start med halvdelen og tilsæt så lidt efter lidt. Jeg bruger både havregryn og mel fra Finax.
  • Når dejen er fin uden at klistre, sættes den til hævning i ca 50 minutter.
  • Herefter formes der 6 boller. De skal være flade.
    Lad dem hæve i ca 20-30 minutter afhængig af hvor lang tid du har. Jo længere tid de får jo mere luftige bliver de.
  • Når bollerne er hævet, pensles de med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø. Jeg bruger sesamfrø fra Finax.
  • Bages i 12-14 minutter ved 210 grader, til de er gyldne. Køles af på en rist.
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på linkedin
Del på email
Del på print

4
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
Michelle
Gæst
Michelle

Kan dejen laves dagen før og stå i køkken til dagen efter om aften? 🙂
Hvis man nu ikke lige havde tid til vente på de hævede 😀

Trine
Gæst
Trine

Kan man bruge fuldkornshvedemel istedet for rugmel?

Luk menu
🍪   Siden benytter cookies for at sikre dig den bedste oplevelse, ved at bruge siden, accepterer du samtidig brugen af cookies.  Læs mere.