Så fik vi skudt endnu en uge i gang og med tanken om at vi allerede går på forlænget weekend om to dage igen, så er det da lige til at overkomme.
Endelig kom der sol og varme
Når solen skinner som i dag og det endelig føles som om sommeren er på vej, så skal vi altså grille her hos os. Men børnene ville gerne have hjemmelavede burgere, så det måtte vi kombinere 🙂
Det blev til bøffer på grillen, kogte nye kartofler og hjemmelavede grove burgerboller. Ganske udemærket mandags menu.
Der er altså lidt mere gods i de hjemmebagte burgerboller end i den købte udgave. Og det tager ikke lang tid lige at slå dejen sammen. Den skal godt nok hæve i 90 minutter i alt, så det skal man lige have med i beregningen. 🙂 men kan du finde tiden, så er den godt givet ud.
Jeg lavede 6 boller ud af min portion og fordi de mætter sådan, så deler børnene faktisk en. Det betyder der var et par stykker til fryseren til en anden travl dag 🙂
Nu skal der smøres madpakker, børnene skal bades og så er der forhåbentlig snart ro i den lille hytte.
God aften derude
Opskrift på grove burgerboller
Ingredienser
Tilberedelse
- Vandet lunes til det er lunkent og gær og salt tilsættes.
- Rør gæren godt ud i vandet
- Tilsæt nu æg, sukker og olien til gærblandingen og rør godt
- Nu tilsættes havregryn og rugmel og til sidst hvedemelet. Start med halvdelen og tilsæt så lidt efter lidt.
- Når dejen er fin uden at klistre, sættes den til hævning i ca 50 minutter.
- Herefter formes der 6 boller. De skal være flade.Lad dem hæve i ca 20-30 minutter afhængig af hvor lang tid du har. Jo længere tid de får jo mere luftige bliver de.
- Når bollerne er hævet, pensles de med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.
- Bages i 12-14 minutter ved 210 grader, til de er gyldne. Køles af på en rist.