Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder

Artiklen indeholder reklamelinks

En graviditetspude er en støttende pude, der aflaster din krop, så du opnår bedre søvn og hvile under din graviditet. Den ekstra støtte afhjælper smerter fra ryg og bækkenbund og gør det nemt at finde en behagelig stilling.

Mange graviditetspuder tilpasser sig konturerne af din krop, så du opnår maksimal komfort. De er med andre ord en uundværlig investering i dit velvære under graviditeten.

Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 1

Alle kroppe og behov er forskellige og det er sovepuderne også. Så hvordan vælger man den rigtige sovepude til sin krop til en rimelig pris? Det hjælper vi dig med her.

Vi har samlet 14 af de bedste graviditetspuder på markedet. Du kan gå direkte til gennemgangen her. Du kan også læse videre nedenfor og blive klogere på alt, der er værd at vide inden dit valg af sovepude.

Oversigt over de mest populære puder til gravide

Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 3
Fossflakes Comfort-U
Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 5
 Instant Comfort J fra Howtosleepbetter
Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 8
XXL-graviditetspude fra Babymoov
Toby graviditetspude fra Terapy (Det ergonomiske valg).
Toby graviditetspude fra Terapy
Doomoo Sleepy graviditetspude i fast form.
Doomoo Sleepy graviditetspude
Fossflakes Comfort I. Helkropspude i I-form. ( Det praktiske valg )
Fossflakes Comfort I
Fossflakes knæ- og ankelpude (Det kompakte valg).
Fossflakes knæ- og ankelpude
Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 14
Fossflakes sidestepper vinkelpude
Bbhugme graviditets- og ammepude
( Kiropraktorens valg )
Bbhugme graviditets- og ammepude
Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 17
Juno multipude fra Filibabba
Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 19
B.Love 2-i-1 fra Babymoov
DooMoo graviditets- og ammepude (Bedst til prisen)
DooMoo graviditets- og ammepude
Liewood Nura justerbar ammepude
Liewood Nura justerbar ammepude
Mommy graviditetspude fra Pine Cone (Det alsidige valg).
Mommy graviditetspude fra Pine Cone

Test af 14 sovepuder: Find den graviditetspude, der passer til dig

Vær opmærksom på, at teamet bag BedreSøvn ikke selv har testet puderne. Vi har i stedet samlet resultaterne og anmeldelserne fra de førende tests og forbrugerne. På den måde har du her de 14 bedste graviditetspuder samlet ét sted.

Bedst i test: Fossflakes Comfort-U

FossFlakes Comfort-U
FossFlakes Comfort-U
YouTube video

Fordele: 100 % økologisk (Oeko-Tex-certificeret), graviditets- og ammepude i én, høj kvalitet, betræk kan vaskes ved 60 grader

Ulemper: prisen (1.999 kr.)

Beskrivelse

Leder du efter en slidstærk, komfortabel og behagelig model? Så skal du vælge Superior Comfort en helkropsmodel fra Fossflakes, der fungerer både som graviditets- og ammepude. Puden har fået utrolig god modtagelse hos brugerne, der giver den 4,8/5 stjerner hos MammaShop.dk.

Den skumfaste pude er formet som et U og giver derved støtte om både hofter, mave og nakke. U-formen gør komforten maksimal, da den desuden giver mulighed for at have en del af puden mellem benene. Der er mange anvendelsesmuligheder under graviditeten og også efter, hvor pudens ”arme” kan udgøre en ammepude for dit barn.  

Både fyld og betræk er lavet i 100 % økologisk Oeko-Tex-certificeret bomuld, så du er sikker på, at puden er fri for skadelige stoffer. Betrækket kan desuden tages af og vaskes ved 60 grader.

Om mærket

Producenten Fossflakes er specialist i dyner og puder og fremstiller allergivenlige kvalitetsmaterialer, der skal gøre det muligt for alle at sove godt. De er meget populære blandt deres kunder og får hele 4,7/5 stjerner baseret på 1.998 anmeldelser på TrustPilot.

Prisen værd?

Prisen er høj (op til 1.999 kr.), men du får til gengæld fuld kvalitet for pengene. Superior Comfort-puden er til dig, der ikke vil gå på kompromis med din trivsel under graviditeten.


Kvalitet til hele kroppen: Instant Comfort J fra HowToSleepBetter

Howtosleepbetter - Instant Comfort J
Howtosleepbetter - Instant Comfort J
YouTube video

Fordele: Dansk design, allergivenlig, medfølgende betræk i 100 % bomuld, giver støtte uden at fylde i hele sengen

Ulemper: prisen (ca. 1.399 kr. prisen er inkl. betræk)

Beskrivelse

Den danskdesignede Instant Comfort J-helkropspude er til dig, der ønsker støtte og samtidig mulighed for at kunne ligge tæt på din partner.

Den 150 cm lange J-formede pude er kurvet i toppen og kan bruges på flere forskellige måder. Du kan fx ligge på siden med nakken i rundingen og have et knæ på hver side af den lange ende. Du kan også ligge med ryggen mod den lange side og hvile den ene arm på den korte ende.

Puden er et rigtig godt valg til gravide og kan også bruges til at sidde i eller læne sig op ad, fx i sofaen. J-formen er særligt praktisk, fordi den korte ende gør, at der er plads i sengen til din bedre halvdel. På den måde kan du selv sove i den bedst mulige stilling uden at give køb på intimiteten med din partner.

Instant Comfort J er lavet med bomuldsbetræk og fyld af polyester kuglefibre. Den er Oeko-Tex-certificeret, hvilket betyder, at den er fremstillet uden brug af skadelige stoffer. Da den desuden kan vaskes ved 60 grader, får du her en yderst allergivenlig pude.

Om mærket

HowToSleepBetter er en dansk virksomhed, der skaber kvalitetsprodukter med henblik på at fremme bedre søvn hos hele familien. Foruden kropspuder finder du mørklægningsgardiner, natlamper, sovemasker og meget mere i deres sortiment. De er meget populære hos kunderne og belønnes med hele 4,8 stjerner på TrustPilot og den højeste score blandt alle forhandlere her i testen.

Den bedste kundeservice jeg længe har oplevet!” og “Sover dejligt med min nye pude er og meget tilfreds med butikken.” er blandt kundernes udtalelser om HowToSleepBetter.

Webshoppen er ikke den mest brugervenlige, men det er klart “besværet værd” at handle hos HowToSleepBetter på grund af deres exceptionelle kunderservice. Derfor kan vi uden problemer anbefale at handle her.

Prisen værd?

Instant Comfort J er en pude, der scorer højt på stort set alle kvalitetsparametre. Det afspejles også i prisen på 1.399 kr., selvom den sagtens kunne koste 1.999 kr. som nogle af de andre puder i testen, hvorfor vi mener den er et godt køb til prisen.

Inklusive i prisen er et betræk i 100 % bomuld, og puden er lavet i meget allergivenlige materialer. Den er derfor uden tvivl en god investering for dig, der ønsker en kvalitetspude, der både er sund og komfortabel.


Dobbelt funktion: DooMoo Buddy graviditetspude og ammepude

DooMoo Buddy graviditetspude og ammepude
DooMoo Buddy graviditetspude og ammepude
YouTube video

Fordele: skarp pris, økologisk betræk, graviditets- og ammepude i én, allergivenligt fyld

Ulemper: betrækket kan kun vaskes ved 30 grader, kuglefyldet kan miste luft ved brug

Beskrivelse

Leder du efter en graviditetspude af høj kvalitet til en budgetvenlig pris? Så er det graviditets- og ammepuden fra DooMoo, du skal gå efter. Den U-formede pude giver god støtte og har et blødt bomuldsbetræk. Den kan også foldes ud som en 180 cm lang pude. Efter graviditeten kan puden bruges som ligge- og siddestøtte for dit barn og som ammepude.

Puden er fyldt med EPS-kugler og former sig efter din krop. Det giver dig de bedste muligheder for at finde en behagelig position. Selvom der er risiko for, at kuglerne mister luft ved brug, kan puden let fyldes op med nye kugler.

Kuglernes antibakterielle egenskaber gør desuden denne pude til et sundt og hygiejnisk sove- og ammemiljø for dig og dit barn. Betrækket kan tages af og vaskes, dog kun ved 30 grader og ikke 60, som Astma- og Allergiforeningen ellers anbefaler.

Om mærket

DooMoo er et populært mærke blandt småbørnsfamilier og med god grund. De hører under det belgiske firma Delta Baby, som har udviklet baby- og familieudstyr siden 1990. Selve navnet ”DooMoo” kommer af de franske ord ’doux’ og ’mou’, som betyder ’blød’ og ’fleksibel’ og det er netop kerneordene i DooMoos produkter.

Prisen værd?

Den multifunktionelle sovepude til gravide fra DooMoo koster 500-659 kr. Den er et godt køb af høj kvalitet. Perfekt til dig, der ønsker kvalitet, men ikke vil sprænge budgettet.


Kiropraktorens valg: Bbhugme Graviditets- og Ammepude

Bbhugme Graviditets- og Ammepude
Bbhugme Graviditets- og Ammepude
YouTube video

Fordele: udviklet i samarbejde med kvindelige kiropraktorer, kombineret graviditets- og ammepude, tåler vask ved 60 grader, justerbar længde og tykkelse

Ulemper: prisen (ca. 1.000 kr.)

Beskrivelse

Ønsker du en pude, der med garanti giver dig den bedst mulige komfort som gravid, så er det denne pude fra Bbhugme, du skal vælge. Den er udviklet i samarbejde med kvindelige kiropraktorer, og giver dig derfor den mest optimale støtte både som graviditetspude og som ammepude.

Puden er lavet i blødt bomuldsmateriale og bindes rundt om maven. I pudens ender findes en silikonering, som kan indstille tykkelsen og længden på puden efter din præference. På den måde får du en pude, der kan tilpasses din krop og sikre maksimal komfort. Betrækket kan tages af og vaskes ved 60 grader netop som Astma- og Allergiforeningen anbefaler.

Om mærket

Det norske mærke Bbhugme udvikler bæredygtige og innovative produkter til gravide med visionen om at gøre graviditeten og ammeperioden så behagelig som mulig. Deres produkter er udviklet med tanke på, at alle kroppe og behov er forskellige. Du finder derfor mange fleksible og innovative produkter fra dette mærke.

Prisen værd?

Bbhugme graviditetspude koster 899-1245 kr. Prisen kan virke høj sammenlignet med de større helkropspuder. Bbhugme er dog unik, idet den er designet i samarbejde med kvindelige kiropraktorer, der netop har den faglige og personlige ekspertise, det kræver at fremstille en ergonomisk sovepude. Hvis du vil investere lidt ekstra i ekspertise og komfort, så er det uden tvivl pengene værd.


Det ergonomiske valg: Toby graviditetspude fra Terapy

Toby graviditetspude fra Terapy
Toby graviditetspude fra Terapy

Fordele: multifunktionel, former sig efter kroppen, Oeko-Tex-bomuldsbetræk, fri for skadelige stoffer

Ulemper: betrækket kan kun vaskes ved 30 grader

Beskrivelse

Vil du have en pude, som passer lige præcis til din krop? Så er graviditetspuden Toby fra Terapy et rigtig godt bud. Puden er en 160 cm lang sækkestolspude, der former sig efter din krop og derfor giver de bedste ergonomiske forhold for både mave, ryg og nakke.

Den kan bruges mellem benene, eller under siden på kroppen. Efter graviditeten fungerer den også som ammepude og siddestøtte. Betrækket er fremstillet i Oeko-Tex-certificeret blødt bomuld, så du kan være helt tryg ved, at puden er fri for skadelige stoffer. Betrækket fås i mange forskellige farver og kan tages af og vaskes ved 30 grader.

Om mærket

Terapy er specialister i ergonomiske sækkestole og -puder, der skaber maksimal komfort for brugerne. Deres udvalg er bredt og findes i mange forskellige farver og designs, så du kan finde en pude, der falder i din personlige smag.

Prisen værd?

Prisen ligger i den høje ende (cirka 750 kr.), men slet ikke i samme prisleje som de dyrere helkropspuder. Hvis du vil betale lidt ekstra for mange anvendelsesmuligheder og gode ergonomiske forhold, vil du uden tvivl blive glad for dette køb.


Bedst til budgettet: DooMoo Sleepy Graviditetspude i fast form

DooMoo Sleepy - Graviditetspude i fast form
DooMoo Sleepy - Graviditetspude i fast form
YouTube video

Fordele: skarp pris, vaskbart betræk, ekstra blød bomuldskvalitet

Ulemper: betræk kan kun vaskes ved 30 grader, ikke multifunktionel

Beskrivelse

Er du ikke interesseret i puder, der former sig efter kroppen, men vil hellere have en fast pude, hvor du ligger godt og stabilt? Så er DooMoo Support lige, hvad du er ude efter.

Denne sovepude er i 100 % fast form og bruges på to måder. Du kan enten have den mellem benene, og derved afhjælpe spænding i bækkenet. Eller puden kan ligge fra knæet og op under maven, så den støtter maven. Fyldet er lavet i polyester og holder sin form, så du undgår, at puden synker sammen ved brug.

Det sikrer, at du får optimal støtte nat efter nat. Bolmuldsbetrækket er lavet i ekstra blød kvalitet og vil føles behageligt uanset vejrtemperaturen. Det kan tages af og vaskes ved 30 grader. Puden findes i to varianter, så du kan vælge lige den, der passer til din smag.

Om mærket

DooMoo er et populært mærke blandt småbørnsfamilier og med god grund. De hører under det belgiske firma Delta Baby, som har udviklet baby- og familieudstyr lige siden 1990. Selve navnet ”DooMoo” kommer af de franske ord ’doux’ og ’mou’, som betyder ’blød’ og ’fleksibel’ og det er netop kerneordene i DooMoos produkter.

Prisen værd?

DooMoo Support koster lidt over 400 kr. Det er derfor et økonomisk bud på en sovepude, der holder sin form og bevarer sin støtte.


Det praktiske valg: Fossflakes Comfort I graviditetspude

Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 36
Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 38
YouTube video

Fordele: 100 % økologisk (Oeko-Tex-certificeret), astma- og allergivenlig, høj kvalitet, kan vaskes ved 60 grader og tørretumbles, medfølgende betræk i bomuldssatin

Ulemper: prisen (1.299,95 kr.)

Beskrivelse

Fossflakes’ Comfort I er, som navnet afslører, formet som et I. Det er en helkropspude, som giver god støtte til din lænd, knæ og hofter, når du har den mellem benene og så fylder den ikke så meget som Fossflakes’ store Comfort U-model. Den praktiske størrelse (158 cm x 45 cm) gør det muligt at have den med rundt og bruge den i stuen eller transportere den med i sommerhus eller lignende.

Comfort I er som Fossflakes’ Comfort U også lavet i 100 % økologisk Oeko-Tex-certificerede materialer, så du er sikker på, at puden er fri for skadelige stoffer. Derudover kan betrækket vaskes ved 60 grader, ligesom Astma- og Allergiforeningen anbefaler. Det er altså et rigtig godt valg, hvis du vil sikre en god hygiejne i dit sovemiljø.

Anmeldelser af Fossflakes’ Comfort I

Tinne K.

Jeg købte puden mod slutningen af min 2. graviditet fortryder bittert at jeg ikke købte den i starten af min første graviditet. Det er en helt fantastisk pude at sove med selv min kæreste sover med den hvis han tager en lur i løbet af dagen. Jeg kan kun anbefale at købe den.

Tine V.

Virkelig fantastisk graviditetspude, som har gjort, at jeg sover langt bedre om natten med den helt rigtige støtte til min gravide krop. God service og hurtig levering!

Om mærket

Producenten Fossflakes er specialist i dyner og puder og fremstiller allergivenlige kvalitetsmaterialer, der skal gøre det muligt for alle at sove godt. De er meget populære blandt deres kunder og får hele 4,7/5 stjerner baseret på 1.998 anmeldelser på TrustPilot.

Prisen værd?

Prisen er høj (1.299,95 kr.), men du får til gengæld fuld kvalitet for pengene. Baseret på anmeldelserne af puden er der heller ingen tvivl om, at den er alle pengene værd.


Det kompakte valg: Fossflakes knæ- og ankelpude

Fordele: 100 % økologisk (Oeko-Tex-certificeret), astma- og allergivenlig, høj kvalitet, kan vaskes ved 60 grader og tørretumbles, medfølgende betræk i bomuldssatin, praktisk størrelse

Ulemper: prisen (549 kr.)

Beskrivelse

Leder du efter en graviditetspude, som ikke fylder det store, men samtidig giver din krop ekstra støtte og aflastning? Så er Fossflakes’ knæ- og ankelpude en oplagt løsning. Denne graviditetspude kombinerer Fossflakes’ lækre kvalitetsmaterialer med en mere praktisk størrelse. I modsætning til helkropspuderne, er en knæ- og ankelpude nemmere at have med sig rundt, og så behøver du ikke i samme grad give køb på intimiteten med din partner.

Knæ- og ankelpuden kan bruges mellem benene, når du ligger på siden, hvor den aflaster rygsøjle og bækken, eller bruges under knæene, når du ligger på ryggen, hvor den aflaster lænden. Puden kan desuden modvirke hævelse i ben og fødder, hvis du sover med den under fødderne. 

Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 42

Fossflakes Essential-fyldet tilbyder den rette blanding af fasthed og blødhed, som tilpasser sig din krops naturlige kurver. Det er især gavnligt for gravide kvinder, da det forbedrer blodcirkulationen og minimerer smerte og ubehag.

Puden kommer med et Oeko-Tex-certificeret betræk i bomuldssatin, hvilket betyder, at den er fri for skadelige stoffer og dermed sikker for både mor og kommende baby. Puden kan vaskes med betræk ved 60 grader og sågar tørretumbles.

Om mærket

Fossflakes er specialist i dyner og puder og fremstiller allergivenlige kvalitetsmaterialer, der skal gøre det muligt for alle at sove godt. De er meget populære blandt deres kunder og får hele 4,7/5 stjerner baseret på 1.998 anmeldelser på TrustPilot.

Prisen værd?

Med en pris på 549 kr. er Fossflakes knæ- og ankelpude lidt mere overkommelig end helkropspuderne, selvom prisniveauet stadig ligger i den høje ende. Sammenholdt med kvalitet og materialer, er det dog forståeligt, og du skal derfor vælge puden, hvis du er villig til at investere i god kvalitet.


Til sidesoveren: Fossflakes sidesleeper vinkelpude

Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 44

Fordele: designet til at sove på siden, 100 % økologisk (Oeko-Tex-certificeret), astma- og allergivenlig, høj kvalitet, kan vaskes ved 60 grader og tørretumbles, medfølgende betræk i bomuldssatin, praktisk størrelse

Ulemper: ingen nævneværdige.

Fossflakes sidesleeper vinkelpude er en skræddersyet løsning til dig, der sover på siden og ønsker ekstra støtte under graviditeten. Den unikke pude er nemlig specielt designet til at forbedre komforten for dem, der foretrækker at sove på siden. For gravide er det at sove på siden (særligt venstre side) faktisk en af de bedste sovestillinger, da det forbedrer blodcirkulationen. Det kan den L-formede pude netop hjælpe med, da den forhindrer, at du ruller om på ryggen og samtidig støtter din nakke, skuldre og det øverste af ryggen.  

Vinkelpuden fra Fossflakes tilpasser sig smidigt din krop, og fyldet, der er kendt for sin holdbarhed, bibeholder sin form og støtte gennem hele natten og vil ikke klumpe sammen over tid. Puden er lavet uden brug af animalske eller skadelige kemiske stoffer. Den er allergivenlig og derfor helt sikker at bruge for både mor og barn. Puden kan maskinvaskes ved 60 grader, som Astma- og Allergiforeningen anbefaler, hvilket sikrer, at du altid har et friskt og hygiejnisk sovemiljø.

Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 46

Om mærket

Producenten Fossflakes er specialist i dyner og puder og fremstiller allergivenlige kvalitetsmaterialer, der skal gøre det muligt for alle at sove godt. De er meget populære blandt deres kunder og får hele 4,7/5 stjerner baseret på 1.998 anmeldelser på TrustPilot.

Prisen værd?

Med en pris på 699 kr. er Fossflakes sidesleeper vinkelpude ikke billig, men prisen afspejler den høje kvalitet. Da puden kan holde i lang tid uden at miste sin form, er det en fair pris for en kvalitetsløsning, der vil hjælpe dig gennem mange nætter under graviditeten.


For maksimal komfort: XXL-graviditetspude fra Babymoov

Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 48
Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 50

Fordele: maksimal støtte, multifunktionel, graviditets- og ammepude i én, Oeko-Tex-certificeret

Ulemper: pladskrævende

Beskrivelse

Denne XXL-pude fra Babymoov er til dig, der ønsker maksimal støtte og flere funktioner – og som ikke har noget imod, at puden fylder lidt. XXL-puden fungerer både som graviditetspude og ammepude, og du får således masser af nytte af puden, også efter at baby er kommet til verden.

Puden kan virke lidt voldsom i sin fulde størrelse, men til gengæld omkredser den kroppen på en måde, der støtter både mave og ryg. Der er desuden flade sektioner til at placere armene i. Efter graviditeten kan du tage en af pudens sektioner af og bruge puden som ammepude. Den lille aftagelige pude kan du også bruge mellem benene eller på anden vis.

Puden er Oeko-Tex-certificeret og sålades produceret uden brug af skadelige stoffer. Fyldet er af høj kvalitet og holder sin form over tid. Derudover kommer puden i en taske af genbrugsplastik, så den er nem at transportere.

Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 52

Om mærket

Babymoov blev grundlagt i 1998 af tre fædre i Frankrig. Lige siden har de udviklet produkter til de mindste med ambitionen om at gøre hverdagen nemmere for hele familien, og deres innovative produkter sælges i dag i mere end 70 lande. 

Prisen værd?

Babymoovs XXL-pude koster 799,95 kr., og man må derved sige, at man får rigtig meget pude for pengene. Med tanke på den dobbelte funktion som både graviditets- og ammepude og størrelsen på puden, er det en skarp pris, man ikke ser ret mange andre steder.


Det ansvarsfulde valg: Juno multipude fra Filibabba

Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 54

Fordele: multifunktionel, justerbar, produceret med bæredygtighed og social ansvarlighed in mente

Ulemper: kan “kun” vaskes ved 40 grader

Juno multipude er et gennemtænkt produkt, der kombinerer funktionalitet med komfort. Designet med flere funktioner i tankerne, tilbyder denne pude en række praktiske løsninger til forskellige behov i hverdagen.

Multipudens alsidighed ligger i dens form og konstruktion. Den kan tilpasses forskellige situationer, hvad enten det er til støtte under graviditeten, amning eller afslapning. Dens justerbare design betyder, at den kan antage flere former, hvilket giver dig mulighed for at skræddersy støtten efter dit og din babys behov.

Under graviditeten kan du have den mellem benene og derved aflaste bækken, knæ og mave, eller du kan have den rundt om dig i siddende stilling. Når barnet er født, kan du bruge puden som støtte under amningen eller som en hyggelig lille lege-rede for baby.

Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 56
Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 58

Puden er fyldt med antibakterielle krøyerkugler, som gør at puden former sig efter din krop. Det økologiske bløde bomuldsmusselin gør desuden puden utrolig lækker at ligge med. Betrækket kan vaskes ved 40 grader, og du kan derfor opretholde en god hygiejne. Leder du efter en 100 % allergivenlig pude, er det dog bedre at vælge en, der kan vaskes på 60 grader, ifølge Astma- og Allergiforeningen. 

Om mærket

Den danske prisvindende virksomhed Filibabba kombinerer bæredygtige hensyn og socialt ansvar i deres rige udvalg af produkter til børnefamilien. Med kerneværdier som ansvarlig produktion, multifunktionalitet og kvalitet, er hvert produkt udviklet med henblik på at efterlade det bedste mulige aftryk – både i verden og hos børnefamilien.

Prisen værd?

Med en pris på 749 kr. repræsenterer Juno multipude en fin balance mellem pris og funktionalitet. Dens alsidighed gør den til en værdifuld tilføjelse til hjemmet, som også kommer til gavn i budgettet. 


Det multifunktionelle valg: B.Love 2-i-1 amme- og graviditetspude fra Babymoov

B.Love 2-i-1 amme- og graviditetspude fra Babymoov.
B.Love 2-i-1 amme- og graviditetspude fra Babymoov.

Fordele: multifunktionel, graviditets- og ammepude i én, Oeko-Tex-certificeret, betræk i 100 % økologisk bomuld

Ulemper: ingen nævneværdige

Beskrivelse

B.Love 2-i-1 fra Babymoov udmærker sig ved sin dobbelte funktion. Den kan nemlig både bruges som graviditets- og ammepude. Med en lynlås kan du lyne ammepuden op og udfolde graviditetspuden. På den måde kan du både bruge puden under og efter din graviditet. Du slipper dermed også for at købe en ammepude udover din graviditetspude og sparer således både plads og penge. 

Som graviditetspude måler B.Love 26 x 175 cm, mens ammepuden måler 26 x 160. Dobbeltpuden fås i tre skønne farver med betræk i 100 % økologisk bomuld og er lavet med fyld af lydløse og giftfri microbeads, som giver maximal komfort. Puden er Oeko-Tex-certificeret og altså lavet uden skadelige stoffer. Du passer derved både på dig selv, på baby og på miljøet, når du køber denne pude.

Du kan bruge graviditetspuden under eller mellem benene, alt efter hvad der er mest komfortabelt for dig. Puden former sig efter din krop og kan både bruges i liggende og siddende stilling. 

Om mærket

Babymoov blev grundlagt i 1998 af tre fædre i Frankrig. Lige siden har de udviklet produkter til de mindste med ambitionen om at gøre hverdagen nemmere for hele familien, og deres innovative produkter sælges i dag i mere end 70 lande. 

Prisen værd?

Med tanke på, at du får to puder for én pris, er 1.000 kr. en fair pris for B.Love fra Babymoov. Det er ganske vist mange penge for en pude, men du bør tænke på den som en en kontinuerlig støtte gennem graviditeten og de første vigtige måneder af moderskabet. For alle mødre, der søger et produkt, der kan vokse med dem og deres behov, er dette en rigtig god løsning. 


Det æstetiske valg: Liewood Nura justerbar ammepude

Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 62
Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 64

Fordele: multifunktionel, justerbar, æstetisk design, vaskbar

Ulemper: ingen nævneværdige

Leder du efter en graviditetspude, som er funktionel, men også æstetisk at have liggende? Liewood Nura er en justerbar ammepude perfekt til dig, der vil kombinere funktionalitet med stil. Selvom puden primært er en ammepude, kan du også bruge den som støtte under graviditeten, fx ved at have den mellem benene. 

Det smarte ved Nura er, at ammepuden er justerbar, hvilket sikrer en optimal position for både mor og barn. Du kan let ændre pudens højde og vinkel for at finde den mest behagelige position, og det er værdifuldt, da det kan reducere spændinger i nakke og skuldre under længere ammesessioner.

Ammepuden er beklædt med et organisk bomuldsstof, der er blødt mod huden, og den neutrale ‘sandy’ farvetone gør den egnet til ethvert interiør. Denne pude er også designet med en skjult lynlås, hvilket gør det nemt at fjerne betrækket for vask og vedligeholdelse.

Om mærket

Liewood blev grundlagt i 2015 i København, og har siden med sit fokus på bæredygtighed og kvalitetsdesign, skabt et navn for sig selv inden for børne- og babyprodukter. Med et skarpt øje for detaljer og funktionalitet sikrer Liewood, at hvert produkt ikke kun er æstetisk tiltalende, men også praktisk i brug. Derudover er Liewood certificeret af Global Organic Textile Standard (GOTS), som afspejler virksomhedens arbejde for en bæredygtig og socialt ansvarlig produktion. 

Prisen værd?

Liewood Nura ammepude koster 549 kr., hvilket afspejler en kombination af funktionalitet og kvalitetsdesign. Med dens justerbare egenskaber og højkvalitetsmaterialer får du her en rigtig god støtte under amningens vigtige øjeblikke.


Det alsidige valg: Mommy graviditetspude fra Pine Cone

Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 66

Fordele: budgetvenlig, 100 % økologisk bomuld, flere anvendelsesmuligheder

Ulemper: kan kun vaskes på 30 grader

Beskrivelse

Graviditetspuden (Mommy Pillow) fra det danske firma Pine Cone er en økonomisk og alsidig løsning for dig, der leder efter en graviditetspude, der kan bruges til flere formål, og som koster lidt mindre end de fleste.

Den aflange pude måler 14 x 190 cm og er lavet i 100 % økologisk bomuld med fyld af polyester. Puden kan bruges på flere måder: til at sove med mellem benene eller som støtte i siddende stilling, hvor den fx kan foldes rundt om kroppen. Du kan vælge mellem fire forskellige betræk. 

Puden kan vaskes i maskine ved 30 grader og må ikke tørretumbles. Det er nok den største ulempe ved denne pude, da Astma- og Allergiforeningen anbefaler vask ved 60 grader. Selvom du sagtens kan holde en god hygiejne med vaske ved 30 grader, er Mommy graviditetspuden dog ikke det rette valg, hvis du vil have en 100 % allergivenlig pude.

 

Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 68
Graviditetspude Test (2024) – 14 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 70

Om mærket

Pine Cone er en dansk virksomhed, der bl.a. har specialiseret sig i boligtekstiler til børn. Deres ambition er netop at skabe kvalitetsmaterialer, der er sunde og sikre for hele familien, og som passer ind i indretningen af et moderne hjem. Derudover er bæredygtighed og social ansvarlighed blandt deres kerneværdier, og du kan derfor med god samvittighed bestille produkter fra Pine Cone.

Prisen værd?

Med en pris på 479 kr. er graviditetspuden fra Pine Cone et mere budgetvenligt valg end mange andre på markedet. Du får her en fleksibel og alsidig pude i gode materialer, som kan bruges gennem hele graviditeten.


Guide til dit valg af graviditetspude

Find din graviditetspude: Guide til 7 af de bedste sovepuder til gravide

Hvorfor skal jeg købe en graviditetspude?

fordi 9 måneder er lang tid.

Det kan være dyrt at købe basisudstyr til den lille ny. Derfor kan man være fristet til at spare, hvor man kan. Men en sovepude er ikke et af de områder. God søvn og hvile er afgørende for en god graviditet. Det kan dog være svært at finde en behagelig position med en voksende mave, der belaster både lænd, ryg og bækken.

En graviditetspude kan derfor være den perfekte støtte for dig, der døjer med disse problemer, eller som bare vil sikre sig den bedst mulige graviditet.

Desuden kan mange puder også bruges som ammepuder eller siddestøtte for dit nyfødte barn. Graviditetspuder er altså en investering, der gavner både dig og dit barn før og efter graviditeten.

Hvilken graviditetspude skal jeg vælge?

Der findes forskellige typer sovepuder til gravide. Det er op til dig at vurdere dit behov og præference. Nogle puder er små og primært designet til at støtte maven. Andre er store såkaldte helkropspuder eller ”U-puder”. Som navnet afslører, er disse formet som et U og giver støtte til både hofter, mave og nakke.

Disse er især beregnet til, at hele kroppen kan hvile sig. Ofte kan både de små og store puder også bruges som ammepuder til dit barn. Vær dog opmærksom på de specifikke anvendelsesmulighederne ved den pude, du vælger.

Det kan ofte betale sig at vælge en pude af høj kvalitet, så den holder længere, men også fordi materialerne ofte er bedre og mere allergivenlige. Igen bør du være opmærksom på egenskaberne ved den specifikke pude. Det er desuden en god idé at vælge en pude med vaskbart betræk for at sikre en optimal hygiejne. Det er især vigtigt, hvis du vil have en allergivenlig model.

To typer fyld i sovepuder til gravide

Graviditetspuder fås ofte med to forskellige typer fyld: EPS-kugler eller polyesterfyld. De har hver især deres fordele.

EPS-kugler: allergivenlige, holder formen, kan kræve genopfyldning

Polyesterfyld: blødt, billigt, god holdbarhed, ikke alle er allergivenlige

EPS-kuglerne er antibakterielle og et særlig godt valg, hvis du ønsker en allergivenlig sovepude. Kuglerne former sig efter kroppen og øger komforten. Derudover undgår du, at fyldet synker ned i puden, så den bevarer formen og støtten under hele dit hvil.

EPS-kuglerne kan med tiden miste luft, men dette kan udsættes ved at ryste puden dagligt. Skulle det ske, at puden mister volumen, kan man desuden nemt købe nye kugler separat og fulde puden op igen.

Polyesterfyld er blødt og slidstærkt. Det er billigt at producere og holder derved materialeprisen nede. Ofte vil disse puder være blødere end puder med EPS-kugler.

En ulempe er, at ikke alle puder med polyesterfyld er lige allergivenlige. Ifølge Astma- og Allergiforeningen skal de kunne vaskes ved 60 grader, men det er ikke tilfældet for alle polyesterpuder. Vær derfor opmærksom, hvis du søger en allergivenlig pude.

Det allergivenlige valg

Søger du en allergivenlig sovepude, skal du sikre dig at:

  1. Betrækket er af 100 % økologisk bomuld
  2. Fyldet består af EPS-kugler eller en vaskbar inderpude

Mange puder til gravide findes i økologisk betræk. Du kan se efter certificeringen ”Oeko-Tex Standard 100 Class 1”. Denne certificering betyder, at betrækket ikke indeholder kemikalier eller skadelige stoffer, og at produktionen er sket under miljøvenlige forhold.

Det mest allergivenlige valg af fyld er EPS-kugler. Kuglerne er antibakterielle, og husstøvmider trives derfor dårligt i dem. Dette gør EPS-kuglefyld til det mest hygiejniske valg. Vælger du en pude med polyesterfyld, er det vigtigt, at inderpuden kan vaskes ved 60 grader. Astma- og Allergiforeningen anbefaler vask af puder og dyner ved 60 grader 4 gange årligt.

Vil man være 100 % sikker på at få en allergivenlig pude, er det altså bedst at vælge en pude med EPS-kugler eller en pude, der tåler vask ved 60 grader.

Sådan vedligeholder du din graviditetspude: Ryst og vask

Din pude holder længere, når du vedligeholder den. Den specifikke vedligeholdelse afhænger af puden, så vær altid opmærksom på vaskeanvisningen. Betrækket bør vaskes efter behov og personlige forhold. Bruges den ofte og flere steder i hjemmet, vil den ofte have behov for hyppigere vask.

Vælger du en pude med EPS-kuglefyld, bør du ryste den jævnligt, så kuglerne får luft, og puden opretholder sin volumen. En pude med polyesterfyld kan typisk vaskes ved 40 eller 60 grader. Den skal tørres fladt (fx oven på et tørrestativ) for at opretholde form og facon.

Når du passer godt på din pude og ryster og vasker den efter anvisningen, sikrer du at den holder sig fin under hele graviditeten.  

Hvad koster en graviditetspude?

Som alt andet findes graviditetspuder i forskellige prislejer. Prisen afhænger bl.a. af størrelsen og kvaliteten. I denne artikel finder du puder fra ca. 400 og til 1500 kr.

Babybudgettet kan hurtigt løbe op, når man forbereder sig til en lille ny. Selvom prisen selvfølgelig spiller ind, er det en god idé at vælge en pude efter dit personlige behov og komfort, så du får størst glæde af din sovepude.

Find din graviditetspude: Guide til 7 af de bedste sovepuder til gravide
Sund-mor
Sund-mor

Da jeg blev mor, begyndte jeg at interessere mig for sund kost. Jeg opdagede hurtigt, at når jeg levede sundt, så havde jeg også mere overskud i hverdagen. Men samtidig var det svært at leve op til at spise perfekt hele tiden. Jeg lever derfor nu et sundt og aktivt liv i balance, og det har en enormt positiv indvirkning på min hverdag. Derfor har jeg startet denne blog, hvor jeg deler ud af de opskrifter, som jeg synes gør den sunde livsstil nemmere, og som særligt er til dig, der også er mor.

Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments