Graviditetspude Test (2023) – 7 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder

Artiklen indeholder reklamelinks

En graviditetspude er en støttende pude, der aflaster din krop, så du opnår bedre søvn og hvile under din graviditet. Den ekstra støtte afhjælper smerter fra ryg og bækkenbund og gør det nemt at finde en behagelig stilling.

Mange graviditetspuder tilpasser sig konturerne af din krop, så du opnår maksimal komfort. De er med andre ord en uundværlig investering i dit velvære under graviditeten.

Test af graviditetspuder med 7 af de bedste og mest solgte

Alle kroppe og behov er forskellige og det er sovepuderne også. Så hvordan vælger man den rigtige sovepude til sin krop til en rimelig pris? Det hjælper vi dig med her.

Vi har samlet 7 af de bedste graviditetspuder på markedet. Du kan gå direkte til gennemgangen her. Du kan også læse videre nedenfor og blive klogere på alt, der er værd at vide inden dit valg af sovepude.

Oversigt over de mest populære puder til gravide

Graviditetspude Test (2023) - 7 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 2
FossFlakes Comfort-U
( Bedst i test )
Graviditetspude Test (2023) - 7 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 4
Graviditets / kropspude fra Howtosleepbetter
( Det allergivenlige valg )
Graviditetspude Test (2023) - 7 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 6
DooMoo graviditets- og ammepude
( Bedst til prisen )
Graviditetspude Test (2023) - 7 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 8
Bbhugme graviditets- og ammepude
( Kiropraktorens valg )
Graviditetspude Test (2023) - 7 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 10
Toby graviditetspude fra Terapy
( Det ergonomiske valg )
Graviditetspude Test (2023) - 7 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 12
3-delt helkropspude fra Chicco
( Det komfortable valg )
Graviditetspude Test (2023) - 7 af de Bedste og Mest Solgte Graviditetspuder 14
Graviditetspude i fast form fra DooMoo
( Det faste valg )

Test af 7 sovepuder: Find den graviditetspude, der passer til dig

Vær opmærksom på, at teamet bag BedreSøvn ikke selv har testet puderne. Vi har i stedet samlet resultaterne og anmeldelserne fra de førende tests og forbrugerne. På den måde har du her de 7 bedste graviditetspuder samlet ét sted.

Bedst i test: FossFlakes Comfort-U

FossFlakes Comfort-U
FossFlakes Comfort-U
YouTube video

Fordele: 100 % økologisk (Oeko-Tex-certificeret), graviditets- og ammepude i én, høj kvalitet, betræk kan vaskes ved 60 grader

Ulemper: prisen (1.999 kr.)

Beskrivelse

Leder du efter en slidstærk, komfortabel og behagelig model? Så skal du vælge Superior Comfort en helkropsmodel fra FossFlake, der fungerer både som graviditets- og ammepude. Puden har fået utrolig god modtagelse hos brugerne, der giver den hele 4,8/5 stjerner hos MammaShop.dk.

Den skumfaste pude er formet som et U og giver derved støtte om både hofter, mave og nakke. U-formen gør komforten maksimal, da den desuden giver mulighed for at have en del af puden mellem benene. Der er mange anvendelsesmuligheder under graviditeten og også efter, hvor pudens ”arme” kan udgøre en ammepude for dit barn.  

Både fyld og betræk er lavet i 100 % økologisk Oeko-Tex-certificeret bomuld, så du er sikker på, at puden er fri for skadelige stoffer. Betrækket kan desuden tages af og vaskes ved 60 grader.

Om mærket

Producenten FossFlake er specialist i dyner og puder og fremstiller allergivenlige kvalitetsmaterialer, der skal gøre det muligt for alle at sove godt. De er meget populære blandt deres kunder og får hele 4,7/5 stjerner baseret på 1.052 anmeldelser på TrustPilot.

Prisen værd?

Prisen er høj (op til 1.999 kr.), men du får til gengæld fuld kvalitet for pengene. Superior Comfort-puden er til dig, der ikke vil gå på kompromis med din trivsel under graviditeten.


Det allergivenlige valg: Instant Comfort J fra HowToSleepBetter

Howtosleepbetter - Instant Comfort J
Howtosleepbetter - Instant Comfort J
YouTube video

Fordele: Dansk design, allergivenlig, betræk i 100 % bomuld medfølger, giver støtte uden at fylde i hele sengen

Ulemper: prisen (ca. 1.399 kr. prisen er dog inkl. betræk)

Beskrivelse

Den danskdesignede Instant Comfort J-helkropspude er til dig, der ønsker støtte og samtidig have mulighed for at kunne ligge tæt på din partner.

Den 150 cm lange J-formede pude er kurvet i toppen og kan bruges på flere forskellige måder. Du kan fx ligge på siden med nakken i rundingen og have et knæ på hver side af den lange ende. Du kan også ligge med ryggen mod den lange side og hvile den ene arm på den korte ende.

Puden er desuden et rigtig godt valg til gravide og kan også bruges til at sidde i eller læne sig op ad, fx i sofaen. J-formen er særligt praktisk, fordi den korte ende gør, at der er plads i sengen til din bedre halvdel. På den måde kan du selv sove i den bedst mulige stilling uden at give køb på intimiteten med din partner.

Instant Comfort J er lavet med bomuldsbetræk og fyld af polyester kuglefibre. Den er Oeko-Tex-certificeret, hvilket betyder, at den er fremstillet uden brug af skadelige stoffer. Da den desuden kan vaskes ved 60 grader, får du her en yderst allergivenlig pude.

Om mærket

HowToSleepBetter er en dansk virksomhed, der skaber kvalitetsprodukter med henblik på at fremme bedre søvn hos hele familien. Foruden kropspuder finder du mørklægningsgardiner, natlamper, sovemasker og meget mere i deres sortiment. De er meget populære hos kunderne og belønnes med hele 4,8 stjerner på TrustPilot og den højeste score blandt alle forhandlere her i testen.

Den bedste kundeservice jeg længe har oplevet!” og “Sover dejligt med min nye pude er og meget tilfreds med butikken.” er blandt kundernes udtalelser om HowToSleepBetter.

Webshoppen er dog ikke den mest brugervenlige, men det er klart “besværet værd” at handle hos HowToSleepBetter grundet den exceptionelle kunderservice – hvorfor vi uden problemer kan anbefale at handle her.

Prisen værd?

Instant Comfort J er en pude, der scorer højt på stort set alle kvalitetsparametre. Det afspejles også i prisen på 1.399 kr. selvom den sagtens kunne koste 1.999 kr. som nogle af de andre puder i testen, hvorfor vi mener den er et godt køb til prisen.

Inklusive i prisen medfølger også et betræk i 100 % bomuld, og puden er lavet i meget allergivenlige materialer. Den er derfor uden tvivl en god investering for dig, der ønsker en kvalitetspude, der både er sund og komfortabel.


Bedst til prisen: DooMoo Buddy graviditetspude og ammepude

DooMoo Buddy graviditetspude og ammepude
DooMoo Buddy graviditetspude og ammepude
YouTube video

Fordele: skarp pris, økologisk betræk, graviditets- og ammepude i én, allergivenligt fyld

Ulemper: betrækket kan kun vaskes ved 30 grader, kuglefyldet kan miste luft ved brug

Beskrivelse

Leder du efter en graviditetspude af høj kvalitet til en budgetvenlig pris? Så er det graviditets- og ammepuden fra DooMoo, du skal gå efter. Den U-formede pude giver god støtte og har et blødt bomuldsbetræk. Den kan også foldes ud som en 180 cm lang pude. Efter graviditeten kan puden bruges som ligge- og siddestøtte for dit barn og som ammepude.

Puden er fyldt med EPS-kugler og former sig derved efter din krop. Det giver dig de bedste muligheder for at finde en behagelig position. Selvom der er risiko for, at kuglerne mister luft ved brug, kan puden let fyldes op med nye kugler.

Kuglernes antibakterielle egenskaber gør desuden denne pude til et sundt og hygiejnisk sove- og ammemiljø for dig og dit barn. Betrækket kan tages af og vaskes, dog kun ved 30 grader og ikke 60, som Astma- og Allergiforeningen ellers anbefaler.

Om mærket

DooMoo er et populært mærke blandt småbørnsfamilier og med god grund. De hører under det belgiske firma Delta Baby, som har udviklet baby- og familieudstyr lige siden 1990. Selve navnet ”DooMoo” kommer af de franske ord ’doux’ og ’mou’, som betyder ’blød’ og ’fleksibel’ og det er netop kerneordene i DooMoos produkter.

Prisen værd?

Den multifunktionelle sovepude til gravide fra DooMoo koster 500-659 kr. Den er et godt køb af høj kvalitet. Perfekt til dig, der ønsker kvalitet, men ikke vil sprænge budgettet.


Kiropraktorens valg: Bbhugme Graviditets- og Ammepude

Bbhugme Graviditets- og Ammepude
Bbhugme Graviditets- og Ammepude
YouTube video

Fordele: udviklet i samarbejde med kvindelige kiropraktorer, kombineret graviditets- og ammepude, tåler vask ved 60 grader, justerbar længde og tykkelse

Ulemper: prisen (ca. 1.000 kr.)

Beskrivelse

Ønsker du en pude, der med garanti giver dig den bedst mulige komfort som gravid, så er det denne pude fra Bbhugme, du skal vælge. Den er udviklet i samarbejde med kvindelige kiropraktorer, og giver dig derfor den mest optimale støtte både som graviditetspude og som ammepude.

Puden er lavet i blødt bomuldsmateriale og bindes rundt om maven. I pudens ender findes en silikonering, som kan indstille tykkelsen og længden på puden efter din præference. På den måde får du en pude, der kan tilpasses din krop og sikre maksimal komfort. Betrækket kan tages af og vaskes ved 60 grader netop som Astma- og Allergiforeningen anbefaler.

Om mærket

Det norske mærke Bbhugme udvikler bæredygtige og innovative produkter til gravide med visionen om at gøre graviditeten og ammeperioden så behagelig som mulig. Deres produkter er udviklet med tanke på, at alle kroppe og behov er forskellige. Du finder derfor mange fleksible og innovative produkter fra dette mærke.

Prisen værd?

Bbhugme graviditetspude koster 899-1245 kr.Prisen kan virke høj sammenlignet med de større helkropspuder. Bbhugme er dog unik, idet den er designet i samarbejde med kvindelige kiropraktorer, der netop har den faglige og personlige ekspertise, det kræver at fremstille en ergonomisk sovepude. Hvis du vil investere lidt ekstra i ekspertise og komfort, så er det uden tvivl pengene værd.


Det ergonomiske valg: Toby graviditetspude fra Terapy

Toby graviditetspude fra Terapy
Toby graviditetspude fra Terapy

Fordele: multifunktionel, former sig efter kroppen, Oeko-Tex-bomuldsbetræk, fri for skadelige stoffer

Ulemper: betrækket kan kun vaskes ved 30 grader

Beskrivelse

Vil du være sikker på en pude, som passer lige præcis til din krop? Så er graviditetspuden Toby fra Terapy et rigtig godt bud. Puden er en 160 cm lang sækkestolspude, der former sig efter din krop og derfor giver de bedste ergonomiske forhold for både mave, ryg og nakke.

Den kan bruges mellem benene, eller under siden på kroppen. Efter graviditeten fungerer den også som ammepude og siddestøtte. Betrækket er fremstillet i Oeko-Tex-certificeret blødt bomuld, så du kan være helt tryg ved, at puden er fri for skadelige stoffer. Betrækket fås i mange forskellige farver og kan tages af og vaskes ved 30 grader.

Om mærket

Terapy er specialister i ergonomiske sækkestole og -puder, der skaber maksimal komfort for brugerne. Deres udvalg er bredt og findes i mange forskellige farver og designs, så du kan finde en pude, der falder i din personlige smag.

Prisen værd?

Prisen ligger i den høje ende (cirka 750 kr.), men slet ikke i samme prisleje som de dyrere helkropspuder. Hvis du vil betale lidt ekstra for mange anvendelsesmuligheder og gode ergonomiske forhold, vil du uden tvivl blive glad for dette køb.


Det komfortable valg: 3-delt helkropspude fra Chicco

3-delt helkropspude fra Chicco
YouTube video

Fordele: tredelt design, der passer til kroppens form, blødt bomuldsbetræk, vaskbart betræk  

Ulemper: kan ikke bruges som ammepude

Beskrivelse

Vil du være sikker på at få optimal støtte til hele din krop? Denne helkropspude fra Chicco er specielt designet til at tage hensyn til kroppens form. Den er lavet i tredelt design, hvor tykkelsen af polyesterfyldet varierer, så der er god plads til maven, samtidig med at det øverste ben kan løftes op, når puden ligger mellem benene.

Puden er med andre ord udviklet til at skabe mest mulig støtte og størst mulig komfort. Det skaber de bedste betingelser for, at du kan hvile dig uden at belaste ryg og lænd. Betrækket er lavet i bomuld og gør, at du kan bruge den hele året uden at det bliver for varmt. Betrækket kan desuden tages af og vaskes.

Om mærket

Det italienske firma Chicco har siden 1958 designet et væld af produkter, der letter (småbørns)forældres travle hverdag.

De er verdensførende indenfor produkter til børn i alderen 0-3 år og arbejder ud fra en filosofi om at skabe den bedst mulige start på livet for alverdens børn. Med grundværdier som ”sikkerhed”, ”ekspertise”, ”kreativitet” og ”enkelthed” kan du være sikker på at et produkt fra Chicco er udviklet med omtanke.

Prisen værd?

Helkropspuden fra Chicco koster mellem lidt under 500 kr. og 668 kr. Den er i mellemprisklassen for helkropspuder og et godt bud, hvis du ikke ønsker at investere i de helt dyre helkropspuder, men stadig ønsker den samme komfort.


Det faste valg: DooMoo Sleepy – Graviditetspude i fast form

DooMoo Sleepy - Graviditetspude i fast form
DooMoo Sleepy - Graviditetspude i fast form
YouTube video

Fordele: skarp pris, vaskbart betræk, ekstra blød bomuldskvalitet

Ulemper: betræk kan kun vaskes ved 30 grader, ikke multifunktionel

Beskrivelse

Er du ikke interesseret i puder, der former sig efter kroppen, men vil hellere have en fast pude, hvor du ligger godt og stabilt? Så er DooMoo Support lige, hvad du er ude efter.

Denne sovepude er i 100 % fast form og bruges på to måder. Du kan enten have den mellem benene, og derved afhjælpe spænding i bækkenet. Eller puden kan ligge fra knæet og op under maven, så den støtter maven. Fyldet er lavet i polyester og holder sin form, så du undgår, at puden synker sammen ved brug.

Det sikrer, at du får optimal støtte nat efter nat. Bolmuldsbetrækket er lavet i ekstra blød kvalitet og vil føles behageligt uanset vejrtemperaturen. Det kan tages af og vaskes ved 30 grader. Puden findes i to varianter, så du kan vælge lige den, der passer til din smag.

Om mærket

DooMoo er et populært mærke blandt småbørnsfamilier og med god grund. De hører under det belgiske firma Delta Baby, som har udviklet baby- og familieudstyr lige siden 1990. Selve navnet ”DooMoo” kommer af de franske ord ’doux’ og ’mou’, som betyder ’blød’ og ’fleksibel’ og det er netop kerneordene i DooMoos produkter.

Prisen værd?

DooMoo Support koster lidt over 400 kr. Det er derfor et økonomisk bud på en sovepude, der holder sin form og bevarer sin støtte.


Guide til dit valg af graviditetspude

Find din graviditetspude: Guide til 7 af de bedste sovepuder til gravide

Hvorfor skal jeg købe en graviditetspude?

Fordi 9 måneder er lang tid.

Det kan være dyrt at købe basisudstyr til den lille ny. Derfor kan man være fristet til at spare, hvor man kan. Men en sovepude er ikke et af de områder. God søvn og hvile er afgørende for en god graviditet. Det kan dog være svært at finde en behagelig position med en voksende mave, der belaster både lænd, ryg og bækken.

En graviditetspude kan derfor være den perfekte støtte for dig, der døjer med disse problemer, eller som bare vil sikre sig den bedst mulige graviditet.

Desuden kan mange puder også bruges som ammepuder eller siddestøtte for dit nyfødte barn. Graviditetspuder er altså en investering, der gavner både dig og dit barn før og efter graviditeten.

Hvilken graviditetspude skal jeg vælge?

Der findes forskellige typer sovepuder til gravide. Det er op til dig at vurdere dit behov og præference. Nogle puder er små og primært designet til at støtte maven. Andre er store såkaldte helkropspuder eller ”U-puder”. Som navnet afslører, er disse formet som et U og giver støtte til både hofter, mave og nakke.

Disse er især beregnet til, at hele kroppen kan hvile sig. Ofte kan både de små og store puder også bruges som ammepuder til dit barn. Vær dog opmærksom på de specifikke anvendelsesmulighederne ved den pude, du vælger.

Det kan ofte betale sig at vælge en pude af høj kvalitet, så den holder længere, men også fordi materialerne ofte er bedre og mere allergivenlige. Igen bør du være opmærksom på egenskaberne ved den specifikke pude. Det er desuden en god idé at vælge en pude med vaskbart betræk for at sikre en optimal hygiejne. Det er især vigtigt, hvis du vil have en allergivenlig model.

To typer fyld i sovepuder til gravide

Graviditetspuder fås ofte med to forskellige typer fyld: EPS-kugler eller polyesterfyld. De har hver især deres fordele.

EPS-kugler: allergivenlige, holder formen, kan kræve genopfyldning

Polyesterfyld: blødt, billigt, god holdbarhed, ikke alle er allergivenlige

EPS-kuglerne er antibakterielle og et særlig godt valg, hvis du ønsker en allergivenlig sovepude. Kuglerne former sig efter kroppen og øger komforten. Derudover undgår du, at fyldet synker ned i puden, så den bevarer formen og støtten under hele dit hvil.

EPS-kuglerne kan med tiden miste luft, men dette kan udsættes ved at ryste puden dagligt. Skulle det ske, at puden mister volumen, kan man desuden nemt købe nye kugler separat og fulde puden op igen.

Polyesterfyld er blødt og slidstærkt. Det er billigt at producere og holder derved materialeprisen nede. Ofte vil disse puder være blødere end puder med EPS-kugler.

En ulempe er, at ikke alle puder med polyesterfyld er lige allergivenlige. Ifølge Astma- og Allergiforeningen skal de kunne vaskes ved 60 grader, men det er ikke tilfældet for alle polyesterpuder. Vær derfor opmærksom, hvis du søger en allergivenlig pude.

Det allergivenlige valg

Søger du en allergivenlig sovepude, skal du sikre dig at:

  1. Betrækket er af 100 % økologisk bomuld
  2. Fyldet består af EPS-kugler eller en vaskbar inderpude

Mange puder til gravide findes i økologisk betræk. Du kan se efter certificeringen ”Oeko-Tex Standard 100 Class 1”. Denne certificering betyder, at betrækket ikke indeholder kemikalier eller skadelige stoffer, og at produktionen er sket under miljøvenlige forhold.

Det mest allergivenlige valg af fyld er EPS-kugler. Kuglerne er antibakterielle, og husstøvmider trives derfor dårligt i dem. Dette gør EPS-kuglefyld til det mest hygiejniske valg. Vælger du en pude med polyesterfyld, er det vigtigt, at inderpuden kan vaskes ved 60 grader. Astma- og Allergiforeningen anbefaler vask af puder og dyner ved 60 grader 4 gange årligt.

Vil man være 100 % sikker på at få en allergivenlig pude, er det altså bedst at vælge en pude med EPS-kugler eller en pude, der tåler vask ved 60 grader.

Sådan vedligeholder du din graviditetspude: Ryst og vask

Din pude holder længere, når du vedligeholder den. Den specifikke vedligeholdelse afhænger af puden, så vær altid opmærksom på vaskeanvisningen. Betrækket bør vaskes efter behov og personlige forhold. Bruges den ofte og flere steder i hjemmet, vil den ofte have behov for hyppigere vask.

Vælger du en pude med EPS-kuglefyld, bør du ryste den jævnligt, så kuglerne får luft, og puden opretholder sin volumen. En pude med polyesterfyld kan typisk vaskes ved 40 eller 60 grader. Den skal tørres fladt (fx oven på et tørrestativ) for at opretholde form og facon.

Når du passer godt på din pude og ryster og vasker den efter anvisningen, sikrer du at den holder sig fin under hele graviditeten.  

Hvad koster en graviditetspude?

Som alt andet findes graviditetspuder i forskellige prislejer. Prisen afhænger bl.a. af størrelsen og kvaliteten. I denne artikel finder du puder fra ca. 400 og til 1500 kr.

Babybudgettet kan hurtigt løbe op, når man forbereder sig til en lille ny. Selvom prisen selvfølgelig spiller ind, er det en god idé at vælge en pude efter dit personlige behov og komfort, så du får størst glæde af din sovepude.

Find din graviditetspude: Guide til 7 af de bedste sovepuder til gravide
Sund-mor
Sund-mor

Da jeg blev mor, begyndte jeg at interessere mig for sund kost. Jeg opdagede hurtigt, at når jeg levede sundt, så havde jeg også mere overskud i hverdagen. Men samtidig var det svært at leve op til at spise perfekt hele tiden. Jeg lever derfor nu et sundt og aktivt liv i balance, og det har en enormt positiv indvirkning på min hverdag. Derfor har jeg startet denne blog, hvor jeg deler ud af de opskrifter, som jeg synes gør den sunde livsstil nemmere, og som særligt er til dig, der også er mor.

Articles: 51
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments