Dumlechokoladekage med lækker topping

Dumlechokoladekage med lækker topping

Dumlechokoladekage med lækker topping

Malou har holdt fødselsdag i weekenden for familien og hun havde nøje udvalgt sig en dumlechokoladekage.

Malou har helt sikkert arvet min hang til chokoladekage, for det var der ingen tvivl om at vi skulle bage.

Så måtte jeg i gang – sammen med Malou lørdag formiddag med at handle ind og bage.

Jeg holder altid fast i at børnene skal med i køkkenet når der skal bages til deres fødselsdag. Og det er smadder hyggeligt, hvis man altså får startet i god tid og ikke skal stresse sig igennem det.

Ud fra mit opslag på Instagram lørdag, kan jeg se I var lige så begejstrede for kagen, som Malou var. Derfor skal I ikke snydes for min udgave af en dumlechokoladekage. Opskriften finder i her under.

Det vildeste og lækreste pynt til en kage

Man kan jo pynte den med lige hvad man har lyst til, og vi valgte ud fra det pynt vi havde set på nettet i fællesskab, for det skulle være noget Malou kunne li’ jo. Og en af hendes favoritter er helt klart jordbær og ferrero rocher. Så forstår godt at hun forelskede sig i denne kage helt uden at have smagt på den.

Vi var 13 til fødselsdag (1 baby) og kagen blev mere eller mindre spist op! Så tænker den var godkendt 🙂

Kagen er ikke kun smuk, men også dejlig svampet og lækker. 

Dejen kan også anbefales at bruges til cupcakes, de bliver så gode! Der bliver ca 18 små cupcakes ud af denne portion. Dem vi bagte til Malous fødselsdag til klassen, var også ud fra denne opskrift.

Alt melet er sponsoreret af Finax.dk og vi kunne slet ikke forestille os en fødselsdag uden Finax. Jeg har i denne opskrift brugt deres kage hvedemel. 

God fornøjelse med bageriet

4.75 fra 4 stemmer
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
55 min
 
Ret: chokoladekage
Ingredienser
Chokoladekage:
  • 300 g Finax kagehvedemel
  • 2,5 tsk. bagepulver
  • 2,5 tsk. vaniljesukker
  • ¼ tsk. salt
  • 180 g smør
  • 375 g sukker
  • 3 æg
  • 2,25 dl mælk
  • 75 g kakao
Chokoladecreme:
  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk kakaopulver
  • 2,5 dl fløde.
Pynt:
  • Chokoladecreme
  • Ferreo rocher
  • Maltesers
  • Dumle
  • Toffifee
  • Jordbær
  • Blåbær
Sådan gør du
  1. Pisk sukker sammen med æggene og smørret. Pisk det hvidt og luftigt.
  2. I en anden skål blandes mel, salt, bagepulver og vaniljesukker.
  3. Tilsæt nu melblandingen til smørblandingen skiftevis sammen med med mælken. Pisk imens. Jeg bruger en maskine, det gør det lidt nemmere 🙂

  4. Tilsæt kakaopulver og pisk dejen til en ensartet glat masse.
  5. Fordel dejen i en spingform, der er smurt godt med smør eller andet fedtstof. Jeg brugte samme smør som til dejen. (min springform måler ca 25 cm og kagen fik en god højde. Er din springform mindre, så skær evt. 1/3 af opskriften af.

  6. Kagen skal bages ca. 30 min. i midten af ovnen ved 175°C .Tjek kagen jævnligt efter 30 min for det afhænger af form og ovn.

    Et fif til at undgå at kagen hæver mere på midten er at væde et viskestykke godt og vride det op, og så rulle det omkring formen når den sættes i ovnen. Så sikre du at varmen ikke bager kagen yderst i formen først og at den derfor kan hæve over det hele. 🙂

  7. Når kagen er helt afkølet, piskes chokoladecremen sammen.
  8. Cremen smøres ud over kagen og toppes med pynten.

 

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Denne opskrift må prøves, mums!

    Smelter du smørret inden du pisker det sammen med sukker og æg? Og er det ikke nødvendigt med bagepapir i springformen?

    1. Tak 🙂 nej smelter ikke smørret men sørg for at det er stuetemperatur. Jeg bruger ikke bagepapir i springformen, jeg sørger bare for at smøre den godt med fedtstof inden kagen fyldes i.
      God fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Luk Menu