Dumlechokoladekage med toffifee, dumle og frugt

M har holdt fødselsdag i weekenden for familien og hun havde nøje udvalgt sig en dumlechokoladekage. Hun har helt sikkert arvet min hang til chokoladekage, for det var der ingen tvivl om at vi skulle bage.

Så måtte jeg i gang – sammen med M lørdag formiddag med at handle ind og bage.

Jeg holder altid fast i at børnene skal med i køkkenet når der skal bages til deres fødselsdag. Og det er smadder hyggeligt, hvis man altså får startet i god tid og ikke skal stresse sig igennem det.

Ud fra mit opslag på Instagram lørdag, kan jeg se I var lige så begejstrede for kagen, som M var. Derfor skal I ikke snydes for min udgave af en dumlechokoladekage. Opskriften finder i herunder.

Det vildeste og lækreste pynt til en kage

Man kan jo pynte den med lige hvad man har lyst til, og vi valgte ud fra det pynt vi havde set på nettet i fællesskab, for det skulle være noget M kunne li’ jo. Og en af hendes favoritter er helt klart jordbær og ferrero rocher. Så forstår godt at hun forelskede sig i denne kage helt uden at have smagt på den.

Vi var 13 til fødselsdag (1 baby) og kagen blev mere eller mindre spist op! Så tænker den var godkendt 🙂

Kagen er ikke kun smuk, men også dejlig svampet og lækker. 

Dejen kan også anbefales at bruges til cupcakes, de bliver så gode! Der bliver ca 18 små cupcakes ud af denne portion. Dem vi bagte til Malous fødselsdag til klassen, var også ud fra denne opskrift.

God fornøjelse med bageriet

Dumlechokoladekage med toffifee, dumle og frugt 1

Dumlechokoladekage med toffifee, dumle og frugt 3
Dumlechokoladekage med toffifee, dumle og frugt 5
Dumlechokoladekage med toffifee, dumle og frugt 7

Opskrift på dumlechokoladekage

4,39 fra 75 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

Chokoladekage

 • 300 g Kagehvedemel
 • 2,5 tsk. bagepulver
 • 2,5 tsk. vaniljesukker
 • ¼ tsk. salt
 • 180 g smør
 • 375 g sukker
 • 3 æg
 • 2,25 dl mælk
 • 75 g kakao

Chokoladecreme

 • 4 spsk sukker
 • 4 spsk kakaopulver
 • 2,5 dl fløde

Pynt

 • Chokoladecreme
 • Ferreo rocher
 • Maltesers
 • Dumle
 • Toffifee
 • Jordbær
 • Blåbær

Tilberedelse

 • Pisk sukker sammen med æggene og smørret. Pisk det hvidt og luftigt.
 • I en anden skål blandes mel, salt, bagepulver og vaniljesukker.
 • Tilsæt nu melblandingen til smørblandingen skiftevis sammen med med mælken. Pisk imens. Jeg bruger en maskine, det gør det lidt nemmere 🙂
 • Tilsæt kakaopulver og pisk dejen til en ensartet glat masse.
 • Fordel dejen i en spingform, der er smurt godt med smør eller andet fedtstof. Jeg brugte samme smør som til dejen. (min springform måler ca 25 cm og kagen fik en god højde. Er din springform mindre, så skær evt. 1/3 af opskriften af.
 • Kagen skal bages minimum 30 min. i midten af ovnen ved 175℃ varmluft .Tjek jævnligt til kagen efter de første 30 min, for at se om den er færdigbagt, da det afhænger af form og ovn.
  Et fif til at undgå at kagen hæver mere på midten er at væde et viskestykke godt og vride det op, og så rulle det omkring formen når den sættes i ovnen. Så sikre du at varmen ikke bager kagen yderst i formen først og at den derfor kan hæve over det hele. 🙂
 • Når kagen er helt afkølet, piskes chokoladecremen sammen.
 • Cremen smøres ud over kagen og toppes med pynten.
Sund-mor
Sund-mor

Da jeg blev mor, begyndte jeg at interessere mig for sund kost. Jeg opdagede hurtigt, at når jeg levede sundt, så havde jeg også mere overskud i hverdagen. Men samtidig var det svært at leve op til at spise perfekt hele tiden. Jeg lever derfor nu et sundt og aktivt liv i balance, og det har en enormt positiv indvirkning på min hverdag. Derfor har jeg startet denne blog, hvor jeg deler ud af de opskrifter, som jeg synes gør den sunde livsstil nemmere, og som særligt er til dig, der også er mor.

Articles: 52
Abonner
Giv besked om

41 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments