Døjer du med skæl? Så læs med her

Skæl er et ubehageligt og generende problem, som mange mennesker oplever. Det skyldes en betændelsestilstand i hovedbunden, som gør, at hudens overflade bliver tør og skaller af. Heldigvis findes der mange måder at behandle skæl på, så du kan komme problemet til livs. Nogle effektive metoder er brug af skælshampoo, som indeholder ingredienser såsom ketoconazol og salicylsyre. Disse produkter har anti-inflammatoriske egenskaber og virker beroligende på hovedbunden. Desuden kan du overveje at ændre din kost for at holde dit immunforsvar styrket.

Hvorfor får man skæl?

Skæl er et resultat af en overproduktion af hudceller, som ikke bliver fjernet fra huden. Dette sker oftest på grund af en ubalance i hudens naturlige olier, som kan skyldes mange forskellige ting. Det kan være fordi man har brugt produkter der irriterer huden, eller fordi man har haft stress eller andre årsager til at ens krop producerer mere olie end normalt. Derfor er det vigtigt at finde ud af årsagen til ens skæl, så man kan behandle det rigtigt. Ofte vil det være nødvendigt at bruge produkter der indeholder ingredienser der regulerer talgproduktionen og fugter huden.

Behandlingsmuligheder til skæl i hovedbunden

Den første og mest almindelige behandling er at bruge en særlig skælshampoo, der indeholder antiskæl ingredienser. Disse shampoos kan købes i de fleste supermarkeder eller apoteker, og de virker ved at hjælpe med at reducere mængden af skællende hudceller på hovedbunden. Derudover kan man også overveje andre former for medicin mod skæl, som fx kortikosteroider eller antifungale midler. Disse typer af medicin bruges typisk til mere alvorlige tilfælde af skæl, da de har større bivirkninger end shampoobaserede produkter. Det anbefales derfor altid at tale med sin læge om disse muligheder, før man begynder på nogen form for behandling.

Tips til at forhindre skæl i hovedbunden

For det første bør du sikre dig, at du bruger en god shampoo og balsam til din hårtype. Dette vil hjælpe med at bevare fugtighedsniveauet i hovedbunden og dermed gøre så man undgår tør hovedbund samt reducere irritationer. Undgå produkter med alkohol eller parabener, da disse kan tørre ud i huden og øge risikoen for skæl. God og varieret kost er også vigtigt for at undgå skæl. Spis evt. omega-3 fedtsyrer, som fisk, nødder og frø samt vitaminer A, B2 (riboflavin) og C – alle disse næringsstoffer har vist sig at have en positiv effekt på sundheden af ​​hudcellerne i hovedbunden.

Skæl er ikke noget man skal tage let på og hvis det ikke bliver behandlet fra start af, kan det udvikle sig til et tilbagevendende problem – så det bare at komme igang, med at bekæmpe skællen, så du kan få dit flotte hår tilbage!

Webmaster
Webmaster
Articles: 27
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments