Vi bliver alle ældre – Sådan lærer du at værdsætte dine alder

Det er ikke alle der er lige imponeret over at blive ældre. Når man rammer 30, 40, 50 år, så bliver det selvfølgelig fejret, men de fleste har det alligevel lidt ambivalent, fordi man ikke længere er ”ung”. Nogen har endda problemer med sin alder, allerede når de rammer 25, men faktum er bare, at alder blot er et tal. For 100 år siden blev man ikke lige så gammel som man bliver i dag, og derfor er alder altså ikke noget vi skal hæfte os så meget i.
Alder er menneskeskabt, og de normer der hører ind under diverse alderskategorier, er altså ikke lovgivninger, og bør på ingen måde overholdes hvis ikke man føler for det. Man er aldrig for gammel til at gå efter det man ønsker, og i denne artikel giver vi et par gode råd til, hvordan du indfinder dig med din alder, og lærer at nyde tiden i stedet.

Alle livets faser har sine fordele

Det vigtigste man kan gøre for sit mentale helbred, hvis man har svært ved at indfinde sig med sin alder er, at forsøge at finde det smukke i den fase man er i, og nyde det fuldt ud. Det er sjældent at kvinder i overgangsalderen finder det særligt fedt, men hvis man virkelig forsøger at tænke over det, så er der så mange andre ting i den alder, som er værdiskabende – herunder børn, børnebørn og forhåbentligt den indre ro der kommer når man bliver ældre.  Har du selv problemer med at overkomme overgangsalderen kan du med fordel tage et kig på https://www.mentalrobust.dk/.

Lad ingen fortælle dig at dine handlinger er forkerte på baggrund af din alder

Som tidligere nævnt er der mange ting, som man føler er forkerte at gøre, fordi man er blevet ”for gammel”. Igen – så er sammenhængen mellem alder, og det man foretager sig noget samfundet har skabt, og derfor skal du aldrig lade andre fortælle dig, at du ikke opfører du som du burde, på baggrund af din alder.
Det vigtigste man kan gøre for sig selv og sin egen lykke er, at gøre lige netop hvad man har lyst til. Tilstedeværelsen bliver hurtig kedelig, hvis ikke man leger en smule, eller hvis man opgiver sine drømme blot fordi alderen ”åbenbart” er en hindring. Det er jo også grunden til, at de fleste gamle mennesker der ligger på sine sidste dage siger, at de ville ønske at de havde turde gøre mere.
Lev livet præcis som du selv ønsker det, og ikke som andre fortæller dig du skal leve det!

Web master
Web master
Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments