Sådan sikrer du altid at have skarpe knivsæt

Et hjem uden et knivssæt er ikke sådan lige til at finde – Men hjem med et knivssæt der består af sløve og slidte knive, er der til gengæld rigelige af. Det betyder ikke nødvendigvis, at vi har en tendens til at købe dårlige knive, når vi går ud og handler udstyr til køkkenet. Det kan derimod også sagtens skyldes måden, man behandler knivene på i det daglige, at der er sløve knive i de danske skuffer. Her er der heldigvis råd at hente omkring knivene.

Forkert rengøring og opbevaring kan gøre ellers gode knive til dårlige knive

I de fleste danske hjem er der i køkkenet en masse udstyr at finde. Vi skal bruge tallerkener: Store, små, flade, dybe. Vi skal bruge bestik: Gafler, smørknive, skeer og teskeer og nogle tilføjer endda lige nogle fine steakknive hertil. Vi skal bruge grydeskeer, pølsetange, gryder og pander. Der er en hulens masse udstyr til køkkenet, og det meste kan vi ikke undvære – Og dog.

Det er nemlig tydeligt, at rigtig mange danske hjem undværer de skarpe knive. Ikke fordi at det nødvendigvis handler om, at der aldrig er købt et godt og skarpt knivssæt hjem men måske ligeså meget fordi, der er tale om forkert brug og opbevaring af det gode udstyr. Hvis man ikke bruger, rengør og opbevarer sit knivssæt korrekt, kan det nemlig hurtigt blive sløvt

For at sikre dig skarpe knivsæt i høj kvalitet er der derfor her lidt godt læsestof til, hvad du skal gøre: Lige fra du investerer i dit knivssæt, til du ikke længere skal bruge knivsættet. Hvis du slet ikke har et knivssæt, så kan du evt. starte med at se på de mange muligheder, der er for at finde rigtig gode knive til køkkenet – Særligt online.

Hold passionen i køkkenet kørende

I vejen mod at vælge det helt rigtige knivssæt til dig selv, er det vigtigt at se på, hvor meget du egentlig står i dit eget køkken og kokkerer. Hvis du egentlig elsker at lave mad men er kørt lidt død i at stå med dårligt eller manglende køkkenudstyr, så er det helt sikkert, at du ikke bør spare på de gode knive. Ligesom det er med passionerede cyklister eller løbere, så er udstyrsstykket altafgørende for, om der er tale om, at det hele kan forblive sjovt – Eller om det hele ender i at blive mere pligt end noget andet.

Hvis du allerede står og hakker løs i køkkenet men har nogle forfærdelige knive, som du må nøjes med, så er det ikke nødvendigvis fordi, du har nogle forkerte eller dårlige knive. Du kan sagtens have de mest lækre knive, uden at de virker, som de skal. Dette skyldes som oftest, at du opbevarer eller rengør dine knive forkert.

Undgå opvaskemaskinen

Mange laver den store fejl, at de lægger alt i opvaskemaskinen efter brug. Det er helt klart det letteste kun at eje køkkenudstyr, der kan klare et smut i opvaskemaskinen, men ikke desto mindre så er det altså langt hen af vejen et no go at smide gode, skarpe knive i opvaskemaskinen – også selvom at producenten bag knivssættet påstår, at det godt kan lade sig gøre at anvende opvaskemaskinen.

Du ødelægger dine skarpe knive ved at anvende en opvaskemaskine i rengøringsprocessen. Dette skyldes både, at knivene bliver sløve, når de bl.a. udsættes for salt m.v. fra maskinens vask, men selve materialet som knivene er af kan også ødelægges ved maskinopvask. Derfor er regel nummer et, at du undgår at smide dine knive i opvaskemaskinen.

Skulle du have misset den gyldne regel nummer ét, så er der heldigvis stadig håb forude. Det kan være rart at vide, især hvis der er tale om et dyrt knivssæt. Du kan slibe dine knive med et strygestål eller én af de smarte moderne slibemaskiner, man kan erhverve sig i de fleste isenkrambutikker nu.

Hvis du ikke er interesseret i mere udstyr til køkkenet, så er der også nogle isenkræmmere, der tilbyder at slibe dine knive for dig mod betaling. Der er ingen undskyldning for at bremse passionen for madlavningen mere.

Find knivssæt der passer til dine behov

I nogle ærgerlige tilfælde er det ikke kun knivens blad, der er blevet sløvt. Også selve skaftet kan have taget skade af rengøringen og opbevaringen. Hvis det er situationen, så kan det tænkes, at du måske vil få glæde af at tjekke ovenstående link til gode skarpe knivssæt i høj kvalitet ud. Her er der nemlig listet lækre knivssæt i alle prisklasser, så du kan undgå at spendere en formue du måske ikke har – Og stadig komme tilbage på kokkesporet hurtigt igen.

Benyt dig gerne af muligheden for at læse andres meninger om de forskellige knivssæt. Det kan virke som mange penge at bruge, hvis der skal skaffes flere knive, og mange ønsker sig derfor en kniv ad gangen til fødselsdag, jul m.v.

Web master
Web master
Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments