Multivitamin – det bredspektrede kosttilskud der sikrer din krop hvad den har behov for

Multivitamin kan være et nyttigt dagligt kosttilskud. Et multivitamin er en tildeling af de flere forskellige vitaminer og mineraler, som din krop har behov for. Produkter med multivitamin indeholder først og fremmest flere forskellige vitaminer men også mineraler. Nogle multivitamin produkter indeholder yderligere nyttige urter eller fedtsyrer, der har betydning for din sundhed. Et multivitamin er et kosttilskud der tildeles på daglig basis. Ved tildeling af et multivitamin, kan du supplere den daglige kost og sikre at din krop får adgang til alle de næringsstoffer som der er behov for. Ved tildeling at et multivitamin, tildeles flere forskellige næringsstoffer. Dog kan tildelingen af kosttilskuddet ikke erstatte en varieret kost.

Hvornår har du brug for multivitamin som kosttilskud?

Der kan være mange indikationer der fortæller at du har behov for et kosttilskud. Til trods for at du spiser varieret, tilstrækkeligt og efter kostrådene, kan der alligevel være behov for en supplering af næringsstoffer. Der er nogle grupper der er mere udsatte overfor mangler af vitaminer og mineraler. Flere af disse grupper bliver generelt vejledet til at tage et kosttilskud i form af multivitamin. Der findes forskellige kosttilskud, der er egnet til forskellige grupper. Særligt har børn og ældre, gravide og veganere oftest et større behov for en supplering til kosten, for at kroppen har de tilstrækkelige vitaminer og mineraler tilgængelige. Dog er der ingen der som udgangspunkt tager skade af at indtage en multivitamin dagligt og vil blot sikre tilstedeværelsen af de rette næringsstoffer. Hvis du lider af nedsat fordøjelse, af den ene eller den anden årsag, kan en multivitamin, sammen med andre kosttilskud, være en fordel at indtage dagligt. Gennem fordøjelsen nedbrydes kosten og tilgængeligheden og optagelsen af vitaminer og mineraler er afhængig af en sund fordøjelse.

Hvordan finder du det rette multivitamin kosttilskud?

Der er nogle multivitamin produkter der indeholder næringsstoffer der er nemmere for kroppen at optage end andre. Sammensætningen og formen af vitaminerne, har betydning for tarmsystemet genkendelse af disse og dermed optagelsen. Vitaminer og mineraler findes naturligt i alle fødevarer i forskellige niveauer. Vitaminer og mineraler findes i komplekser, der er sammensat på en vis, som kroppen kan genkende. Ved syntetisering af vitaminer og mineraler, undlades som oftest disse sammensatte komplekser, der kan mindske kroppens genkendelighed af næringsstofferne. Food State vitaminer er produkter hvori vitamin og mineral indholdet, er til stede i samme form som de oprindelige fødevarer. Hermed er optageligheden i kroppen større end for syntetisk og kemisk fremstillede næringsstoffer. Det vigtigste når du er på udkig efter et multivitamin produkt er, at sammensætningen er fordelt efter dit behov.  På varedeklarationen kan du se, hvor mange procent af det daglige anbefalede mængde næringsstof, der er tilgængelige for den tiltænkte dosering.

Web master
Web master
Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments