Nem forret til middagen? Så er lakserouladen din redning!
En lakseroulade er en af de mest idiotsikre opskrifter til en vanvittig lækker forret. Den er både nem at lave, men også elsket af de fleste!
Med denne opskrift kan du nærmest ikke gå galt i byen, hverken til middagen derhjemme, hvis du skal have forret med til værten eller vængefesten hvor du skal imponere med dine evner i køkkenet.
Flødeost og spinat for en cremet men stadig frisk smag
Kombinationen af flødeost og spinat er en perfekt kombination til den røgede laks, og en klassiker til næsten enhver begivenhed. Den kan også bruges som ret for sig selv til de varme sommeraftener, hvor man ikke har lyst til tunge retter, men blot noget nemt, let og lækkert!
Lakseroulade med spinat
Ingredienser
Spinatbund
- 300 g hakket spinat (fra frost, men optøet)
- 2 æg (delt i blommer og hvider)
- 0,5 dl piskefløde
- 0,5 tsk Salt
- sort peber (friskkværnet efter smag)
Fyld
- 200 g flødeost
- 0,5 citronsaft (cirka 1 spsk.)
- sort peber (friskkværnet efter smag)
- 0,5 tsk Salt
- 200 g røget laks
Salatbund
- 1 rød peber
- 0,5 agurk
- 75 g babyspinat (frisk)
Tilberedelse
Spinatbund
- Pres vandet af den optøede spinat, etv. gennem en sigte
- Rør spinat, æggeblommer, fløde, salt og lidt peber sammen
- Pist æggehvider stive og vend dem i spinatblandingen
- Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir (smør papiret med olie)
- Bag massen i cirka 15 minutter ved 200° grader ved varmluft, indtil overfladen begynder at blive gylden
- Lad bunden køle helt af og træk den FORSIGTIGT af papiret
Fyld
- Rør flødeost og citronsaft sammen, smag til med salt og peber
- Smør flødeost ud på spinatbunden
- Fordel laks i et jævnt lag
- Rul stramt sammen til en roulade og pak ind i husholdningsfilm
- Lig den på køl i minimum 1 time eller indtil den skal spises
- Skær rouladen ud i passende størrelse til servering
Salatbund
- Skær den røde peber i strimler
- Skær agurken i skiver
- Anret faddet med en bund af babyspinaten, agurk og rød peber