Svampet og snasket kanelsneglekage
Så blev det mandag og herhjemme er vi startet op på job efter 4 dejlige ugers ferie. Børnene har stadig 14 dages fri endnu, men de er i SFO og skal også på ferie hos deres bedstemor og bedstefar.
Ferien er gået alt for hurtig, men heldigvis har vi nu en masse dejlige minder, at se tilbage på. Vi trængte alle til lidt luftforandring, så det er helt fint, at skulle i gang igen. Unger savner deres kammerater og vi andre har også godt af at komme ind i rutinen igen.
Vores sidste feriedage foregik mest i regnvejr, så i går fik jeg støvet min gamle opskrift på kanelsneglekage frem og ville forkæle Jesper, efter han havde støvsuget og rengjort begge biler.
Jeg havde Malou med i køkkenet, som i nok husker, de af jer der har læst mine tidligere opslag, så vil jeg bare så gerne prøve at have hende lidt mere med. Og hun var med og det var så hyggeligt.
Min familie elsker ALT der indeholder kanel og denne kanelsneglekage er ikke nogen undtagelse. Jeg er egentlig også ret vild med den selv, og alene duften i huset, når den bager i ovnen, det er en oplevelse i sig selv. Den er bare så god!
Den er desværre hverken sund eller ernæringsforbedret, men i kender også min holdning. Hold dig i form, dyrk motion og vær aktiv, tænk over at spise sundt og giv så ellers dig selv lov til at synde en gang imellem. Jeg tror på det er vejen frem og det er den nemmeste livsstil at holde fast i (for mig i hvert fald.)
Så jeg nød et stykke (eller to blev det måske!) med god samvittighed i aftes og den er såååå god.
Resterne (selvom de var beskedne!) kommer jeg i fryseren, det er så hyggeligt at kunne lune resten en dag hvor det igen regner. Så kan vi hygge lidt ekstra, uden at mor skal stå i køkkenet. Og mon ikke vi får endnu en chance for at hygge i sofaen med dynerne, kage og tegnefilm denne sommer?
PS. Kagen kan også sagtens bages selvom det ikke regner
Opskrift på hjemmelavet kanelsneglekage i fad
Ingredienser
Dej
- 50 g gær
- 2 dl lun mælk
- 500 g hvedemel
- 1,5 tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 110 g smeltet smør
- 2 æg
Remonce
- 110 g blødt smør
- 85 g sukker
- 2,5 tsk. stødt kanel
Glasur
- 100 g flormelis
- 2,5 spsk. kogende vand
Tilberedelse
Dej
- Opløs gæren i halvdelen af den lune mælk, gerne i en røremaskine hvis du har det.
- Kom sukker, kardemomme, æg, smeltet smør, salt og resten af mælken i skålen og rør godt rundt.
- Tilsæt derefter halvdelen af melet og ælt.
- Tilsæt resten af melet, men lidt af gangen.
- Når dejen slipper siderne og overfladen er blød og blank, skal du ikke tilsætte mere.
- Ælt dejen i ca. 10 minutter. Jo længere den ælter jo mere luftig bliver den.
- Stil til sidst dejen til hævning, under et viskestykke i 1 time ved stuetemperatur.
- Nu kan du med fordel lave remoncen.
- Kom den bløde smør i en skål og hæld kanel og sukker i.
- Rør det sammen i røremaskinen.
Efter hævning
- Drys mel ud på bordpladen og hæld dejen ud – brug gerne en dejskraber, så lufthullerne i dejen ikke bliver slået ud.
- Kom mel på din kagerulle og rul dejen ud til et rektangel. Dejen må gerne være ca. 0,5 cm tyk.
- Fordel remoncen ud på hele dejen.
- Rul dejen sammen til en rulle på den lange led og skær skiver i ca. 2 – 3 cm. tykkelse.
- Beklæd en lille bradepande eller form med bagepapir.
- Placer kanelsneglene tæt ned i din form, udefra og ind mod midten.
- Lad dem hæve i yderligere 30.
- Pensel sneglene med sammenpisket æg eller mælk.
- Bag kagen ved 200 gradervarmluft, i 18-20 minutter, til de bliver gyldne og sprøde på toppen. Pas på den ikke får for meget, så bliver den nemt lidt tør, så hold øje de sidste minutter.
Glasur
- Rør flormelis og kogende vand sammen og kom glasuren ovenpå kagen inden den serveres.
- Vil du gerne have mørk glasur, kan du tilføje en tsk kakaopulver.