Kan man blive ramt af børneeksem som voksen?

Børneeksem er faktisk en af de mest almindelige hudsygdomme hos både børn og voksne. Når det er voksne, der bliver ramt, går den dog som regel under navnet atypisk eksemen. Til trods for det alment kendte navn, kan sygdommen sagtens ramme en voksen person.

Det menes faktisk, at mellem 3 og 5% af alle voksne har atopisk eksem. Det er et rødt og skællende eksemen, der ofte sidder i bøjefurerne og omkring øjnene. Det kan dog også sagtens inddrage hele ansigtet og halsen, hvis det er et mere ekstremt tilfælde.

Hvorfor får man atopisk eksem?

Børneeksem er forårsaget af et komplekst samspil mellem hudens barrierefunktion, dens immunforsvar samt hudens naturlige bakterieflora. Det vil sige, at det ikke er en sygdom, man bliver ramt af, hvis man eksempelvis spiser usundt e.l.

Flere undersøgelser har derimod vist, at en stor del af dem, der er ramt af denne sygdom, har en genfejl i et af de proteiner i huden, der står for dens barrierefunktion. Resultatet af dette er, at huden lettere tørrer ud. Af denne grund bliver den også både rød og irriteret.

Hvordan behandler man børneeksem?

Når det kommer til behandling af børneeksem, er det uheldigvis ikke muligt blot at lægge sig under en laser, som det er tilfældet med andre hudsygdomme.

Derimod består behandling af atopisk eksem af en kombination af rådgivning, hudpleje, fugtighedscremer samt medicinske cremer, hvorfor det er meget vigtigt, at du sørger for at alliere dig med en dygtig hudlæge.

Hvad hjælper en hudlæge med?

Når du skal behandles for børneeksem, vil det altid starte med en samtale hos en hudlæge. Her vil der være fokus på at vurdere, hvad der er det rette for dig, og med afsæt i dette vil der også blive lagt en grundig plan for din behandling.

Efter at have gennemført en sådan konsultation hos en hudlæge, der er specialist i denne form for sygdomme, vil du:

  • Have fået en diagnose
  • Føle dig bedre klædt på til at gå i gang med behandlingen
  • Have en håndgribelig og grundig plan for behandlingen
  • Vide, hvordan du kan undgå, at der opstår periodevis opblussen

Hertil er der også mange læger, der vælger at lave en aftale om, at du skal komme forbi igen, så din behandling kan blive set an. Det er en god idé at gøre dette, da lægen dermed kan vurdere, om der er behov for at lave ændringer i den plan, der egentlig er blevet lagt.

Web master
Web master
Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments