Kan man amme efter en brystoperation?

Kvindekroppen er skabt til, at stå imod meget, for at bringe et barn til verden, og selvom det er et af livets helt store mirakler, så sætter graviditet sine spor på kroppen.

Mange kvinder er ikke ligeså tilfreds med deres krop, som de gjorde før de fik børn, og nogle kan næsten ikke genkende, hvad de ser i spejlet. Brysterne er måske blevet mindre eller hænger, maven buler ud og huden er blevet slap.

Selvom kost og motion kan gøre underværker for at tabe de overflødige kilo efter ens graviditet og stramme huden op, er det ikke nok for nogle, for at kunne genvinde den gamle figur.
Her kan plastikkirurgi være en løsning.
Måske overvejer du en mommy makeover, en brystforstørrende operation eller et brystløft, men har tænkt på, om man kan amme efterfølgende, hvis man ønsker flere børn.

I denne artikel giver vi dig svaret.  Hvis du overvejer at få en brystoperation, kan du læse mere om, at få lavet et brystløft her. 

Mommy Makeover

En Mommy Makeover er en såkaldt kombinationsbehandling, ofte med to eller flere operationer, som afhjælper de kosmetiske gener, som nogle oplever i forbindelse med en graviditet. 
Kombinationsbehandlingen er ikke en pakkeløsning, eftersom alle behandlinger skræddersyes, så den passer til netop dine behov og ønsker – ikke to kvindekroppe er nemlig ens.

En mommy makeover er ofte en kombination af en enten stor eller lille maveskindsoperation og enten et brystløft eller en brystforstørrende operation. 

Brystforstørrende operation

Langt størstedelen af kvinder kan nemt amme efter en brystforstørrende operation og oplever ingen større gener eller problemer.
Hvis man under graviditeten oplever de almindelige forandringer i brysterne, såsom brystspænding og at de bliver større, er det som regel et godt tegn på, at man kan amme normalt.
En ny undersøgelse i USA viser, at 94% af kvinderne kunne amme deres børn både før og efter en brystforstørrende operation. 
16% oplevede, at de havde for lidt mælk inden operationen, hvor 20% oplevede, at de havde for lidt mælk efter indsættelse af implantater.

Årsagen til, at der var mindre mælk kan skyldes, at implantaterne fylde nedsætter lagerkapaciteten, hvis brystimplantaterne bliver placeret under brystkirtel- og fedtvæv i stedet for bagved den store brystmuskel.

Nogle kvinder oplever derfor, at de skal lægge barnet til brystet lidt oftere end andre ammende kvinder, fordi lagerkapaciteten er mindre. Men samtidig skal det siges, at mange kvinder, der får en brystforstørrende operation, netop får lagt brystimplantater, fordi de synes deres bryster er for små og derfor har en medfødt mindre mængde kirtelvæv end andre, og dette kan også være en medvirkende faktor til, at barnet skal ammes lidt hyppigere end gennemsnittet. 

Brystløft

Et brystløft er et kirurgisk indgreb, som løfter og genformer brystet. De mest almindelige årsager til tabt fasthed er graviditet og amning. I takt med at man ældes, vil brystet også miste sin naturlige fylde og form, fordi huden omkring brysterne bliver mere elastisk med årene. 
Når man får lavet et brystløft, vil kirurgen fjerne den overskydende hud for derefter at genoprette brystets form og facon. Brystvorten bliver flyttet centralt på brystet, så man opnår et harmonisk og naturligt resultat.

Ved et brystløft kan de fleste patienter som udgangspunkt godt amme. Du får kun løftet brystet og der bliver derfor ikke rørt ved kirtelvævet under operationen. Derfor har operationen ingen påvirkning på din evne til at amme. 
Derfor behøver du heller ikke at vente med at få lavet et brystløft, til at du har fået de børn, som du ønsker.

Web master
Web master
Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments