Herpes i underlivet under graviditeten er ganske normalt

Hvis du lider af herpes, er det ganske normalt at opleve udbrud under graviditeten. Når du er gravid, er din krop presset til det yderste – og det er den endda i hele ni måneder fra undfangelsen til fødslen.

Af denne årsag kan det være svært for kroppens immunforsvar at holde herpesvirus nede samtidig. Oplever du herpesudbrud under graviditeten, er det derfor ikke noget at være videre bekymret for.

Stress ikke over det

Som gravid er der meget, der fylder. Der er både jordemoderbesøg, fødselsforberedelser og tankemylder om fødslen og tiden efter. Derfor er der også rigtig meget at forholde sig til som gravid.

Går du tilmed også og tænker på, hvorvidt herpes kan have nogen betydning din graviditet og dit lille barn, så udsætter du dig selv for unødig stress. Derfor er det vigtigt at undgå, da stress kan føre til endnu flere herpesudbrud.

Gravid og herpes er derfor intet problem, men stress, gravid og herpes kan være et problem. Derfor er det meget vigtigt at undlade at tænke for meget over det.

Herpes er ikke farligt for gravide

Herpes er ikke farligt for dig, selvom du er gravid. Som udgangspunkt er det heller ikke noget, der er farligt for dit ufødte barn, hvorfor der ingen grund er til at gå i panik i et sådant tilfælde. Er det noget, du vil blive klogere på, så læs mere på Herpesfree.dk.

Får du herpes i løbet af din graviditet, er det helt normalt at være bekymret for, hvorvidt du kan ende med at smitte dit barn. Heldigvis er der ikke nogen grund til at være bekymret i langt de fleste tilfælde. Følger du ovenstående link, kan du også læse mere om dette.

Kan jeg stadig føde normalt, hvis jeg er smittet med herpes?

I de fleste tilfælde vil det ikke være et problem at føde som normalt, hvis du er smittet med herpes. Hvis du er blevet smittet med herpes simpel virus inden graviditeten eller i de to første tredjedele af graviditeten, vil der ofte ikke være noget problem ved at føde helt normalt.

Det gør sig også gældende, selvom der skulle være et udbrud af herpes tæt på terminsdatoen. Smittes du i de sidste seks uger af graviditeten, er der dog grund til at være på jagt.

Her er risikoen for smitteoverførsel er oppe på 30-40%, hvorfor man ofte vil få anbefalet kejsersnit ved førstegangsudbrud af herpes simplex virus i de sidste seks uger af graviditeten.

Web master
Web master
Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments