Findes der et alternativ til sukker?

Sukker kan gøre at stort set alt hvad man spiser eller drikker, smager sødt og lækkert. Sukker er dog bare ikke særlig godt for din krop, eller for dine tænder for den sags skyld. Det kan derfor være en god idé at holde øje med hvor meget sukker du indtager og sætte en grænse for dig selv. Det kan dog være svært at undgå sukker, da der findes sukker i de fleste produkter fra supermarkedet. I denne artikel får du et par gode råd til, hvordan du kan skære ned på dit sukkerforbrug, eller erstatte det med noget andet.

Læs deklarationerne

Alle mad- og drikkevarer har en deklaration klisteret på sig, når du handler i supermarkedet. På den måde kan du se præcist hvad der er i det du køber og giver dig dermed mulighed for at holde et skarpt øje med hvad du putter i din krop. Det er især en god ting når det kommer til sukker, som i dag findes i stort set alle fødevarer. Du kan også læse hvor meget fedt, eller hvor mange tilsætningsstoffer der i produktet, så det er virkelig vigtigt at huske at læse varedeklarationen, inden du køber produktet og bruger det i din mad.

Køb sødemiddel

Et godt alternativ til sukker, både til madlavning, bagning, eller til din morgenkaffe, eller din eftermiddags kop te. Du kan finde sødemiddel i stort set alle supermarkeder og kiosker, og det kan fås i både flydende for, pulverform og som tabletter. Tabletterne fås endda i en smart dispenser, der gør at du nemt kan styre hvor meget sødemiddel du f.eks. putter i din kaffe, eller i din te. Det kan selvfølgelig ikke erstatte sukker, når det kommer til smagen.

Køb Stevia

Hvis du ikke har hørt om Stevia før, så er det en af ingredienser i sødemiddel. Stevia bliver udvundet fra Steviaplanten, som regnes for at være den sødeste plante i verden. Hvis man skal sammenligne, så er ekstraktet fra planten ca. 450 gange sødere end det sukker, som du kan købe i dit lokale supermarked. Det gode ved Stevia er, at det kan benyttes til rigtig mange forskellige ting. Det kan bruges i din madlavning, når du skal bage, eller når du skal have dig en dejlig varm kop kaffe, eller te. Bare sørg for at passe på med din dosering. Stevia er så sødt, at der ikke skal meget til før din made er uspiselig, eller din kaffe udrikkelig.

Web master
Web master
Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments