Det siger din parfume om dig

Din parfume er en god måde at tilføre lidt mere “dig” til dit outfit. Det er også en oplagt mulighed for at tilpasse til de forskellige sæsoner. For ligesom der er tøj du bestemt ikke tager på om sommeren eller vinteren, er der også parfumer der passer bedre til forskellige årstider.

Hvis du kan kombinere de rigtige parfumer i din dagligdag, er du derved milevidt foran mange andre i din omgangskreds, og kan være med til at give et bedre førstehåndsindtryk af dig. Det vil vi komme lidt nærmere ind på her.

Hvorfor bruge tid på parfumer?

Mange forskere mener at lugtesansen er én af de stærkeste vi mennesker har, når det kommer til at linke sanser og hukommelsen sammen. Du kender det sikkert allerede. Duften af anden i ovnen, der minder dig om sidste års hyggelige juletid, eller duften af de første blomster der springer ud, der minder dig om den der ferie i Toscana.

Forestil dig hvis du bare ved at træde ind i et lokale, kan give folk positive associationer. Naturligvis kan du ikke forvente at ramme alle folks gode minder med én parfume, men det er mest af alt for at fortælle dig, at der er god grund til at være opmærksom på de parfumer du vælger.

En parfume eller en duft kan vække minder frem fra fortiden – både gode og dårlige. Så vær også opmærksom på dette. Hvis der er nogen der giver udtryk for at det måske ikke er så god en parfume du har valgt, eller måske tager en smule fysisk afstand fra dig, så overvej at skrue ned for parfumen, eller at vælge en anden hvis du skal i den omgangskreds igen.

Det siger din parfume om dig 1

Hvordan finder man den perfekte parfume?

Taget i betragtning at markedet for parfumer er så stort som det er, er det måske optimistisk at tro at vi har svaret på den helt altoverskyggende perfekte af slagsen. Men der er dog nogle pointers vi kan komme med, der kan gøre det lettere for dig at vælge.

Overvej først og fremmest hvilke parfumer du har brug for. Mange begår den fejl at have hele skabet fyldt op med parfumer, hvilket i princippet er okay – men bare ikke så konstruktivt. Det gør samtidig også at du skal bruge mange penge på mange forskellige dufte, i stedet for måske at finde din favorit – der er lidt dyrere.

Et godt udgangspunkt er at gå efter 3 forskellige parfumer. Én til om foråret/sommeren, én til de kolde måneder, og én til date-night. Hvis du holder dig til den samme duft hele sæsonen, vil du faktisk automatisk få folk til at forbinde den parfume med dig, hvilket kan bringe positive associationer hver gang folk dufter den. Forestil dig en slags visitkort – bare med duft.

Ville det ikke være fedt hvis dit crush blev mindet om dig, hver gang han gik forbi en pige der bruger samme parfume som dig? Eller hvis dén der specielle parfume gjorde ham helt vild, fordi det altid er den du har på i byen?

Tag en dag ud af kalenderen, og prøv at gå på opdagelse i de forskellige dufte der er, og vælg én du kan lide. Og hvis din partner og kollegerne giver dig komplimenter, så er det helt sikkert en “keeper”. Typisk vil de lettere dufte være mere velegnede til sommeren, hvor du sagtens kan bruge tungere parfumer om vinteren. Dette giver illusionen af “hygge” bare når du træder ind i lokalet.

Web master
Web master
Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments