3 tips til et sundt og vedvarende vægttab

Når det kommer til at træne og tabe sig, så findes der utallige forskellige meninger og teorier om hvad der er optimalt og hvad der ikke er optimalt. Under alle omstændigheder så er målet for de fleste at komme i god form, og samtidig være i stand til at holde den form. Alt for ofte får man tabt sig en række kilo, men det hele sker så hurtigt at vi ikke får omlagt livsstilen, men derimod er vægttabet blot et resultat af en strikt kur.

Den største tjeneste man kan gøre sig selv, er at omlægge ens liv efter en sund livsstil og ikke efter et hårdt træningsregime og en streng kost. Det kan måske være med til at kickstarte dit vægttab, og for nogen kan det godt virke, men for den almindelig person kan det være utroligt svært at forblive i den ønskede form, hvis ikke man får lagt livsstilen om.

Find en sport eller træningsmetode som du nyder og kan overskue

For at kunne holde motivationen til at træne oppe, betyder det at man skal finde en træningsform som man ikke hader. De fleste kan generelt ikke lide at træne, men der findes mange forskellige måder hvorpå man faktisk kan gøre træning til noget man ser frem til. Om det er fordi man godt kan lide at danse Zumba, eller forelsker sig i udviklingen styrkemæssigt ved at løfte vægte er helt individuelt.

Det gælder altså om at finde noget som man vedvarende kan holde motivationen oppe til at lave. Derfor er Crossfit også blevet vældig populært, og der åbner hele tiden nye centre rundt omkring i Danmark, så hvad end du befinder dig i Kolding kommune eller på Sjælland, så burde der være et center finde nær dig.
Crossfit er super godt for sammenholdet og en rigtig god måde at forbrænde en masse kalorier. På samme tid så er det også meget konkurrencepræget hvis man ønsker det, og dermed kan mange målgrupper få deres behov stillet både fysisk, men også menneskeligt.

Find en rutine som fungerer for dig

At finde en rutine der fungerer for dig selv, betyder at man ikke nødvendigvis skal gøre hvad næstemanden gør. Mange gange får man en træningsplan i hånden, men faktisk så har du slet ikke lyst til at bruge et squat stativ den dag. Træn hvad du har lyst til! Det er meget bedre end at skulle tvinge sig selv igennem et træningspas man ikke gider. Så længe du ikke træner dig selv op til at opnå et vis mål, så gælder det bare om at få rørt.

Hav fokus på kosten

Til sidst så er det vigtigste punkt at omlægge kosten. Kan du få sat gang i gode og sunde kostvaner, så kommer du meget længere end hvis det er i køkkenet det halter.
Skal man tabe sig, og ønsker man at det er vedvarende, så kommer man ikke udenom at kosten er der hvor man skal have størst fokus. Undersøg hvad der er i de forskellige madvarer som du kan lide, og find frem til hvor meget af hvad du kan spise for at holde dig indenfor det ønskede kalorieindtag.

Web master
Web master
Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments