Århus akupunkturklinik i nye lokaler

Når man er god til sit fag rygtes det hurtigt. Det har Ken Matsu erfaret efter han åbnede sin akupunkturklinik i Aalborg. Han startede beskedent i et lille lokale i tilknytning til et solcenter, men måtte sande, at det hurtigt blev for småt. Hans behandlingers positive resultater og klinikkens gode ry førte til en hurtigt voksende patientgruppe, som simpelthen ikke kunne være i det lille lokale. Derfor er klinikken nu flyttet. Den er stadig beliggende i Aalborg, men nu på Vestrebroj i rummelige lokaler med god plads til patienterne.

Lang erfaring og stor viden

Ken Matsu var i mange år praktiserende læge i Kina, inden akupunkturen for alvor vakte hans interesse. Han tog interessen alvorligt og startede en akupunkturklinik i Kina. Den havde han i flere år før han flyttede klinikken til Japan og forsatte sine behandlinger der. At han og hans kone, som også er lægefagligt uddannet, endte i Danmark, kan de takke en kinesisk, men danskboende forsker for. Han fortalte godt om Danmark og efter nogle år tog Ken Matsu og hans kone Zang Yung beslutningen om at flytte hertil. Ken Matsu startede Akupunktur Klinik Århus og han kone blev ansat på universitetshospitalet i Aarhus, hvorfra hun har en Ph.d. i dermatologi. Zang Yung er dog også uddannet indenfor akupunktur og har udført akupunkturbehandlinger i Kina. Ud over sit arbejde på hospitalet er hun også behandler i klinikken.

Det bedste fra øst og vest

Ægteparret står solidt plantet både i den vestlige lægevidenskab og i den traditionelle kinesiske medicin og kan tilbyde deres patienter det bedste fra begge verdner. Akupunkturen og den kinesiske naturmedicin har ofte meget færre bivirkninger end den medicin, de vestlige læger udskriver. Den kinesiske tilgang bygger på en helt anden forståelse af kroppen som system end den vestlige tilgang. I akupunktur går behandleren ind og påvirker kroppen gennem nogle helt specifikke punkter – akupunkturpunkter – som har tilknytning kroppens meridianbaner. Sygdom opstår ifølge den kinesiske teori, fordi der er ubalance i kroppen. Energien som skal flyde frit gennem meridianbanerne er blokeret og skaber dermed ubalancen. Den blokering ophæves og balancen gendannes ved at stimulere akupunkturpunkterne med akupunkturnåle. Når punkterne stimuleres hjælper det kroppen med at hele sig selv.

Grundig diagnostisering

Når Ken Matsu og Zang Yung møder deres patienter indleder de altid behandlingen med en undersøgelse og diagnosticering. De spørger ind til de symptomer, som patienten oplever og til, hvordan de er opstået og, hvordan forløbet har været. Hvis der er en grund til det, vil de lytte på hjerte og lunger og tage patientens blodtryk. Til sidst vil de kigge på patientens tunge og lytte til pulsen. De to ting til sammen giver behandleren viden om, hvad der er galt. Både tunge og puls har en specifik zone til hvert af kroppens organer og kropsdele. Ved at kigge på tungen og lytte til pulsen kan behandleren spore sig ret nøjagtigt ind på problemområdet.

Alsidig og ældgammel behandlingsform

Akupunktur kan benyttes i mange forskellige sammenhænge. Den kan både afhjælpe psykiske problemer såsom angst og depression og fysiske problemer såsom hovedpine og migræne, rygsmerter, allergi, barnløshed, gigt, overvægt, ledsmerter, slidgigt for bare at nævne nogle af de tilstande som akupunktur kan lindre, afhjælpe eller fjerne. Kineserne har benyttet akupunktur i mere end tusinde år og begyndte meget tidligt at skrive deres viden ned. Det betyder at nutidens kinesiske akupunktører kan trække på store kundskaber, som er afprøvet gennem århundreder. Ken Matsu og Zang Yung har derudover også både deres kinesiske og vestlige lægefaglighed med i bagagen, når de står overfor en patient. Det giver dem en meget bred vifte af viden at trække på, når de behandler.

Web master
Web master
Articles: 52
Abonner
Giv besked om

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments