Bland gær og vand, tilsæt herefter honning, salt og alle kernerne. Sørg for at have nogle kerner tilbage til at drysse ovenpå før bagning.
25 g gær, 5 dl vand, 40 g chia frø, 40 g solsikkekerner, 1 spsk honning, 1 tsk salt, 40 g hørfrø
Tilsæt så først den grove mel og herefter den almindelige hvedemel, her kan du med fordel bruge en røremaskine når dejen skal røres sammen.
200 g grahamsmel, 300 g hvedemel
Dejen er våd og sættes på køl i minimum 6 timer. Ønskes en hurtigere process, kan man bruge mere gær eller evt. lade den hæve lidt af tiden på køkkenbordet ved stuetemperatur.
Sæt ovnen til 220 grader varmluft
Fordel bollerne ud på en plade med bagepapir – brug en ske dyppet i lidt vand og fordel bollerne. Pensel herefter med et sammenpisket æg og drys med de ønskede kerner. Jeg har drysset med solsikkekerner og hørfrø.