Her får du opskriften på de hjemmebagte og luftige grovboller - Et garanteret hit til morgenbordet derhjemme
4,76 fra 102 stemmer
Antal: 14boller
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
Hævetid6 timert
I alt35 minuttermin
Ingredienser
25ggær
5dlvand
40gchia frø
40gsolsikkekerner
40ghørfrø
200ggrahamsmel
300ghvedemel
1spsk honning
1tsk salt
Tilberedelse
Bland gær og vand, tilsæt herefter honning, salt og alle kernerne.
Tilsæt så først den grove mel og herefter den almindelige hvedemel.
Dejen er våd og sættes på køl i minimum 6 timer. Ønskes en hurtigere process, kan man bruge mere gær eller evt. lade den hæve lidt af tiden på køkkenbordet.
Indstil ovnen til 220 grader varmluft
Fordel bollerne på en plade med bagepapir – brug en ske dyppet i lidt vand og fordel bollerne ud. Pensel herefter med sammenpisket æg og drys med de ønskede kerner. Jeg har drysset med solsikkekerner og hørfrø.