Simpel og lækker lakseroulade, perfekt som forret hvis du vil imponere venner og familie med en lækker forret til middagen!
5 fra 3 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
Hviletid1 timet
I alt1 timet25 minuttermin
Ingredienser
Spinatbund
300ghakket spinat(fra frost, men optøet)
2æg(delt i blommer og hvider)
0,5dlpiskefløde
0,5tskSalt
sort peber(friskkværnet efter smag)
Fyld
200gflødeost
0,5citronsaft(cirka 1 spsk.)
sort peber(friskkværnet efter smag)
0,5tskSalt
200grøget laks
Salatbund
1rød peber
0,5agurk
75gbabyspinat(frisk)
Tilberedelse
Spinatbund
Pres vandet af den optøede spinat, etv. gennem en sigte
Rør spinat, æggeblommer, fløde, salt og lidt peber sammen
Pist æggehvider stive og vend dem i spinatblandingen
Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir (smør papiret med olie)
Bag massen i cirka 15 minutter ved 200° grader ved varmluft, indtil overfladen begynder at blive gylden
Lad bunden køle helt af og træk den FORSIGTIGT af papiret
Fyld
Rør flødeost og citronsaft sammen, smag til med salt og peber
Smør flødeost ud på spinatbunden
Fordel laks i et jævnt lag
Rul stramt sammen til en roulade og pak ind i husholdningsfilm
Lig den på køl i minimum 1 time eller indtil den skal spises
Skær rouladen ud i passende størrelse til servering
Salatbund
Skær den røde peber i strimler
Skær agurken i skiver
Anret faddet med en bund af babyspinaten, agurk og rød peber
Noter
Retten kan med fordel laves dagen før, men ikke tidligere, så den ligger klar i køleskabet og man ikke skal tænke på den, når man står med middagen på selve dagen.