Udskriv
3.5 fra 2 stemmer

Opskrift på gulerodskage

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Ret: Bagværk
Antal: 10 personer

Ingredienser

Gulerodskage

  • 450 g brun farin
  • 3 dl olie (velegnet til bagning)
  • 6 hele æg
  • 400 g mel (Jeg bruger Kagehvedemel fra Finax)
  • 1 1/2 tsk vanillesukker
  • 3/4 tsk salt
  • 1 1/2 tsk natron
  • 3 tsk kanel
  • 3 tsk bagepulver
  • 375 g revne gulerødder (eller squas)

Smørost

  • 200 g flødeost (Philidelphia)
  • 125 g smør (f.eks. Lurpak)
  • 250 g flormelis (eller til rette konsistens)
  • 1 tsk vanillesukker

Sådan gør du

Gulerodskage

  • Pisk æg og brun farin til en skummende masse.
  • Tilsæt 1 æg afgangen og pisk gerne mellem hvert æg. 
  • Tilsæt resten af ingredienserne og pisk i nogle minutter.
  • Hæld kagen i en smurt form. Du kan sagtens bruge en aflang form eller en springform. Ved brug af springform, så væd et viskestykke og læg det omkring formen i ovnen, så sikre du at kagen ikke hæver ekstra yderst i kanten og at den bliver mere jævn.
  • Bages 30 min ved 185 g

Smørost

    Bland smørosten og smør den på kagen når denne er helt afkølet.

    • Alle ingredienserne piskes sammen. Cremen må gerne være lidt stiv, så tilføj evt. mere flormelis indtil den ønskede effekt opnås. 
    Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik