Udskriv
4.34 fra 18 stemmer

Opskrift på dumlechokoladekage

Forb. tid20 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid55 min
Ret: chokoladekage
Antal: 8 personer

Ingredienser

Chokoladekage

  • 300 g Kagehvedemel
  • 2,5 tsk. bagepulver
  • 2,5 tsk. vaniljesukker
  • ¼ tsk. salt
  • 180 g smør
  • 375 g sukker
  • 3 æg
  • 2,25 dl mælk
  • 75 g kakao

Chokoladecreme

  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk kakaopulver
  • 2,5 dl fløde.

Pynt

  • Chokoladecreme
  • Ferreo rocher
  • Maltesers
  • Dumle
  • Toffifee
  • Jordbær
  • Blåbær

Sådan gør du

  • Pisk sukker sammen med æggene og smørret. Pisk det hvidt og luftigt.
  • I en anden skål blandes mel, salt, bagepulver og vaniljesukker.
  • Tilsæt nu melblandingen til smørblandingen skiftevis sammen med med mælken. Pisk imens. Jeg bruger en maskine, det gør det lidt nemmere :-)
  • Tilsæt kakaopulver og pisk dejen til en ensartet glat masse.
  • Fordel dejen i en spingform, der er smurt godt med smør eller andet fedtstof. Jeg brugte samme smør som til dejen. (min springform måler ca 25 cm og kagen fik en god højde. Er din springform mindre, så skær evt. 1/3 af opskriften af.
  • Kagen skal bages ca. 30 min. i midten af ovnen ved 175°C .Tjek kagen jævnligt efter 30 min for det afhænger af form og ovn.
    Et fif til at undgå at kagen hæver mere på midten er at væde et viskestykke godt og vride det op, og så rulle det omkring formen når den sættes i ovnen. Så sikre du at varmen ikke bager kagen yderst i formen først og at den derfor kan hæve over det hele. :-)
  • Når kagen er helt afkølet, piskes chokoladecremen sammen.
  • Cremen smøres ud over kagen og toppes med pynten.
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik