Udskriv
3.8 fra 5 stemmer

Opskrift på grove burgerboller

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid30 min
Ret: Bagværk
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2,5 dl lunken vand
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 hel æg (plus et til pensling)
  • 1 dl olie
  • 2 dl rugmel
  • 4 dl hvedemel
  • 1 dl havregryn

Sådan gør du

  • Vandet lunes til det er lunkent og gær og salt tilsættes.
  • Rør gæren godt ud i vandet
  • Tilsæt nu æg, sukker og olien til gærblandingen og rør godt
  • Nu tilsættes havregryn og rugmel og til sidst hvedemelet. Start med halvdelen og tilsæt så lidt efter lidt. Jeg bruger både havregryn og mel fra Finax.
  • Når dejen er fin uden at klistre, sættes den til hævning i ca 50 minutter.
  • Herefter formes der 6 boller. De skal være flade.
    Lad dem hæve i ca 20-30 minutter afhængig af hvor lang tid du har. Jo længere tid de får jo mere luftige bliver de.
  • Når bollerne er hævet, pensles de med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø. Jeg bruger sesamfrø fra Finax.
  • Bages i 12-14 minutter ved 210 grader, til de er gyldne. Køles af på en rist.
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik