Udskriv
5 fra 1 stemme

Opskrift på kanelsnurrer

Ret: Bagværk
Antal: 18 Stk.

Ingredienser

  • 50 g Gær
  • 900 g Hvedemel
  • 5 dl Mælk
  • 150 g Blødt smør
  • 1 hel Æg
  • 1/2 tsk Salt
  • 2 tsk Stødt kardemomme
  • 75 g Sukker

Remonce

  • 200 g Blødt smør
  • 200 g Sukker
  • 20 g Stødt kanel

Pensling

  • 1 Sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Start med at smelte smørret og tilsæt herefter mælken og gæren til denne er opløst.
  • Tilsæt 500 g af melet, æg og de øvrige ingredienser. Ælt godt. Resten af melet tilføjes lidt efter lidt. 
  • Ælt dejen til den er glat og smidig.
  • Lad dejen hæve ca 45 minutter.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, som et rektangel.
  • Blødt smør, kanel og sukker piskes sammen til en remonce og smøres ud på hele den udrullede dej.
  • Dejen skal foldes sammen. Fold 1/3 af dejen ind mod midten og fold den sidste 1/3 ind over det andet. Nu har du en dej i 3 lag. 
  • Rul dejen ud igen så den bliver stor nok til at kunne lave 16-18 strimler der er ca 30 cm lange.
  • Hver af disse strimler skæres på langs på midten næsten hele vejen igennem. Se på billedet ovenfor. 
  • Nu skal snurrene snoes. Se billedet. 
  • Sæt snurrene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i ca 30 min
  • Pensl med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 13 min. Pas på de ikke får for meget. 

Noter

Melet er sponsoreret af Finax.dk
 
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik